یکشنبه ۲۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵
جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی باید غیر دولتی باشد

فریبا اقدامی، عضو شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان با اشاره به لزوم ایجاد شبکه سازی میان مروجان کتابخوانی بیان کرد: اگر شبکه‌سازی نباشد، کار تداوم نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به نقل از ستاد خبری ستاد هماهنگی روستاها و عشایر دوستدار کتاب، اولین نشست افراد و گروه‌های مروج کتابخوانی کشور در سال ۹۸ در حاشیه ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی با حضور محسن حاج زین‌العابدینی، رئیس شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان و دبیر ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی؛ علی‌اکبر زین‌العابدین، مشاور شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان کتاب‌خوانی کشور؛ فریبا اقدامی، عضو شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان؛ خانم امینی، عضو شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی و دبیر شبکه مروجان کتابخوانی و اعضای  شورای  هماهنگی و برنامه‌ریزی و بیش از ۶۰ نفر از مروجان و علاقه‌مندان به ترویج کتابخوانی از سراسر کشور در محل خانه اندیشمندان علوم انسانی تهران برگزار شد.

 محسن حاج زین‌العابدینی، رئیس شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان و دبیر ششمین جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی در ابتدای جلسه گفت: در این جلسه در مورد فرم عضویت، ضرورت همکاری کارهایی که باعث هم‌افزایی می‌شود، بحث و تبادل اندیشه خواهیم داشت. تأکید ما بر غیردولتی بودن برنامه تقدیر از مروجان کتابخوانی است و از چند دوره گذشته تا به اکنون این مهم انجام‌شده است.

وی افزود: این برنامه به همت گروه‌های غیردولتی با حمایت معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می‌شود. دو سال گذشته، انتخابات برگزار شده و شورای هماهنگی شبکه مروجان کشور شکل گرفته است. شبکه‌سازی و گسترده کردن فعالیت در استان‌ها، شهرستان‌ها و روستاها از اهداف ما بود.

حاج زین‌العابدینی با اشاره به جزئیات جشنواره تقدیر از مروجان کتابخوانی و داوری‌ها، بیان کرد: همه مروجان می‌توانند با مراجعه به سایت bookpromotion ثبت‌نام خود را از طریق سایت انجام داده و اطلاعات خودشان را ثبت کنند. ما در هر استان باید یک گروه یا یک مروج داشته باشیم که فعالیت‌هایمان در ارتباط با این فرد یا گروه شکل بگیرد.

در ادامه، علی‌اکبر زین‌العابدین، مشاور شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان کتاب‌خوانی کشور اظهار کرد: اکثر افراد فعلی شبکه، پایتخت‌نشین هستند که الگو خوب و مطلوبی هم نیستند و ما در تلاش هستیم تا شرکت‌کنندگانی از استان‌ها و شهرستان‌های دیگر در این شبکه حضور داشته باشند.

وی افزود: وقتی شبکه شکل بگیرد، جای تنگ‌نظری نیست؛ همه رشد می‌کنند و کار مشارکت ملی می‌شود. کار داوطلبانه به یک کار شخصی تبدیل می‌شود و اگر امرارمعاش در آن صورت نگیرد به کار پاره‌وقت تبدیل خواهد شد.

فریبا اقدامی، عضو شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی شبکه مروجان با اشاره به لزوم حضور شبکه سازی در جشنواره مروجان کتابخوانی بیان کرد: اگر شبکه‌سازی نباشد، کار تداوم نخواهد داشت. باید در هر منطقه مروجان دیگری را پیدا کنیم که بتوانیم در این مسیر به شبکه‌سازی برسیم و در این مسیر، شورای سیاست‌گذاری هم همراهی و کمک و انتقال تجربه خواهد داشت.

اکرم عطائیان، مروج و شایسته تقدیر ششمین دوره جشنواره تقدیر از مروجان کشور نیز بیان کرد: می‌توان برای رابطان جشنواره مروجان کتابخوانی کارتی صادر کرد که مشخصات آن‌ها به‌عنوان مروج ثبت شود.

خانم امینی، عضو شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی و دبیر شبکه مروجان کتابخوانی عنوان کرد: پس از سه ماه از ثبت‌نام و گزارش فعالیت و میزان همکاری و تداوم همکاری با شبکه، کارت رسمی با اعتبار یک‌ساله صادر می‌شود و در صورت تداوم همکاری تمدید خواهد شد.

سپس، مجتبی رئیسی از گروه دوستداران محیط‌ زیست داراب استان فارس، گفت: باید یک سازمان مردم‌نهاد را به ثبت برسانیم و کسانی که فرم پر کردند، به‌عنوان مؤسس سازمان عمل کنند و از این میان یک گروه برگزیده شود.

دکتر زین‌العابدینی در ادامه گفت : این شبکه ثبت شده است . با ابلاغیه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت خود را شروع کرده است و حکم معاونت وزیر برای اعضای شبکه به مدت دو سال از شهریورماه سال جاری است.

مهران بقائی، قصه‌نویس و عضو انجمن ادبی استان خوزستان بیان کرد: دوستداران کتاب آسیب‌های فراوانی در منطقه‌هایی با قوم‌های مختلف و متضاد و  دیده‌اند. هزینه‌های زیادی که خودشان کردند ولی نهادهای مختلف حمایت نمی‌کنند و اگر کاری می‌کنند، بسیار ناچیز است.

آقای رضایی نویسنده شهر بوکان، بیان کرد: احساس نیاز در منطقه کردنشین وجود دارد؛۱۳  سال است که ترویج و آموزش رایگان، تجهیز کتابخانه مدارس را انجام می‌دهم؛ اگر گروه یا کانالی باشد؛ به‌راحتی می‌توان فعالیت مروجان مناطق را ساماندهی کرد.

در ادامه جلسه، بابک طبرسی از کتاب‌سرای «بابک» آمل، گفت: نمی‌توان انتخابات را فعلاً اجرا کرد. باید ابتدا عضویت اعضا را به وجود بیاوریم سپس انتخابات برگزار کرد. طرح به‌صورت آزمایشی تعریف‌شده تا کار شکل بگیرد و شفاف‌سازی به وجود بیایید و باید شاخه‌ها را به‌صورت آزمایشی فعال کنیم.

ناهید جباری از شورای کتاب کودک،گفت: شبکه‌های مختلف را در کشور بر اساس آنچه داریم و با اعتمادسازی به وجود بیاوریم. با تعامل با نهاد و آموزش‌وپرورش و کتابخانه‌هایی که در منطقه هست می‌توان این شبکه‌ها را فعال کرد.

عبدالحکیم بهار، فعال و مروج کتاب‌خوانی از روستای رمین، شهرستان چابهار، نیز گفت: ۱۵ سال است که بدون پول و امکانات، فعالیت ترویجی انجام می‌دهم. هر عضو موظف است شهر خود و شهرهای اطراف را گسترش دهد.

در پایان جلسه، محسن حاج زین‌العابدین به بیان جمع‌بندی درباره مسائل اقتصادی – فرهنگی، ساختار شبکه، کارت، مجوز قانونی، صندوق درآمدزایی، سایت مرجع، گسترش شبکه، هسته اولیه و گسترش آن، گروه و کانال جهت ارتباطات، پرداخت و همچنین امضای حاضران در جلسه و دریافت فرم‌های تکمیل شده علاقه‌مندان به عضویت در شبکه مروجان کتاب‌خوانی کشور انجام شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها