شنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۶
رونمایی از دو کتاب جدید «نارگل» در مرکز تبادل کتاب

آئین رونمایی از دو کتاب جدید انتشارات «نارگل» در مرکز تبادل کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) به نقل از روابط عمومی انتشارات نارگل، آئین رونمایی از دو کتاب جدید «روزی روزگاری القاعده‌(خاطرات اَیمن دین)» و «زیر پوست جنگ» به همت انتشارات «نارگل» در مرکز تبادل کتاب برگزار می‌شود.

سعدالله زارعی و گلعلی بابایی در این آئین حضور خواهند داشت.  
کتاب «روزی‌ روزگاری القاعده» و «زیر پوست جنگ» به همت وحید خضاب ترجمه و گرد‌آوری شده است.

آئین رونمایی از دو کتاب جدید انتشارات «نارگل» ساعت 17 دوشنبه (26 تیر‌ماه) در مرکز تبادل کتاب واقع در خیابان خیابان انقلاب اسلامی، خیابان برادران مظفر برگزار می‌شود.
 
درباره کتاب «زیر پوست جنگ»
کتابی که پیش روی شما است، روایت سه نیروی سابق بعثی که مقامات بالای سیاسی و نظامی داشته‌اند را از مقدمات، سیر و سرنوشت جنگ ارائه می‌کند.

روایت یکم به «صلاح عمر العلی» اختصاص دارد. صلاح عمر العلی پس از اشغال عراق و در زمانی که صدام متواری شده و هنوز دستگیر نشده بود، طی چندین قسمت در برنامۀ پربیننده و چالشی «شاهد علی العصر» (شاهد یک دوران) شبکه الجزیره شرکت کرد و در پاسخ سؤالات مجری معروف این برنامه، به بیان خاطراتش پرداخت. روایت صلاح عمر العلی در این کتاب، ترجمه گفته‌های او درباره جنگ تحمیلی در برنامه شاهد علی العصر است.

برنامه شاهد علی العصر، که هر بار به سراغ یکی از شخصیت‌های تأثیرگذار جهان عرب رفته و طی چندین قسمت به گفت‌وگو با آن‌ها درباره خاطراتشان می‌نشیند، به علت رویکرد بسیار چالشی مجری برنامه و همچنین سؤالات دقیق وی شناخته شده است. احمد منصور مجری این برنامه، پیش از مصاحبه، با مدت‌ها مطالعه مستمر درباره مهمان برنامه و بررسی بایگانی نشریات و همچنین کتب، اقوال مختلف درباره وی و همچنین دوره مورد بحث را جمع‌آوری و با استناد به آن‌ها سؤالات دقیق و بی‌پروا و فضایی چالشی خلق می‌کند.

گفتنی است که تمام روایت صلاح عمر العلی که در این کتاب آمده، به همراه ترجمه‌ام از بخش‌های دیگری از روایت او (دربارۀ تاریخ عراق و حزب بعث و...) پیشتر در فروردین‌ ماه 1394 در سایت مشرق نیوز منتشر شده است.

روایت دوم، روایت «حامد علوان الجبوری» است. روایتی که مثل روایت صلاح عمر العلی، در چند قسمت از برنامه شاهد علی العصر بیان گردیده. ترجمه بخش‌هایی از این روایت حامد الجبوری نیز، در شماره چهارم نشریه «رمز عبور» منتشر  شد. البته آنچه در این کتاب آمده، شامل ترجمه بخش‌های دیگری از همان گفت‌وگوی الجبوری است که در رمز عبور ترجمه نشده بود.

روایت سوم هم از زبان «نزار الخزرجی» آمده است. نزار الخزرجی روایت خود را در گفت‌وگوی بسیار تفصیلی با «غسّان شَربل» (روزنامه‌نگار مطرح جهان عرب) بیان کرده بود که در روزنامه «الحیات» منتشر گردید. البته این گفت‌وگو به همراه سه گفتوگوی تفصیلی دیگر غسّان شربل، در کتابی با عنوان «صدام مرّ من هُنا» در سال 2010 منتشر شد که ترجمه حاضر، از همان کتاب صورت گرفته است. بخش‌هایی از این روایت نیز در همان شماره نشریه رمز عبور منتشر شده بود، اما در متن موجود در این کتاب، بخش‌های زیاد دیگری از همان گفت‌وگو نیز ترجمه و به متن قبلی افزوده شده است. 
 
درباره «روزی ‌روزگاری القاعده»
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «پاسخ کلینتون این بوده که آمریکا هرگز سراغ جنگ و اشغال کشوری نخواهد رفت مگر آن‌که حادثه‌ای در سطح بالا، مثل هجوم ژاپن به بندر «پرل هاربر» که منجر به کشته شدن 2270 آمریکایی شد، رخ دهد.

ابوحفص سپس رو به ما کرد و گفت: «ما به آن‌ها یک پرل هاربر می‌دهیم.» و تکرار کرد: «ما به آن‌ها یک پرل هاربر می‌دهیم.» ابومصعب السوری به‌شوخی گفت: «برای این‌ کار باید سه تا ناو هواپیمابر داشته باشیم.» ابوحفص پاسخ داد: «حتی چهار ناو هواپیمابر، چرا که نه؟» و بعد گفت: «یعنی ما می‌توانیم چهار ناو هواپیمابر بفرستیم.» حوادث 11 سپتامبر نشان داد که آن‌ها منظورشان چهار هواپیما بوده و نه چهار ناو هواپیمابر.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها