جمعه ۱ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۰:۲۱

پس از کتاب پرفروش بین‌المللی «مساحی جهان» و کتاب «شهرت» مشتمل بر چندین داستان کوتاه، «دانیل کلمان» نویسنده نام آشنای آلمانی کتاب جدیدی را با عنوان «تحسین؛ درباره ادبیات» منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از خبرگزاری اتریش، «دانیل کلمان» ادبیات را با تمام قلب خود دوست دارد و این امر بسیار واضح است. وی به همان دقتی که کتاب‌های خود را می نویسد، بر کتاب‌های نویسندگان دیگر نقد می‌نویسد و همواره به این نتیجه احساسی می‌رسد که نوشتن؛ عملي بااهمیت است که انسان می‌تواند از خلال آن زندگی کوتاه خود را پشت سر بگذارد. در این دنیای ويران شده، تنها چیزی چون ادبیات مي‌تواند تا حد بسیار زیاد شایسته تقدیر باشد. 

انتشارات «روولت» 15 مورد از تازه‌ترین نقدها ،مقالات، سخنرانی ها و کنفرانس‌های «کلمان» را در قالب کتاب حاضر منتشر و روانه بازار کرده است. در میان مطالب این کتاب ،سخنرانی افتتاحیه فستیوال «سالزبورگ» در سال 2009 نیز موجود است که در آن «کلمان» با انتقادي شدید از کارگردانی تاتر آلمانی هیاهو و جنجالی را در عرصه فرهنگ به وجود آورد.

این کتاب دومین کتابی است که دربرگیرنده مجموعه ای از آثار «کلمان» است. نخستین مجموعه آثار وی در سال 2005 تحت عنوان «کارلوس مونتوفار کیست؟در مورد کتاب‌ها» منتشر شده بود. 

در کتاب جدید این نویسنده ،به بزرگان تاریخ ادبیات پرداخته شده است؛ از «توماس برنهارد»، «ساموئل بکت»و «توماس مان» تا «شکسپیر» که برای «کلمان» بزرگترین نویسنده است. 

«کلمان» باهوش و مطلع ،از نوشتن درباره شکسپیر و یا قضاوت کردن در مورد وی ابايی ندارد. اما اغلب اوقات قضاوت‌ها مثبت و اندکی تعجب برانگیزند. به عنوان مثال کتاب «رمان یک بدون سرنوشت» نوشته «امره کرتز» نویسنده برنده نوبل ،برای «کلمان» اثری است که تا زمانی که خواننده‌ای آن را می‌خواند، از بين نخواهد رفت. 

اما این نویسنده متولد 1975 مونیخ تنها به نوشتن در مورد خود نمی‌پردازد، بلکه در کتاب‌های بسیاری که مقاله‌هاي وی در آن ها به چاپ رسیده ،وی در مورد خودش و مشکلات نویسندگی توضیحاتی داده است. «کلمان» در این مورد اظهار داشته: نویسندگی یک شغل عجیب و غریب است که برای انسان‌های بزرگسال اندکی خنده‌دار است. شما باید در خانه بنشینید و از خودتان داستان هایی را درآورید که هرگز اتفاق نیفتاده‌اند. در رمان‌های من همواره موضوع بحث بر سر بازی با واقعیت است و این برمی‌گردد به تجربیات حزن‌انگیز من به عنوان نویسنده ،که چنین چیزی در آلمان به سادگی درک نمی‌شود. 

کلمان همچنین در مورد فضای ادبی کشورش لب به شکایت گشوده و افزوده است: فضای ادبی آلمان بر روی سبك‌هاي مبتکرانه متمرکز شده، به شکلی که انسان‌ها جلوی تولیدات ادبی را می‌گیرند. تنها روزنامه‌نگاران نیستند که به انتقاد می‌پردازند، بلکه خوانندگان نیز به عنوان مثال از وجوه شرطی به کار برده شده در کتاب‌ها ایراد می‌گیرند، همانگونه که از اونیفرم‌هایی که به اشتباه در فیلم‌ها استفاده می‌شود، ایراد می‌گيرند. ایراد گرفتن از اونیفورم‌ها و وجوه شرطی. و اینجاست که کفر مشتری فرهنگی آلمانی درمی آید. 

این کتاب در 192 صفحه و به قیمت 20،60 یورو در انتشارات «روولت» منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها