دوشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۰:۲۴
«حديث نفس» حسن كامشاد به نمايشگاه می‌رود

«حسن كامشاد» به تازگی داستانی را با عنوان «حديث نفس» توسط نشر «نی» منتشر كرده است. اين كتاب داستان زندگی نويسنده از زبان خودش است و از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. «حديث نفس» برای نخستین بار در نمايشگاه كتاب تهران ارايه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كامشاد در مقدمه‌گونه‌ای بر كتاب «حديث نفس» با عنوان «نوشتن براي تسكين خويش» مي‌گويد: «علت اصلي نوشتن، بيش‌تر آن است كه نويسنده نمي‌تواند ننويسد. اين خاطره‌هاي رسته از فراموشي كه ساليان سال در كنه ذهن من خفته بود، در پير سالي به خلجان در آمد و خود، خود را نويساند...».

اين كتاب از بخش‌هايي با نام‌هاي كودكی، نوجواني، جواني، انگلستان، ميان‌سالي و نمايه تشكيل شده است. 

نويسنده در داستان اين كتاب (كه آن را به دوران‌هاي مختلف تقسيم كرده است)، به واگويي خاطراتش از دوران كودكي پرداخته و بدين‌گونه برخي از وقايع اجتماعي و سياسي ايران آن سال‌ها(يعني سال‌هاي دهه ۲۰ تا ۵۰) را نيز در قالبي داستاني به نگارش در‌آورده است.

«من كاملا از حافظه مي‌نويسم، بدون يادداشت، بدون ابزاري كه به يادآوری‌ام ياري رساند. پاره‌اي رويدادهاي زندگي من چنان در ذهنم مانده كه گويي تازه روي داده‌اند...» اين‌ بخشي از نوشته‌اي است كه نويسنده در ابتداي كتابش به نقل از «ژان ژاك روسو» آورده است.

وي همچنين چند خطي از يادداشت‌هاي چاپ نشده شاهرخ مسكوب، (به نوشته خودش "دوست و همراه هميشگی او در سال ۱۳۴۴) را نيز قبل از آغاز كتاب نقل كرده ‌است: «گذشته من در من حضور دارد، بيدار است و حركت او را در رگ‌هايم احساس مي‌كنم. تنها گذشته من نيست و گرنه گذشته بود؛ حتي آينده من است، بگذريم.»

اولين بخش از اين كتاب كه «دانشكده حقوق» نام دارد، اين گونه آغاز مي‌شود: «از سد كنكور دانشكده حقوق كه گذشتيم، در پايان تعطيلات ۱۳۲۴ من و شاهرخ(مسكوب) به اتفاق رهسپار تهران شديم. جنگ چند ماه پيش پايان يافته بود و آلمان بدون قيد و شرط تسليم شده بود.»

اين نويسنده برگ‌هايي از كتابش را به عكس‌هاي خانوادگي و قديمي از دوران كودكي، مدرسه، سفرهاي خارجي‌اش و نيز چاپ برخي تصاوير از گردهمايي‌هاي مشاهير شعر و ادب معاصر ايران در آن سال‌ها اختصاص داده است.

«حسن کامشاد» متولد ۱۳۰۴ مترجم، محقق و پژوهشگر ادبیات فارسی است. وی دارای مدرك كارشناسی از دانشگاه علوم سیاسی دانشگاه تهران و دکترای ادبیات فارسی از دانشگاه کمبریج است.

«در خدمت تخت طاووس»، «خاورميانه»، «استالین مخوف»، «قبله عالم»، «سرگذشت فلسفه»، «دنیای سوفی»، «تاریخ چیست» و «دریای ایمان» از جمله آثار او در زمينه ترجمه هستند.

«پايه‌گذاران نثر جديد فارسى» (تاليف به دو زبان فارسى و انگليسى) و «مترجمان، خائنان» (تالیف) نيز از كتاب‌هاي تاليفي او به شمار مي‌آيند.

« حديث نفس» اواخر زمستان سال گذشته(۸۷) از سوي نشر «ني» روانه بازار كتاب شده است.

اين كتاب ۳۰۸ صفحه است و به شمارگان ۲۲۰۰ نسخه و با قيمت ۵۰۰۰ تومان در كتابفروشي‌ها عرضه مي‌شود.

اين نويسنده برگ هايي از كتابش را به عكس‌های خانوادگی و قديمی از دوران كودكی، مدرسه، سفرهای خارجی‌اش و نيز برخی تصاوير از گردهمایی‌های مشاهير شعر و ادب معاصر ايران در آن سال‌ها اختصاص داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها