دوشنبه ۴ آذر ۱۳۸۷ - ۱۳:۵۱
تاريخ ‌انسان‌شناسي از آغاز تا امروز

كتاب «تاريخ انسان‌شناسي از آغاز تا امروز» اثر مشترك « توماس هيلنداريكسن» و « فين سپورت نپلسن» با ترجمه «علي بلوكباشي» به كوشش نشر گل‌آذين منتشر شد. اين اثر به تاريخ كامل انسان شناسي اجتماعي و فرهنگي مي‌پردازد._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، اين كتاب
چشم‌اندازي جامع و فراگير بر سير انديشه نظريه‌پردازان و بنيانگذران مكاتب گوناگون انسان‌شناسي در چند سده اخير دارد.

نويسندگان در اين اثر فرايند انديشه انسان‌شناسان در حوزه‌هاي جغرافيايي و فرهنگي گوناگون و شيوه هاي تفكر و انديشه در دوره‌هاي تاريخي، خصوصا  دوره پس از جنگ جهاني اول را با وسواس علمي تحليل كرده اند. 

در هر مبحث، كليدي‌ترين كتاب‌ها و مقالات اثرگذار صاحب‌نظران و نظريه‌پردازان در انديشه و روش انسان‌شناسي، بررسي و نكات ضعف و قدرت آن‌ها با استدلال، برهان و استناد به سندهاي معتبر، نظرها و نوشته‌هاي ديگران بازنويسي شده ‌است. 

مولفان همچنين هرجا كه لازم دانسته‌اند، بست مفاهيم و ديدگاه‌هاي نظري در مكاتب انسان‌شناسي را با يكديگر سنجيده و به نقد كشيده‌اند و علاوه بر آن همخواني‌ها، ناهمخواني‌ها، فراز و فرود، كوتاهي و بلندي، عمر هر نظريه و باور علمي در تاريخ حيات انسان‌شناسي را به خواننده معرفي كرده اند.

«علي بلوكباشي»، مترجم اين كتاب در مقدمه آورده است: «اين كتاب، تاريخ سير تحول انديشه‌هاي انسان‌شناختي، يا به سخني ديگر تاريخ تحول ديدگاه‌ها و نظريه‌ها در رشته‌ انسان‌شناسي را در دو مسير زماني و جغرافيايي نشان مي‌دهد.» نويسندگان اين كتاب كوشيده‌اند تا رويكردي تحليلي به روند شكل‌گيري، رشد و تحول پيشرفت تاريخچه مردم‌شناسي و انسان‌شناسي از آغاز تا امروز مد نظر داشته باشند. 

آن‌ها خاستگاه اين دانش و چگونگي پيدايي و برآمدن تفكر مردم‌شناسي و انسان‌شناختي را در جامعه‌هاي اروپايي، خصوصا انگليس، فرانسه، آلمان و جامعه آمريكا تعيين و تبيين كرده‌اند. 

اين كتاب آموزشنامه‌اي است كه نويسندگانش تاريخ انسان‌شناسي را در آن با روايتي بي‌طرفانه و با بياني تفكربرانگيز توصيف و تبيين مي‌كنند. از اين روي كتاب اثري بسيار سودمند براي دانشجويان رشته انسان‌شناسي و مردم‌شناسي و خصوصا  دانشجويان دوره‌هاي پيشرفته كارشناسي ارشد و دكتري است.

همه پژوهندگان علاقه‌مند به مباحث انسان‌شناسي، مردم‌شناسي و پژوهشگران رشته‌هاي ديگر علوم‌اجتماعي نيز كه در جست‌وجوي آگاهي‌هاي وسيع علمي درباره انسان‌شناسي يا مردم‌شناسي و مكاتب گوناگون هستند و علاقه‌مندند كه خط حركت انديشه بزرگان و بنيانگذاران اين دانش و روش پژوهشي در اين رشته را پي‌گيري كنند مي توانند خواننده اين كتاب باشند.  

اين كتاب در 9 فصل تنظيم شده و پي‌نگاشت، كتاب‌نامه، واژه‌نامه انگليسي به فارسي و واژه‌نامه فارسي به انگليسي و نمايه نيز پايان‌بخش اين كتاب است.

«تاريخ انسان‌شناسي از آغاز تا امروز» با شمارگان هزار و 500 نسخه، در 447 صفحه با بهاي 100 هزار ريال منتشر شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط