یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۲
نشست ارزیابی فعالیت‌های کمیته بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد

دومین جلسه بررسی و ارزیابی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با موضوع بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران با حضور سیدعباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز (13 تیرماه) در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در دومین جلسه بررسی و ارزیابی بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سیدعباس صالحی، همایون امیرزاده، محمود آموزگار، داود موسایی، رضا هاشمی‌نژاد، حامد میرزابابایی، احد رضایی، علی اصغر محمدخانی، علی اصغر سیدآبادی، امیرمسعود شهرام‌نیا، علی فریدونی، محسن عموشاهی و تعدادی دیگر از فعالان بخش بین‌الملل نمایشگاه حضور داشتند.
 
در این جلسه، سیدعباس صالحی، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به اهداف برگزاری این جلسه، اظهار کرد: بررسی وضعیت موجود، تغییراتی که در این چند سال با توجه به مصوبات شورای سیاستگذاری در نمایشگاه ایجاد شده است، نقدهایی که به روند اجرایی هر یک از بخش‌ها وارد است و پیشنهاد برای برپایی بهتر نمایشگاه، اهداف برگزاری این جلسه‌ها هستند.
 
وی با اشاره به وضعیت موجود در بخش ناشران بین‌الملل نمایشگاه، گفت: در این بخش ما با سه موضوع مواجه هستیم. موضوع نخست ناشران خارجی که حوزه فروش کتاب‌های وارداتی به ایران را دنبال می‌کنند و بیشتر به بخش اقتصادی نشر مربوط می‌شوند، موضوع دومِ بخش نشر بین‌الملل به حوزه خرید و فروش رایت مربوط می‌شود و موضوع سوم، فعالیت‌ها و ارتباطات فرهنگی بین‌المللی اعم از میهمان ویژه و دیگر فعالیت‌ها به منظور گسترش دیپلماسی فرهنگی است.
 
صالحی دعوت از نمایندگان ناشران خارجی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران را فرصتی مناسب برای گسترش ظرفیت نشر ایران دانست و عنوان کرد: حضور نمایندگان و مسئولان نشرهای بین‌المللی در نمایشگاه کتاب تهران حتی برای مدتی کوتاه از اهمیت بالایی برخوردار است و نگاه ما باید این باشد تا حضور نمایندگی‌های نشر را در نمایشگاه کتاب تهران تقویت کنیم.
 
وی افزود: همچنین برای حضور موزعان ناشران خارجی در نمایشگاه نیز باید مقرراتی وضع کنیم و در جلسه‌ای تخصصی باید درباره این موضوع تصمیم‌گیری شود. همچنین قوانین مشخصی درباره تخلفات ناشران وضع کنیم.
 
در ادامه، امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم‌مقام بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گزارشی از وضعیت نمایشگاه در بخش بین‌الملل ارائه کرد و با مقایسه بخش بین‌الملل بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران با سال‌های گذشته، عنوان کرد: در این چند سال شاهد تغییرات مهمی در این بخش بوده‌ایم به‌گونه‌ای که گام‌های مؤثری در این راه برداشته شده است.
 
حامد میرزابابایی، مدیر کمیته بین‌الملل بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: درباره فعالیت‌های انجام شده، ارتقای کیفی در فعالیت‌های گمرکی به وجود آمده است که در این دوره بسیار محسوس بود. همچنین فرآیند ثبت‌نام به صورت قاطع‌تر و شفاف‎‌تر انجام شد و اتفاق‌های خوبی در سرای بین‌الملل اهل قلم رخ داد.
 
علی فریدونی، ناظر کتاب‌های خارجی نیز گزارشی از فعالیت‌های نظارتی در نمایشگاه ارائه کرد و گفت: در کنار بحث‌های نظارتی که در چند بخش پیگیری شدند امسال روادید 90 نفر برای حضور در نمایشگاه صادر شد.
 
همچنین داود موسایی، مدیر انتشارات فرهنگ معاصر با اشاره به مشکلات ساختاری بخش بین‌الملل کتاب تهران، گفت: با توجه به این‌که نمایشگاه کتاب تهران مهم‌ترین رخداد فرهنگی کشور است باید تلاش شود از ورود کتاب‌های افستی به نمایشگاه جلوگیری شود.
 
علی اصغر محمدخانی، معاون مؤسسه شهر کتاب اظهار کرد: باید تلاش شود تا مراودات فرهنگی ما با حضور میهمانان بین‌المللی صرفاً به این ده روز برپایی نمایشگاه محدود نشود و در طول سال جریان داشته باشد.

وی افزود: همچنین باید تلاش شود تا همراه با نویسندگان کشورهای مختلف در نمایشگاه چهره‌های شاخص ادبی و فرهنگی آنها در نمایشگاه حضور پیدا کنند.
 
محمود آموزگار، رئییس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهارن نیز حضور فعال ایران در نمایشگاه‌های خارجی را فرصت مناسبی برای گسترش ارتباطات و دعوت از ناشران خارجی برای حضور در نمایشگاه کتاب تهران دانست و گفت: باید تلاش شود برای حضور در نمایشگاه‌های خارجی برنامه‌ریزی‌های بیشتری انجام شود و طیف متنوع‌تری از کتاب‌ها به نمایشگاه‌‌های خارجی برده شد.
 
علی‌اصغر سیدآبادی، مدیرکل دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی و کتابخوانی نیز در این جلسه بیان کرد: ما در بخش بین‌الملل نمایشگاه چندان به مبادلات و تعاملات فرهنگی نپرداخته‌ایم و از این نظر خلاء در این بخش وجود دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها