سه‌شنبه ۱۳ اسفند ۱۳۸۷ - ۱۲:۲۹
بهلول عاقل و حكايت‌هاي تاريخي

جلد دوم كتاب «بهلول عاقل» با گردآوري و بازآفريني منيژه نصراللهي، از سوي انتشارات «هم‌پا» منتشر و روانه بازار نشر شد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين كتاب در 25 حكايت به روايت برخي از حاضر جوابي‌هاي بهلول در زمينه‌هاي گوناگون پرداخته است.

ابو ‌وهيب يا وهب‌بن عمر(عمرو) كه در تاريخ با نام «بهلول» شهرت يافت، از فقیهان، حكما و شعراي شيعه قرن دوم هجري قمري است. كلمه بهلول در زبان عربي به معني «مرد خندان» يا «كسي كه خوبي‌هاي زيادي دارد»، است.

بهلول در شهر كوفه متولد شد و بر اساس اخباري كه در كتاب‌های شيعه آمده است، او از دوستداران اهل‌بيت(ع) و از خواص شاگردان امام جعفر صادق(ع) و از اصحاب آن حضرت و امام موسي كاظم(ع) بود.

علت اشتهار بهلول به «مجنون» به اين دليل بود كه او خود را در پناه ديوانگي، مستور مي‌كرد و سخن حق را بي‌محابا بر زبان مي‌راند.

صدور دستور تظاهر به ديوانگي براي تقيه نجات از دست مخالفان در تاريخ تشيع سابقه دارد، چنان كه در عهد بني‌اميه نيز امام محمدباقر(ع) به جابربن يزيد جعفي، همين توصيه را فرمودند.

بهلول به دليل بي‌نيازي، صراحت لهجه، فصاحت كلام، نصايح موجز و مؤثري كه به نظم و نثر با بياني طنزآلود به مردم و امراي عباسي تذكر مي‌داد، در دربار و بين طبقات عاليه و در محافل توده‌ مردم، مصون و محترم بود و آزادانه حرف مي‌زد.

از بهلول مناظرات كلامي و كلمات قصار و اشعار گوناگوني روايت شده است كه همه آنها بر وسعت دانش و اعتقاد راسخ او به تشيع دلالت دارند. 

از منابع مورد استفاده مولف در تدوين اين اثر مي‌توان كتاب‌هاي كشكول بحراني، خزائن نراقي، كشكول شيخ‌بهايي، اعيان‌الشيعه، ابواب‌الجنان، امالي، تاريخ خلفا، جواهر‌الشيعه، عيون اخبار‌الرضا و لطايف‌الطوايف را نام برد.

چاپ اول دومين جلد از كتاب «بهلول عاقل» در شمارگان 5000 نسخه، 31 صفحه و بهاي 3000 ريال راهي بازار كتاب شده است.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فاطمه ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۱۰/۰۵
    لطفا مطالب بیشتری درج کنید.باتشکر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها