اقدام پسنديده دكتر نيساري در حوزه تصحيح نسخههاي خطي
تاریخ انتشار : يکشنبه ۵ دی ۱۳۸۹ ساعت ۱۶:۱۹
كارشناس بخش خطي كتابخانه مجلس از تصحيح ديوان حافظ كه دكتر سليم نيساري انجام داده است، به عنوان معتبرترين تصحيح ديوان اين شاعر قرن هشتم ياد كرد و گفت: اين مصحح حافظ پژوه با گذشتن از حقالتاليف تصحيحي كه انجام داده به نفع ادبيات فارسي، امكان استفاده رايگان عموم خوشنويسان از نسخه تصحيح شدهاش را عملي كرد._
احسانالله شكراللهي در گفتوگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) با اعلام اين خبر عنوان داشت: اين تصحيح در شمار معتبرترين نسخههاي كنوني ديوان حافظ به حساب ميآيد و بر اساس تطابق با بيش از 50 اثر قرن نهم از اين اثر به رشته تحرير درآمده است.
كارشناس نسخههاي خطي، اعتبار اين اثر را به دليل بررسي ساير نسخههاي تصحيح شده و استناد بر انطباق 50 اثر قرن نهم از ديوان حافظ خواند و گفت: نيساري با مشخص كردن ديگرسانيهاي اين نسخهها، متني را ارايه كرده كه وثاقت فراواني دارد.
وي با اشاره به اين كه تاكنون چندين بار خوشنويسان معروفي نظير استاد اميراحمد فلسفي اين اثر را با خطي زيبا نوشتهاند و وحيد احمدزاده نيز قصد دارد اين نسخه را بارديگر خوشنويسي كند، عنوان داشت: وي كه در شمار حاميان نسخههاي خطي است، تاكنون آثار متعددي را در حوزههاي گوناگون به ويژه حافظ پژوهشي به رشته تحرير درآورده است. نيساري به دليل پاسداري از زبان و ادب فارسي، امكان استفاده از نسخه تصحيح شده ديوان حافظي كه خود پژوهش بر آن را انجام داده است، براي عمومي خوشنويسان و علاقهمندان عمومي كرد.
شكراللهي از اين اقدام به عنوان كار ارزشمندي در حوزه تصحيح نسخههاي خطي ياد كرد و توضيح داد: از آن جهت كه تدوين و تصحيح چنين آثاري زمان و زحمات فراواني را دربر دارد، اغلب صاحبان آثار شرايط و هزينههاي فراواني را براي استفاده يا چاپ اثر اعمال ميكنند، در حالي كه اين استاد و پژوهشگر حوزه ادبيات با مناعت طبع فراوان، نتايج دسترنج خود را در اختيار همگان ميگذارد و حقالتاليفي را براي خود قائل نميشود.
سليم نيساري 21 آذر سال 1299 در تبريز متولد شد، دكتراي فلسفهاش را از دانشگاه ايندياناي آمريكا گرفت، پس از بازگشت به ايران به تدريس در دانشكده علوم تربيتي ادامه داد و سال 1359 پس از 38 سال خدمت به تقاضاي خود بازنشسته شد.
دكتر سليم نيساري به دليل نگارش كتاب «نسخههاي خطي حافظ» (قرن نهم) در كتابخانه مجلس شوراي اسلامي تقدير شده است.
از ديگر آثار وي ميتوان كتابهاي «تمبرهای ایران»، «تدریس زبان فارسی در دبستان یا آموزش هنرهای زبان»، «نمونههایی از آثار جاویدان شعر فارسی»، «غزلهای حافظ»، «کلّیات روش تدریس»، «دفتر دیگرسانیها در غزلهای حافظ»، «دستور خطّ فارسی»، «پژوهشی درباره پیوستگی خطّ فارسی با زبان فارسی» و «نسخههای خطّی حافظ (سده نهم)» را نام برد.