سه‌شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۴
«نقش قدرت‌های بزرگ در طولانی‌تر شدن هشت سال دفاع مقدس» تدوین می‌شود

مدیر گروه مطالعات غیرنظامی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، از اقدام برای تألیف مجموعه جدیدی با عنوان «نقش قدرت‌های بزرگ در طولانی‌تر شدن هشت سال دفاع مقدس» خبر داد و گفت: عنوان این مجموعه برگرفته از مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه دفاع مقدس است؛ ایشان در دیداری که در تاریخ 6 فروردین 1393 در یادمان شهدای منطقه مارد در شرق کارون داشتند، مطلب بسیار اساسی و پایه‌ای مطرح کرده و به ابعاد مختلف حمایت قدرت‌های بزرگ از رژیم صدام اشاره داشتند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، حسن علایی، مدیر گروه مطالعات غیرنظامی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری، بیان کرد: ایشان فرمودند «در مقابل ما به‌ظاهر یک رژیم بعثى بود، اما فقط او نبود؛ آن چیزى که موجب شد این جنگ، هشت سال ادامه پیدا کند، عوامل پشت پرده استکبار جهانى بودند که او را تشویق می‌‏کردند، به او وعده می‏دادند، امکانات می‌‏دادند. یعنى دست استکبار جهانى، دست همین دولت‌‏هاى اروپایى و دولت آمریکا، پشت رژیم خبیث معاند بعثى قرار داشت و او را به ادامه کار تشویق می‏‌کرد. نمی‏‌خواستند بگذارند جمهورى اسلامى از این حادثه بزرگ، پیروز و سربلند بیرون بیاید.»
 
وی ادامه داد: ما در این فضای جدید از فرمایشات مقام معظم رهبری رهنمود گرفتیم و قصد داریم در راستای مأموریت‌های مرکز اسناد که مستند ساختن حوادث جنگ است، حمایت قدرت‌های بزرگ از رژیم صدام در طول هشت سال دفاع مقدس را به‌طور مستند مطرح کنیم.
 
علایی با بیان این نکته که در این مجموعه مسئله حمایت‌های بین‌المللی از رژیم صدام را به نقش قدرت‌های بزرگ در حمایت از صدام برای طولانی شدن جنگ تقلیل داده‌ایم، گفت: چهار یا پنج قدرت بزرگ درجه‌یک دنیا را شناسایی کرده‌ایم که حمایت‌های بی‌دریغی از رژیم صدام داشتند و می‌خواهیم این حمایت‌ها را در قالب یک مجموعه کتاب، منتشر کنیم.
 
مدیر گروه مطالعات غیرنظامی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه قرار نیست در این مجموعه صرفا به ابعاد نظامی بپردازیم، اظهار کرد: بسیاری از کشورها به‌ویژه قدرت‌های بزرگ حمایت‌های رسانه‌ای، سیاسی، تبلیغی و دیپلماتیک داشتند و متأسفانه این حمایت‌ها در جامعه بین‌المللی منعکس نشده و ما نتوانستیم اثبات کنیم این کشورها چه حمایت‌هایی کردند، لذا در این مجموعه سه‌جلدی ما نقش انگلیس، فرانسه و آلمان را در حمایت از رژیم صدام در هشت سال دفاع مقدس در ابعاد مختلف مورد واکاوی قرار می‌دهیم.
 
وی افزود: مستند بودن ادعاهایی که درباره حمایت‌های استکبار جهانی از رژیم بعثی عراق می‌شود را به‌عنوان ویژگی ممتاز این مجموعه معرفی کرد. دنیای امروز، دنیای با سند صحبت کردن است و دنیای شعار و کلی‌بافی و کلی‌گویی نیست. بنای پژوهشگران ما در تألیف و تدوین این کتاب‌ها، بر مستندسازی است و قدم اول هم به‌طور طبیعی جمع‌آوری اسناد مرتبط با این موضوع است.
 
علایی همچنین گفت: در رویکرد جدیدی که مرکز در زمان مسئولیت سردار دکتر نائینی پیدا کرده، درست است که ما مرکز اسناد هستیم اما قرار نیست که یکسری کارهای خشک و بی‌روح که بدنه مردم از آن‌ها استقبال نکنند، ارائه دهیم. به محققان و نویسندگان خود توصیه کردیم که حتما بعد از جمع‌آوری و تدوین مدارک و اسناد باید با یک قلم شیوا، طوری‌که برای مخاطب جذاب باشد، کتاب را تدوین کنند.
 
مدیر گروه مطالعات غیرنظامی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، درباره چرایی انتخاب این کشورها برای تألیف در این مجموعه، بیان کرد: 6 قدرت جهانی، نقش بارزی در حمایت از رژیم صدام داشتند، بعضی کشورها مثل آمریکا و شوروی سابق حمایت‌هایشان کاملا مشخص بود و همه دنیا و مردم ما هم کاملا در جریان بودند و آن‌ها هم هیچ موقع حمایت‌هایشان را از رژیم صدام کتمان نمی‌کردند. اما متأسفانه بعد از جنگ و اعمال تحریم‌ها علیه ایران و زیر سؤال بردن برخی از توانمندی‌های ما، بعضی از کشورهای اروپایی که ژست حقوق بشر و میانجی‌گری‌های خیلی دیپلماتیک را می‌گیرند به شکلی می‌خواهند پای خودشان را از هشت سال دفاع مقدس بیرون بکشند. لذا در فاز اول توجهمان را معطوف به نقش سه قدرت بزرگ انگلستان، فرانسه و آلمان کردیم که نقش بسزایی در این زمینه داشتند، اما امروز به‌نوعی می‌خواهند آن فضا را تلطیف کرده و از کنار قضیه بگذرند.
 
وی با اشاره به اهداف مجموعه «نقش قدرت‌های بزرگ در طولانی‌تر شدن هشت سال دفاع مقدس»، ادامه داد: ما می‌خواهیم با این کتاب به افکار عمومی دنیا نشان دهیم کشورهایی که امروز کشورها را بابت حقوق بشر و بعضی از مسائل دیگر زیر سؤال می‌برند، همین‌ها بودند که با حمایت‌های بی‌دریغ خود از رژیم صدام، یک جنگ هشت‌ساله را در این منطقه ‌ایجاد کردند که تبعاتش منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بوده و متأسفانه منطقه را به آشوب کشید.
 
علایی در معرفی پژوهشگران این مجموعه سه‌جلدی، گفت: تألیف کتاب «نقش فرانسه در جنگ ایران و عراق» برعهده دکتر محمدباقر خرم‌شاد، از محققان و پژوهشگران شاخص کشور است که امیدواریم با تیمی که در اختیاردارد یک اثر قابل‌توجه و خوب را تولید کند. تألیف کتاب «نقش آلمان در جنگ ایران و عراق» را دکتر موسوی شفائی برعهده ‌دارد که به‌طور تخصصی روی کشور آلمان در موضوعات مختلف کار کرده و یکی از کارشناسان خبره مسائل آلمان است. تألیف کتاب سوم یعنی «نقش انگلستان در جنگ ایران و عراق» را نیز دکتر حجر اردستانی تقبل کرده که با توجه به رویکرد و آشنایی که با موضوع داشته، کار به وی محول شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها