یکشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۹
پیام تسلیت حداد عادل به مناسبت درگذشت سلیم نیساری

شنبه، بیست‌ودوم دی‌ماه ۱۳۹۷، دکتر سلیم نیساری، عضو پیوسته فقید فرهنگستان زبان و ادب فارسی درگذشت. به همین مناسبت دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در پیامی درگذشت این استاد ارجمند را تسلیت گفت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از سایت فرهنگستان زبان  و ادب فارسی، شنبه، بیست‌ودوم دی‌ماه ۱۳۹۷، دکتر سلیم نیساری، عضو پیوسته فقید فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حافظ‌شناس و استاد دانشگاه، در سن ۹۸سالگی درگذشت. به همین مناسبت دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در پیامی درگذشت این استاد ارجمند را تسلیت گفت. متن پیام مذکور به این شرح است:

«بسمه‌تعالی
درگذشت استاد ارجمند، شادروان دکتر سلیم نیساری، عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی را به عموم دوستان و علاقه‌مندان به آن مرحوم، به‌ویژه به دانشجویان ایشان و خانواده محترمشان تسلیت می‌گویم.
استاد نیساری که در سال ۱۲۹۹ هجری شمسی در تبریز به دنیا آمده بود پس از طی مراحل تحصیلات عالی در رشته‌های ادبیات فارسی و علوم تربیتی، طی سالیان طولانی در مقام استادی دانشگاه و مسئولیت‌های اداری و تألیف کتاب‌های آموزش روش تدریس خط و زبان فارسی به فرهنگ کشور خدمت فراوان کرد و در دهه‌های پایانی عمر پربرکت خود با تحقیق گسترده در باب نسخه‌های خطی دیوان حافظ به مطالعات حافظ‌پژوهی غنای شایسته بخشید.
با فقدان وی آذربایجان فرزندی برومند و ایران دانشمندی پرکار و سلیم‌النّفس و خدمتگزار را از دست داد. فرهنگستان زبان و ادب فارسی برای آن شادروان از درگاه خداوند متعال آرامش روان و رحمت الهی مسئلت می‌کند.
غلامعلی حداد عادل»
 
لازم به ذکر است که شادروان سلیم نیساری، زاده ۲۱ آذرماه ۱۲۹۹ در تبریز بود. وی پس از گذراندن دوره تحصیلات ابتدایی و متوسطه و توفیق در آزمون نهایی دانش‌سرای تبریز، برای ادامه تحصیل، به تهران رفت و در سال ۱۳۲۱، پس از اخذ درجه کارشناسی در رشته ادبیات فارسی و علوم تربیتی، به استخدام وزارت فرهنگ درآمد و هم‌زمان به تحصیل در دوره دکتری ادبیات فارسی ادامه داد. مشاغلی که استاد نیساری تا سال ۱۳۲۹ در وزارت فرهنگ عهده‌دار شد، عبارت بودند از: منشی مخصوص وزیر فرهنگ، رئیس اداره دفتر وزارتی در دوره هفت وزیر فرهنگ، بازرس وزارتی، و مشاور وزارت فرهنگ.
 
نیساری در سال ۱۳۲۹ برای ادامه تحصیل به اروپا و سپس به ایالات متحده امریکا رفت و از دانشگاه لندن به دریافت درجه کارشناسی ارشد علوم تربیتی و از دانشگاه ایندیانای امریکا به دریافت درجه دکتری علوم تربیتی و زبان‌شناسی نائل آمد.
تأسیس دانشگاه شیراز در سال ۱۳۳۳ و معاونت آن دانشکده، تدریس در دانش‌سرای عالی، ریاست اداره کمک‌های فنی یونسکو، مدیریت روابط فرهنگی در وزارت آموزش‌وپرورش، تدریس در دانشگاه تهران، سردبیری مجله انگلیسی‌زبان مؤسسه فرهنگی منطقه‌ای و رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه، شماری از فعالیت‌های نیساری تا دوران بازنشستگی وی در سال ۱۳۵۹ است.
 
وی در سال ۱۳۸۲ به عضویت پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد و از آن سال عضو گروه دستور زبان فارسی و سپس عضو کارگروه منتخب هیئت ممیزه مشترک فرهنگستان‌ها بود. از نیساری آثار متعددی در حوزه‌های مختلف آموزشی و ادبی بر جای مانده، که شماری از آن‌ها عبارت‌اند از: مقدمه‌ای بر تدوین غزل‌های حافظ؛ دیوان حافظ، مستند بر نسخه‌های خطی سده نهم؛ سخن حافظ؛ تمبر پست در ایران، از بدو انتشار تا امروز؛ دفتر دیگرسانی‌ها در غزل‌های حافظ (۲ جلد)؛ برگزیده‌ای از غزل‌های حافظ؛ نمونه‌هایی از آثار جاویدان شعر فارسی؛ دستور خط فارسی: پژوهشی درباره پیوستگی خط فارسی با زبان فارسی؛ کلیات روش تدریس.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها