شنبه ۲۵ دی ۱۳۸۹ - ۱۵:۵۰
بررسي تاريخ‌نگاري حوزه بازرگاني و اقتصادي

دبير اجرايي همايش «نكوداشت يك صد و بيست و هفتمين سال تاسيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران» شناسايي پژوهشگران، نويسندگان و استعدادهايي كه مي‌توان در حوزه تحقيقات و تاليفات تاريخ بازرگاني و تجارت ايران از آنها استفاده كرد را از جمله دستاوردهاي اين همايش خواند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين نشست صبح امروز(25 دي ماه) در هتل لاله برگزار شد و كارشناسان و مولفان حوزه تاريخ بازرگاني و اقتصادي با ارايه مقالاتي كه قرار است تا پايان بهمن‌ماه در قالب كتابي منتشر شود، به برخي از مشكلات تاريخ‌نگاري اين حوزه اعم از كمبود پژوهش‌ها، تاليفات و تاريخ اقتصاد و بارزگاني تجار ايران اشاره كردند. 

علي ططري، رييس مركز اسناد كتابخانه مجلس شوراي اسلامي و دبير اجرايي اين همايش در اين باره گفت: گلبهار ترسونوف، معاون دانشكده اقتصاد و تجارت شهر دوشنبه تاجيكستان، دكتر سهيلا ترابي فارساني، دكتر شهرام يوسفي‌فر، دكتر فريدون شيرين‌كام، دكتر مجتبي خليفه، دکتر علی‌اصغر سعیدی، از جمله نويسندگان و پژوهشگران تاريخ اقتصادي و سياسي ايران،‌ از جمله سخنر‌ان‌هاي اين مراسم بودند.

وي مراسم رونمايي از لوح فشرده مجله «اتاق تجارت» كه با همكاري كتابخانه مجلس نسخه ديجيتالي آن تهيه شده بود را از جمله برنامه‌هاي اين همايش برشمرد و عنوان كرد: اين مجله كه براي نخستين‌بار به صورت ديجيتالي منتشر شد، نسخه‌هاي اين نشريه را از سال 1304 تا 1318 هجري شمسي دربر دارد.

ططري ويژه‌نامه «ريشه‌هاي رشد و شاخه‌هاي شكوفايي» كه در 448 صفحه و براي نخستين‌بار منتشر شده را از ديگر منشورات اين همايش برشمرد كه در كنار كتاب «پيشگامان رشد» براي اين مراسم به چاپ رسيدند. وي تصريح كرد: اين كتاب كه به كوشش «فريدون‌ شيرين‌كام» و «ايمان فرجام‌نيا» در 104 صفحه تهيه و تاليف شده، با نگاهي به اقدامات  15 نفر از بازرگانان، به تاريخ بازرگاني و تجارت معاصر ايران نظر مي‌افكند و نخستين جلد از يك مجموعه به شمار مي‌آيد.

ططري با بيان اين كه انتشار دو خبرنامه را از ديگر اقدامات فرهنگي ويژه اين همايش بود، گفت: اين نشست زمينه‌هايي را فراهم كرد تا ضمن شناسايي استادان، مولفان و صاحب‌نظراني كه مي‌توانند در انجام تحقيقات و تاريخ‌نگاري حوزه اقتصاد و بازرگاني ايران اين اتاق را حمايت كنند، به كشف و شناسايي استعدادهايي در اين حوزه بپردازيم تا خلاءهاي موجود در حوزه‌هاي پژوهش‌ و تاليف اين عرصه را برطرف كنيم.

كارشناس و پژوهشگر تاريخ معاصر، ارايه 56 مقاله به دبيرخانه اين همايش در حوزه‌هاي مشكلات قوانين تجاري، بحث تجّار و بارزگانان، مباحث مربوط به اتاق بازرگاني و ... را از جمله دستارودهاي اين برنامه و فتح‌بابي براي براي تشكيلات جلسات آتي و تدوين مكتوبات اين حوزه خواند كه مي‌تواند منابعي را براي پايان‌نامه‌هاي دانشجويي و تاليفات آتي فراهم آورند.

همايش «نكوداشت يك صد و بيست و هفتمين سال تاسيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران» كه از ساعت 9 در هتل لاله آغاز شد با ارايه 10 مقاله از سوي پژوهشگران و نويسندگان تاريخ اقتصادي و بازرگاني و با همكاري كتابخانه مجلس تا ساعت 13 ادامه يافت.
نشست نهايي كه با حضور جمعي از بازرگانان و تجار خارجي و روئساي اتاق بازرگاني شكل مي‌گيرد، از ساعت 13 تا 16 امروز(25 دي ماه) در اتاق بازرگاني ايران در خيابان طالقاني برپا خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط