دوشنبه ۲۵ تیر ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵
ضرورت حمایت از کتا‌ب‌فروشی‌های مناطق کم‌برخوردار

نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب در دیدار با علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به نتایج اجرای طرح عیدانه کتاب بر هم‌افزایی بین این دو نهاد تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) نیکنام حسینی‌پور؛ مدیرعامل موسسه خانه کتاب و علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور روز یکشنبه(۲۴ تیرماه) درباره فعالیت‌های مشترک کتابخوانی گفت‌و‌گو کردند. در این دیدار مهدی رمضانی؛ معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، حجت‌الاسلام و المسلمین محمدرضا زائری، عضو هیات مدیره و مشاور فرهنگی مدیرعامل خانه کتاب و جمعی از مدیران این دو مرکز حضور داشتند.
 
در ابتدای این دیدار، حسینی‌پور با تاکید بر برنامه‌های سید‌عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی و نهادهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی تاکید کرد و گفت: هم‌افزایی بین دستگاه‌ها با توجه به فعالیت‌های مشترک خانه کتاب و نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به نفع ناشران، کتابفروشان، اهالی قلم، نویسندگان، مترجمان، کتابخوان‌ها است.
 
وی با بیان اینکه در طرح‌های فصلی موسسه خانه کتاب توجه ویژه‌ای به آثار تالیفی خواهیم داشت، گفت: در طرح‌های حمایتی از کتابفروشی‌ها، آثار تالیفی باید در مقایسه با آثار ترجمه، تفاوت معناداری به لحاظ تخفیف خرید کتاب داشته باشد.
 
وی ادامه داد: هدف اصلی این طرح‌ها حمایت از کتابفروشی‌های مناطق کم‌برخوردار است؛ با اجرای این طرح‌ها کتابفروشی‌های مناطق کم‌برخوردار شناسایی شده است و باید بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری کرد.
 
در ادامه این دیدار، مختارپور با بیان اینکه تعداد کتابفروشی‌ها در کشور کم شده است، گفت: در کتابچه آماری طرح عیدانه کتاب در سال ۱۳۹۷، مبلغ یارانه حمایتی از کتابفروشی‌ها به بیش از ۲ میلیارد تومان رسیده است و کتابفروشی‌های شهرها و مناطق برخوردار از این یارانه استفاده کردند درحالی‌که ما باید سازوکاری درنظر بگیریم تا کتابفروشی‌های مناطق کم برخوردار نیز از این یارانه استفاده کنند.
 
وی با اشاره به فعالیت نهادکتابخانه‌های عمومی کشور در روستاها گفت: ۶۰هزار روستا در کشور وجود دارد که از این تعداد تنها هزار روستا دارای کتابخانه هستند. برای روستاهایی که زیر دو هزار نفر جمعیت دارند امکان تاسیس کتابخانه وجود ندارد؛ در این روستاها اگر معلم، بهیار، امام جماعت فعال باشند می‌توانیم به آن‌ها کتاب بدهیم تا در اختیار کتابخوان‌ها قرار دهند.
 
مختارپور ادامه داد: ظرفیت‌های زیادی برای اجرای طرح‌های مختلف در حوزه کتابخوانی در کشور وجود دارد و تعدد این طرح‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند چرا‌که این تعدد امکان جذب مخاطب با سلایق مختلف را فراهم می‌کند.
 
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: وضعیت خرید و فروش کتاب در کشور باید بررسی شود. در یک تصویر واقعی ناشران غیرحرفه‌ای و غیر متخصص بر تعداد ناشران حرفه‌ای و متخصص غلبه دارند. کتاب باید به اندازه‌ای خوب چاپ شود و تبلیغات گسترده‌ای برای آن انجام شود که نهاد کتابخانه‌ها برای خرید آن پیش‌قدم شود.
 
وی پیشنهاد کرد: تابستان امسال می‌توانیم کتابخانه شهرهایی که کتابفروشی ندارند و جزو اولویت‌های آسیب‌های اجتماعی است را مرکزی برای اجرای طرح‌های حمایتی خانه کتاب قرار دهیم. در راستای اجرای این طرح می‌توانیم کتاب‌هایی که معطوف به نیازهای جامعه است را تهیه و گروه‌های مروج کتابخوانی و نویسندگان را به آنجا بفرستیم. حتی می‌توانیم مراسم جشن امضاء در آنجا برگزار کنیم. این طرح را می‌توان به زودی آغاز کرد چراکه نیاز به تحقیق و پژوهش ندارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها