پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۸ - ۱۴:۲۰

تبت امسال با برنامه‌ها و فعالیت‌های بسیاری که برای نمایشگاه کتاب فرانکفورت تدارک دیده، در نظر دارد وضعیت نابه‌سامان آزادی بیان وحقوق بشر را در فلات پامیر موسوم به بام دنیا به جهان نشان دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از خبرگزاری اتریش، این سازمان فردا (جمعه 16 اکتبر) یک سخنرانی درمورد وضعیت تعلیم و تربیت تبتی‌های پناهنده شده به هندوستان را ترتیب داده است. همچنین در این روز درباره دهکده کودکی‌های دالايی‌لاما در شمال هند و پروژه‌هاي مربوط به آن مقطع تشریح می‌شود.

در روز یکشنبه 18 اکتبر نیز در برنامه‌ای باعنوان «خواندن آثار ممنوعه»، متون نویسندگانی روخواني می‌شود که یا آثارشان هرگز اجازه انتشار در چین را نیافته‌اند و یا به دلیل فشارهاي دولت دست از نوشتن کشیده‌اند که از جمله آنها می‌توان به نویسنده‌ای با نام «ووئزر» اشاره کرد. قرار است این متن‌ها را «هانس یائنیکه »بازیگر آلمانی روخواني كند.

این نهاد همچنین یک برنامه ویدیویی را تدارک دیده که طی آن صدا و تصویر 600 زن و مرد تبتی نمایش داده می‌شود. این 600 تن که بیشتر آن‌ها را روشنفکران تشکیل می‌دهند، پس از ناآرامی‌های تبت در مارس 2008 ناپدید شده‌اند یا در زندان‌های چین به سرمی‌برند. 

همزمان با این برنامه کتاب «مانند طلا، بدون ترس از آتش» نیز رونمایی خواهد شد. در این کتاب به روزترین متون ممنوعه تاريخي متعلق به سرزمین تبت منتشر شده که این متون با تفسیر همراه است.

سازمان بین‌المللی تبت بزرگ‌ترین تشکیلات تبتی در سراسر دنیاست که برای حمایت از حقوق بشر و حمایت از حق تعین سرنوشت سیاسی تبتی‌ها تشکیل شده و از سیاست‌های چهاردهمین دالايی لاما حمایت می‌کند. این سازمان که در سال 1988 تاسیس شده، در شهرهای واشنگتن، آمستردام، بروکسل و برلین دفتر دارد. بیش از 100 هزار نفر در سراسر دنیا از این سازمان حمایت می‌کنندکه 14 هزار نفرآن‌ها آلمانی هستند. ریاست بین‌المللی این سازمان را «ریچارد گر» بازیگر کهنه‌کار آمریکایی كه بودايي است، برعهده دارد.

شصت و يكمين نمايشگاه بين‌المللي كتاب فرانكفورت از 14 تا 18 اكتبر (22 تا 26 مهر) داير است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها