چهارشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۴:۲۰
انديشه فارابي از دريچه نگاه ايراني

دبير همايش «فارابي و تاسيس فلسفه اسلامي» از انتشار برخي مقالات اين اثر در قالب كتاب خبر داد و گفت: انديشه فارابي تاكنون بيشتر از سوي انديشمندان عرب بررسي شده است، در حالي كه اين مقالات ديدگاه‌هاي ايرانيان درباره جنبه‌هاي تازه‌اي از فلسفه او را ارايه مي‌كنند._

دكتر قاسم پورحسن در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اظهار كرد: به دليل عهده‌دار بودن دبيري اين همايش، مسوليت ارزيابي و تدوين مقالات در قالب كتاب را نيز بر عهده گرفتم. اين مقالات در يك جلد از سوي بنياد حكمت اسلامي صدرا منتشر مي‌شوند كه اميدواريم با ادامه ارزيابي مقالات، جلد دوم آنها نيز منتشر شود.

وي شركت‌كنندگان در اين همايش را از چهره‌هاي شناخته شده فلسفه در ايران معرفي كرد و گفت: در اين همايش افرادي نظير غلامحسين ابراهيمي ديناني، كريم مجتهدي، غلامرضا اعواني، آيت‌الله سيدمحمد خامنه‌اي و حسين سليمان حشمت به ارايه مقاله پرداختند.

پورحسن محورهاي اين مقالات را موضوعاتي از انديشه فارابي دانست كه كمتر به آنها پرداخته شده است و گفت: انديشه فارابي تاكنون بيشتر از سوي انديشمندان عرب بررسي شده است كه آنان به كتاب‌هاي «الحروف»، «فصوص الحكمه» و «الجمع» نگاه منفي دارند.

وي يادآور شد: ايرانيان ديدگاه مثبتي به اين كتاب‌ها دارند و فارابي را از منظرهايي كه تاكنون مورد غفلت واقع شده بود، بررسي كردند. آراي سياسي فارابي، ايراني و شيعي بودن او برخي از اين منظرهاست كه مورد ارزيابي قرار گرفتند.

به گفته وي وجود ديدگاه‌هاي تازه در كتاب، آن را با ساير آثاري كه درباره فارابي منتشر شده‌اند، متمايز مي‌سازد.

 در همايش «فارابي و تاسيس فلسفه اسلامي» كه در روزهاي 6 و 7 بهمن برگزار شد، 38 مقاله طي هفت نشست تخصصي ارايه شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط