چهارشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۵
نقش تاثیرگذار انجمن کتابداری ایران در رصد وضعیت کتابخانه‌ها

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به وجه بین المللی انجمن کتابداری ایران گفت: این انجمن می‌تواند در رصد وضعیت کتابخانه‌ها نقش مهمی ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، اعضای هیات مدیره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران اعم از فریبرز خسروی، رئیس و محمد زره ساز، دبیر انجمن با اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابداری ایران دیدار و گفت و گو کردند.
 
بروجردی با تاکید بر ضرورت هم‌افزایی در ظهور و بروز دیدگاه های جدید، گفت: هیچ سازمان دولتی بدون کمک جوامع غیردولتی نمی تواند موفق باشد.
 
وی افزود: رویکرد ما در زمان تدوین قانون انجمن‌ها، ماده 182 قانون برنامه سوم، بر این اساس بود تا انسجامی میان تشکل‌های هم‌عقیده شکل بگیرد و با هم‌افزایی ایده‌های خود بتوانند دیدگاه‌های جدید را نشان دهند.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه ماهیت انجمن‌ها، غیرانتفاعی،‌ غیردولتی و داوطلبانه است، بیان کرد: انجمن کتابداری و اطلاع رسانی با دو رویکرد علمی و ساختاری- سازمانی تشکیل شده‌اند.
 
وی ادامه داد: کار و تشکیلات غیردولتی به عنوان چشم دولت عمل می‌کنند؛ به این معنا که با فعالیت این بخش‌ها، نقاط قوت دولت‌ها تقویت و نقاط ضعف آن‌ها برطرف می‌شود.
 
بروجردی به مسکوت ماندن تشکیل خانه تشکل‌های غیر دولتی اشاره کرد و عنوان کرد: در دوره شکل‌گیری انجمن‌های علمی و غیرعلمی اعم از انجمن‌های مردم نهاد تلاش شد، خانه تشکل‌های غیردولتی تشکیل شود؛ اما این امر پیش از دولت یازدهم به فراموشی سپرده شد.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: بر همین اساس دولت موظف شده بود در همه شوراهای کاربردی و کارکردی یک نفر به نمایندگی از خانه تشکل های غیردولتی را عضو کند و این فرد بدون حق رای می توانست در تمامی جلسات حضور و انتقال دهنده نظرات جمع مردم باشد.
 
وی به کارکرد انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران اشاره کرد و افزود: رسالت و مسئولیت این انجمن بسیار فراگیر است و در مقایسه با سایر انجمن‌ها در حوزه کتاب شناخته شده‌تر بوده و حرفی برای گفتن دارد.
 
بروجردی همچنین به وجه بین المللی این انجمن پرداخت و افزود: بر اساس شعار مطرح در عرصه بین الملل مبنی بر «جهانی فکر کن، ‌محلی عمل کن» این انجمن می‌تواند از این مهم بهره‌مند شود و کارایی فراوانی داشته باشد ضمن آنکه رصد وضعیت کتابخانه ها از دیگر کاردهای مهم این انجمن می تواند باشد.
 
همچنین محمد زره ساز، عضو هیئت مدیره و دبیر علمی پنجمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات ایران با انتقاد از انتشار اخبار ضد و نقیض در خصوص سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از سوی برخی از رسانه های کشور گفت: برهمین اساس انجمن کتابداری و اطلاع رسانی درصدد است بیانیه ای را در همین رابطه صادر کند.
 
وی با اشاره به فراهم سازی مقدمات لازم برای برگزاری ششمین دوره کنگره متخصصان علوم اطلاعات از همکاری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در برگزاری هرچه بهتر پنجمین دوره از این کنگره قدردانی کرد.
 
زره ساز در ادامه ضمن ارائه گزارشی از پنجمین دوره کنگره متخصصان علوم اطلاعات، افزود: این کنگره در آبان ماه سال جاری با برپایی تعداد 20 پنل تخصصی و حضور 935 متخصص و مشارکت 200 متخصص به صورت مجازی برگزار شد.
 
به گفته وی، در پنجمین دوره از کنگره بیش از 50 پنل توسط شرکت های تخصصی ارائه و بیش از 350 مدیر برجسته کشور حضور یافتند.
 
عضو هیئت مدیره و دبیر علمی پنجمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات ایران به رواداری سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در برابر انتقادات فنی و صحیح اشاره و تصریح کرد: در دوره جدید ریاست این سازمان امکان حضور و بهره مندی انجمن از امکانات کتابخانه ملی ایران برای پیشبرد امور و اهداف فراهم شد؛ اما نکته حائز اهمیت این است که سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به‌رغم اینکه میزبان محسوب می‌شد، از هرگونه دخالتی در امور خودداری کرد.
 
در ادامه محسن حاجی زین‌العابدینی، بازرس انجمن این دیدار را دارای سه وجه دانست و گفت: نخستین وجه بابت تشکر از همه حمایت‌ها و پشتیبانی‌های ریاست و همکاران سازمان از انجمن است. وجه دیگر، حمایت انجمن از جوانگرایی صورت گرفته در انتخاب مدیران و فعالیت‌های خلاقانه برنامه‌ریزی شده در سازمان به ویژه در زمینه استارتاپ‌ها است.
 
وی با بیان اینکه وجه سوم این دیدار می‌تواند، تبیین روابط کتابخانه ملی و انجمن باشد، افزود: نهادهای مدنی همچون انجمن‌ها در جوامع مدرن دارای جایگاه ویژه‌ و کارکردهای مختلفی از جمله کارکرد رصدگرایی و ارزیابی و همچنین راهبری هستند. در روابط گذشته انجمن و کتابخانه ملی تا حدودی این کارکردها مطرح بوده و می‌تواند در آینده جنبه رسمی‌تر و جدی‌تری به خود بگیرد و در قالب تفاهمنامه‌ای این موارد تعیین شود.
 
همچنین میترا صمیعی، عضو هیئت مدیره و مسئول کمیته آموزش انجمن ضمن اشاره به سوابق کاری خود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران از ریاست سازمان تقاضا کرد تا در قالب یک تفاهمنامه همکاری‌های آموزشی بین سازمان و انجمن برقرار و مدارک آموزشی با تأیید هر دو سازمان صادر شود.
 
وی در پایان از حمایت‌های ریاست سازمان از رویداد ویتا و همکاران سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای حضور در کمیته‌های ایفلا تشکر و قدردانی کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها