سه‌شنبه ۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۷
شب فرهاد دفتری، مترجم «تاریخ تشیع» برگزار می‌شود

شب فرهاد دفتری به مناسبت انتشار کتاب «تاریخ تشیع» به کوشش مجله بخارا در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، به مناسبت انتشار ترجمه فارسی کتاب «تاریخ تشیع» از سوی رحیم غلامی که نشر «فرزان‌روز» منتشر شده، شبی از شب‌های بخارا به بررسی آثار دکتر فرهاد دفتری و کتاب تازه انتشاریافته وی اختصاص یافته است.

این مراسم چهارشنبه پنجم تیر ۱۳۹۸ ساعت 17 در مرکز دایره‌آلمعارف بزرگ اسلامی (نیاوران. کاشانک) با حضور و سخنرانی سید کاظم موسوی بجنوردی، دکتر محمدعلی موحد، بهاءالدین خرمشاهی، رضا رضازاده لنگرودی و تورج اتحادیه برگزار می‌شود.
 
فرهاد دفتری تحصیلات اولیه‌اش را در ایران، ایتالیا و انگلستان انجام داد و سپس طی سال‌های 1337 تا 1350 مطالعات دانشگاهی‌اش را در آمریکا به انجام رسانید. او درجه دکترای خود از دانشگاه کالیفرنیا در برکلی اخذ کرد. پس از اخذ درجه دکترا، او مناصب دانشگاه مختلفی در ایران داشت و سپس در سال 1367 به مؤسسه مطالعات اسماعیلی در لندن پیوست و اکنون رییس مؤسسه و همچنین مدیر بخش پژوهش‌های علمی و انتشارات آن مؤسسه است.
 
دفتری ویراستار مشاور دایره‌المعارف ایرانیکا و دایره‌المعارف اسلامیکا (به همراه و مادلونگ) است و همچمین ویراستار عمومی سلسله میراث اسماعیلی و سلسله متون و ترجمه‌های اسماعیلی و سلسله میراث تشیع است. او همچنین عضو شورای مشاوران دایره‌المعارف اسلام (ویراست سوم) است.
 
دفتری در زمینه مطالعات اسلامی و تشیع بیش از چهارده کتاب و 200 مقاله تالیف کرده است و کتاب‌های او به زبان‌های فارسی، عربی، ترکی، اردو، گجراتی و اکثر زبان‌های اروپایی ترجمه شده‌اند.
 
فرهاد دفتری سرپرست مشترک موسسه مطالعات اسماعیلی در لندن، و رئیس بخش مطالعات دانشگاهی و انتشارات موسسه مزبور است. وی از سال‌های میانی دهه 1960 در زمانی که دوره دکترای اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی را طی می‌کرد، مجذوب مطالعات شیعی، به ویژه تاریخ اسماعیلیه شد. وی امروزه از مرجعیت علمی در آن رشته برخوردار است. دکتر دفتری مدخل‌‌های متعددی از دانشنامه‌ ایرانیکا را نوشته و عضو تیم مشورتی دانشنامه اسلامی، و سردبیر «مجموعه میراث اسماعیلی»، و نیز «مجموعه متون و ترجمه‌های اسماعیلی» است.

وی مولف و مدون و سردبیر کتاب‌ها و مقالات پرشماری است که از جمله آن‌ها می‌توان به عنوان‌های: تاریخ و سنت‌های اسماعیلیه، تاریخ و اندیشه‌های اسماعیلی در سده‌های میانه، اسماعیلیه و ایران، مختصری در تاریخ اسماعیلیه و سنت‌های عقلانی در اسلام و افسانه‌های حشاشین اشاره کرد. کتاب‌های دفتری تاکنون به زبان‌های عربی، فارسی، ترکی، اردو، گجراتی، چینی، و چندین زبان اروپایی ترجمه شده است.

این نشست در نیاوران، ‌کاشانک، نرسیده به آجودانیه، شماره ۲۱۰، مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی، تالار امیرالمومنین برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها