چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۱
بهشت و دوزخ از نگاه قرآن و حديث

كتاب «بهشت و دوزخ از نگاه قرآن و حديث» حاصل جمع‏بندى معارف قرآن و احاديث اسلامى درباره جايگاه ابدى نيكوكاران و سرنوشت حتمى تبهكاران است كه همراه با تحليل در دو جلد تدوين شده است.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رساني موسسه علمي فرهنگي دارالحديث، اين نوشتار به دو زبان فارسی و عربی توسط آيت‌الله محمدی ری‌شهری و با همكاری سيدرسول موسوی به تازگی از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحديث منتشر شد.
نويسنده پس از ارايه كاربردهاى كلمه «جنّت» در قرآن و حديث، جنّت موعود در عالم آخرت را بررسي مي‌كند و در ادامه پس از گزارش احاديث مربوط به آفرينش بهشت و دوزخ، به نقد و بررسى آراى مختلف درباره آنها مي‌پردازد.

يكي از فصل‌هاي اين كتاب به مشهورترين نام‏ها و اوصافى اختصاص دارد كه در قرآن و احاديث براى بهشت موعود به كار رفته‏اند. بخش مربوط به جاذبه‏هاى مادى و معنوى بهشت نيز به شرح جاذبه‏هاى ديدارى، خوردنى‏هاى لذيذ، آشاميدنى‏هاى گوارا، آوازهاى خوش، خدمت‌كاران مرواريدگون و مركب‏هاى راهوار بهشت مي‌پردازد.

همه آيات و احاديث درباره بهشت به‌گونه‏اى مخاطب را تشويق مى‏كنند كه همه تلاش خود را براى رسيدن به آن به كار گيرد، اما شمارى از آنها نيز به طور ويژه به اين موضوع پرداخته‏اند. نويسنده در فصلي جداگانه به اين احاديث مي‌پردازد.

در فصل‏هاى هفتم تا سيزدهم راه‏هاى رسيدن به بهشت و زمينه‏ها و عوامل تكوينى، اعتقادى، اخلاقى و عملى ورود به جايگاه نيكان در عالم آخرت ارايه مى‏شوند. تنوع بيان و تفاوت تعابير احاديث در تبيين راه‏هاى ورود به بهشت موجب شد كه اين موضوع در چند فصل تنظيم شود، اما موانع اعتقادى، اخلاقى و عملىِ ورود به بهشت تنها در يك فصل بررسي شده‌اند.

شمارى از نظام‏هاى حاكم بر بهشت نظير اجازه‏نامه بهشت، نخستين و آخرين افرادي كه وارد بهشت مى‏شوند، موضوع يكي ديگر از فصل‌ها قرار گرفته‌اند.

بهشت درجات و مراتب مختلفى دارد كه بر اساس معرفت و عمل ميان بهشتيان تقسيم مى‏شوند، به اين معنا كه هر فردي از معرفت بيشترى برخوردار است و كارهاى نيكوترى انجام داده، درجه بالاترى خواهد داشت و از لذايذ بيشترى بهره‏مند خواهد شد. فصل شانزدهم به گزارش‏هایى در اين باره اختصاص دارد. 

در فصل پاياني از بخش نخست اين مجموعه به اهل بهشت بودن شمارى از اصحاب پيامبر(ص) و خاندان ايشان اشاره شده است و اين به آن معناست كه آنها تا پايان زندگى از راه حق منحرف نشدند. 

بخش دوم اين كتاب سرنوشت حتمى و خطرناك تبهكاران را از منظر قرآن و احاديث اسلامى تبيين مي‌كند. 

در مقدمه اين بخش، حكمت خلقت دوزخ و ماهيت كيفرهاى اُخروى بررسى مى‏شوند و سپس نام‏هاى دوزخ، هشدارهاى خداوند متعال و پيشوايان الهى درباره دوزخ، تشويق به يادآورى اين جايگاه وحشتناك و پناه بردن از آن به خدا، ويژگى‏هاى دوزخ، آزارهاى روانى دوزخيان، ويژگى‏هاى اهل دوزخ، زندگى و حالات گوناگون آنان، آن چه انسان را گرفتار چنين سرنوشت شومى مى‏كند و آنچه مانع اين گرفتارى مي‌شود، در يازده فصل ارايه شده‌اند.

در فصل دوازدهم اين بخش، نظام حاكم بر سراى ابدى تبهكاران با عنوان «نظام جهنم» مطرح شده است و در فصل پايانى به شمارى از افرادي كه در قرآن و احاديث اسلامى دوزخى بودن آنان پيشگویى شده است، اشاره مي‌شود. 

چاپ نخست كتاب دو جلدی «بهشت و دوزخ ازنگاه قرآن و حديث» به دو زبان فارسی عربی در شمارگان 2000 نسخه و و بهای 22000 تومان به تازگی از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحديث منتشر شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط