سه‌شنبه ۳ آذر ۱۳۸۸ - ۱۴:۱۴
فريدريش دورنمات به تالار مولوی مي‌آيد

نمایش «بازی استریندبرگ» نوشته فردريش دورنمات با کارگردانی مژگان خالقی از 8 آذر در سالن کوچک مولوی اجرا می‌شود.\

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، این نمایش که ترجمه آن را حمید سمندریان انجام داده، داستان زن و مردی را بیان می‌کند که در بیست و پنجمین سالگرد ازدواجشان، گذشته خود را مرور می‌کنند.

مژگان خالقی که پیش از این نمایشنامه‌های «کلاغ»، «کهکشان راه شیری»، «بی‌خانمان»، «فریب‌خورده»، «شب واقعه» را در پرونده کارگردانی خود دارد، این نمایشنامه را با دراماتورژی عباس اقسامی و دستیاری رضا بهرامی روی صحنه می‌برد.

بازیگران این نمایش مجید رحمتی، محمد رضا ترابی و افسانه شفیعی هستند.

طراحی صحنه این نمایش را مژگان خالقی، طراحی لباس را شیرین فرخنده نژاد، طراحی نور را محسن قاسمی، طراحی چهره پردازی را عاطفه ابیازی، طراحی پوستر و بروشور نمایش را سعید بهداد و آهنگسازی آن را صابر جعفری بر عهده دارند.

«بازی استریندبرگ» از 8 آذر، ساعت 17:30 در سالن کوچک تالار مولوی به روي صحنه مي‌رود. 

دورنمات، در پنجم ژانویه سال ۱۹۲۱میلادی، دیده به جهان گشود. او عمده شهرت خود را مدیون تاثیر بی چون و چرا بر تئاتر حماسی (Epic) و همکاری درازمدت با پیشگامان این گونه تئاتر (افرادی همچون برتولت برشت) است.

تجربیات قابل ملاحظه دورنمات از زندگی در سالهای جنگ جهانی دوم، در آثار او به شکل انکارنا‌پذیری خود را نشان می دهد. او نیز همچون دیگر هنرمندان این عصر در اروپا به علت زندگی در توفان جنگ، نگاهی تلخ و در عین حال تاثیرگذار بر وقایع زندگی دارد.

دورنمات بین سالهای ۱۹۴۵ تا ۱۹۴۶ اولین نمایشنامه‌اش را با نام آلمانی (Es Steht Geshrieben) به اتمام رساند و منتشر کرد.

وی در کنار آثار اولیه‌اش در عرصه نمایشنامه‌نویسی، گاه به کار تصویرگری نیز می پرداخت و از جمله چند کتاب از آثار اولیه‌اش را خود تصویرگری کرد. از این آثار و طراحی های او یک بار در سال ۱۹۷۶ نمایشگاهی در نورنبرگ ترتیب داده شد.

پس از چندین بار تجربه و موفقیت های جزیی و شکست های کوچک سرانجام او با نگارش «رومولوس کبیر» به اولین موفقیت بزرگ خود دست یافت و در تئاتر آلمان به عنوان نویسنده‌ای صاحب سبک شناخته شد. شهرت او با نمایشنامه دیدار با عنوان آلمانی «Der Besuch Deralten Dame» به سال ۱۹۵۶ به امریکا نیز راه یافت و دیدار به عنوان اثر نمونه‌ای او در آنجا شناخت شد. با چند سال فاصله پس از آن اثر معروف فیزیکدان ها با عنوان آلمانی«Die Physiker» در سال ۱۹۶۲ با استقبال فراوان در امریکا شهرت او را جهانی ساخت.

پس از آن زندگی دورنمات در نگارش مداوم آثار نمایشی و فعالیت های مختلف دیگر همچون سخنرانی های متعدد، نگارش مقالات فلسفی و فعالیت های بشردوستانه گذشت.

دورنمات و آثارش گاه بسیار جنجالی بودند. در آوریل ۱۹۴۷ تماشاگران اولین نمایشنامه‌ای که او نوشته بود، با جنجال و زد و خورد با هم سالن را ترک کردند و این نقطه شروعی بود که رویه خاص دورنمات را تا زمان مرگش مشخص می‌سازد.

این نویسنده چهاردهم دسامبر ۱۹۹۰ در نوشاتل درگذشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها