دوشنبه ۲۲ آذر ۱۳۸۹ - ۰۹:۴۵
انتشار «تاريخ قيام و مقتل جامع سيدالشهدا(ع)»

جلد نخست «تاريخ قيام و مقتل جامع سيدالشهدا(ع)» از سوي گروه تاريخ موسسه آموزشي امام خميني(ره) منتشر شد. در اين مقتل تنها از منابع موجود تا پيش از قرن هفتم استفاده شده است.\

محسن رنجبر، از پژوهشگران و مولفان اين مقتل، در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با اشاره به شكل‌گيري نگارش اين اثر در حدود يك دهه پيش گفت: حجت الاسلام پيشوايي پس از عهده‌دار شدن مديريت گروه تاريخ موسسه امام خميني(ره) در سال 1379 پيشنهاد نگارش اين مقتل را ارايه داد و مقدمات آن را فراهم آورد.

رنجبر افزود: وي فصل‌هايي را براي آغاز نگارش اين مقتل پيشنهاد كرد كه پس از تعديل‌هايي از سوي اعضاي گروه، به چندين بخش تقسيم و كار تحقيق و نگارش آغاز شد.

اين پژوهشگر با اشاره به فراز و فرودهاي نگارش اين اثر گفت: مسايلي نظير كمبود نيرو به دليل اشتغال پژوهشگران به تحصيل و همچنين گسترده بودن دامنه پژوهش‌ها، سبب شد كه تحقيق و تاليف اين كتاب مدت زيادي به طول انجامد.

رنجبر منابع اين اثر را مربوط پيش از قرن هشتم دانست و گفت: با بررسي‌هاي انجام شده از سوي محققان گروه، گزارش‌هاي منابعي كه تا قرن هفتم به نگارش درآمده‌اند، قابل اتكا و اعتمادند و منابع پس از آن، گزارش‌هاي چندان معتبري را شامل روايت نمي‌كنند.

وي افزود: از ويژگي‌هاي اين مقتل مي‌توان به فصول مقدماتي آن اشاره كرد كه در ابتداي هر فصل جاي گرفته است. متني كه از حادثه عاشورا در اين مقتل مي‌خوانيم، از آغاز دعوت امام حسين(ع) به بيعت‌گيري تا خروج ايشان از مدينه، شروع مي‌شود.

رنجبر ادامه داد: ورود به مكه، حوادثي كه در اين شهر رخ داد، اقامت و خروج امام حسين(ع) از آن، وقايعي كه در ادامه سفر به كوفه رخ دادند و همچنين ساختار اجتماعي اين شهر، از ديگر مواردي‌اند كه در مقتل شرح شده‌اند.

اين پژوهشگر يادآور شد: ورود به كربلا، حوادث روز عاشورا و شهادت اصحاب بني‌هاشم و امام حسين(ع) روايت‌هاي پاياني جلد نخست را تشكيل مي‌دهند.

وي درباره مباحث جلد دوم اين اثر اظهار داشت: جلد دوم اين مقتل پايان حادثه عاشورا و خروج اهل بيت(ع) از كربلا را به همراه مسايلي كه در جلد نخست مجال بيان آنها نبود را شامل مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط