شنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۰۰
حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین

ايبنا - خواندن يك صفحه از‌‌ يك كتاب را مي‌توان چند گونه تعبيركرد؛ چيدن شاخه گلي از يك باغ، چشيدن جرعه‌اي از اكسير دانايي، لحظه‌اي همدلي با اهل دل، استشمام رايحه‌اي ناب، توصيه يك دوست براي دوستي با دوستي مهربان و...

 اعلام تشکل دولت اسرائیل 

قطعنامه 181 نه تنها مشکل فلسطین را حل نکرد، آتش منازعات و درگیریها را شعله‌ورتر از گذشته نمود. همان فردای اعلام طرح تقسیم در سحرگاه 30 نوامبر 1947 شروع عملیات چریکی اعراب در حکم امتناع ایشان از به رسمیت شناختن دولت یهود بود. به زودی در حضور سربازان انگلیسی، جنگهای پارتیزانی شروع شد.
عملکرد یهودیان نیز به همین صورت بود و درگیریهای متعددی را به وجود آوردند. از جمله این موارد کشتار معروف «دیر یاسین» بود که طی آن بیش از 250 نفر از اعراب فلسطینی به دست گروه‌های افراطی یهودی در خانه خود قتل عام شدند. به دنبال گسترش و افزایش درگیریها، شورای امنیت از طرفین خواست عملیات نظامی خود را متوقف کنند. در اثنای این حوادث و کشتارهای دسته جمعی، در تاریخ 15 مه انگلستان فلسطین را تخلیه نمود. در همان ساعت یهودیان با عجله تشکیل دولت اسرائیل را اعلام داشتند و بلافاصله کشور اسرائیل بوسیله ترومن رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده شناسائی و در 17 مه توسط دیگر قدرت‌ بزرگ جهانی یعنی اتحاد جماهیر شوروی هم به رسمیت شناخته شد. تشکیل دولت اسرائیل به وسیله وزیر خارجه موقت اسرائیل به دبیر کل سازمان ملل متحد تلگراف گردید. در اعلامیه‌ای که در این باره توسط یهودیان صادر شد به قطعنامه 181 مجمع عمومی به عنوان مبنای تاسیس دولت اسرائیل استناد شد.

صفحه 135/ حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین/ سیدمهدی موسوی/ انتشارات خرسندی/ چاپ اول/ سال 1392/ 304 صفحه/ 15000 تومان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها