دوشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱
یعقوبی تاریخ بی‌شاخ و برگ جهان را روایت کرد

«این‌گونه بشر این‌گونه شد» به‌قلم حسین یعقوبی و تصویرگری هاله هفت‌لنگ، تاریخ مختصر، مفید و بی‌شاخ و برگ جهان است که در آن دیدگاهی کلی از آن‌چه برای بشر از آغاز تاکنون اتفاق افتاده با زبان طنز بازگو می‌شود./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «این‌گونه بشر این‌گونه شد (تاریخ مختصر، مفید و بی‌شاخ و برگ جهان)» روایت مصوری از بخش‌های تاثیرگذار تاریخ جهان به‌شمار می‌رود که راوی آن حسین یعقوبی است که با تصاویری از هاله هفت‌لنگ منتشر شده‌است.

یعقوبی در «مقدمه‌ای مختصر و مفید درباره تاریخ و فواید مطالعه‌اش» نوشته است: «در این کتاب حتی‌الامکان سعی شده از ردیف کردن تاریخ‌ها و اسامی  اجتناب شود و به اصل مطلب، یعنی حماقت‌ها و شهامت‌های فردی و جمعی که مهم‌ترین و تاثیرگذارترین علل وقایع تاریخی بودند، پرداخته شود. رویکرد این کتاب به شکل‌گیری و وقوع رخدادهای تاریخی گاهی هگلی است و گاهی اومانیستی. فارسی این چیزی که گفتم چیست؟ یعنی این‌که در بعضی از موارد بر نقش فرد در رقم زدن تاریخ تاکید شده و در موارد دیگر به اهمیت جمع.»

نویسنده، 36 نوشته تاریخی از «انسان اندک‌اندک آدم می‌شود» تا «چگونه همه خبرها به خاورمیانه ختم شد... می‌شود... خواهد شد؟» را در سرزمین‌ها و دوره‌های مختلف روایت کرده است. «بالارودی‌ها، پایین‌رودی‌ها، بین‌رودی‌ها»، «ابوالهول و شرکا»، «چگونه لپ‌گُلی‌های یونانی بنیانگذارِ نخستین حکومت دموکراسی(دموکراتیک) شدند؟»، «از سیصد تا اسکندر»، «از تخت جمشید تا ته تیسفون»، «کنفسیوس می‌گوید... بودا نشان می‌دهد»، «چگونه همه‌ی راه‌ها به جمهوری رم ختم شد؟»، «بیابانگردان جهان‌گشا»، «چگونه امپراتوری رم تقدیس شد؟»، «صلیب علیه هلال» و «چگونه اشراف راه مجدد سواری از مردم را یاد گرفتند؟» بخش‌های مختلف کتاب را تشکیل می‌دهند که روند تاریخی روایت‌ها به‌ترتیب بیان شده است.

در بخشی از کتاب آمده است:‌ «تاریخ نشان داده(است) که خیانت و خدمت اموری نسبی هستند. همان‌طور که خیانت سزار به اصول جمهوری امری نسبی بود، خیانت بروتوس هم چنین بود. شکسپیر در نمایشنامه «ژولیوس سزار» از قول بروتوس چنین روایت می‌کند: سزار را دوست داشتم اما رم را بیشتر. چون شجاع بود او را گرامی می‌داشتم اما چون جاه‌طلب بود او را کشتم.»

«در تاریکی قرون وسطا بر مردم چه گذشت؟»، «چگونه اروپاییان نافرمانی از پاپ را یاد گرفتند؟»، «رنسانس وارد می‌شود»، «چگونه یک مرتجع سردمدار اصلاحات مذهبی در اروپا شد؟»، «زرادخانه‌های مذهبی شلیک می‌کنند»، «عصر اکتشاف و استعمار»، «چگونه دانش خردش را به کار گرفت»، «تاج‌برداری به شیوه جزیره»، «فرانسه، استبداد، انقلاب، اختناق»، «مردی که دنیا برای مشتش کوچک بود»، «انقلاب صنعتی و عصر اختراعات»، «چگونه نویسندگان، جهان را تکان دادند»، «ایسم‌های تاریخ‌ساز» و «چگونه جنگ نخست جهانی، کبیر شد؟» برخی  بخش‌های دیگر کتاب را دربردارد.

در بخش دیگری از کتاب نوشته شده است: «اگر از مردم بپرسید چه کسی اردوگاه‌های کار اجباری را برای اسرای جنگی باب کرد حتما می‌گویید هیتلر. اما اشتباه است در حقیقت هیتلر و یا اعوان و انصارش هیچ احتیاجی به سوزاندن فسفر مغزشان برای ابداع چنین مکان وحشتناکی نداشتند؛ چون پیش از این‌ها، توسط بریتانیایی‌ها این ایده به مرحله عمل رسیده بود.»

«چگونه آمریکا غول شد؟»، «روس‌ها می‌آیند»، «چگونه آلمانی‌ها از یک سوراخ دوباره گزیدند»، «چگونه مستعمره‌ها از طلا گشتن پشیمان شدند»، «آفریقا: سه مثال از استقلال کشورهای آفریقایی»، «سلاح داغ... جنگ سرد»، «ظهور و سقوط و ظهور امپراتوری ژاپن»، «چنین سرخ سرخ»، «عصر اعتراض» بخش‌های پایانی کتاب را تشکیل داده‌اند.

چاپ نخست «این‌گونه بشر این‌گونه شد (تاریخ مختصر، مفید و بی‌شاخ و برگ جهان)» حسین یعقوبی با تصاویری از هاله هفت‌لنگ در 369 صفحه، شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه و قیمت 16 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات مروارید راهی بازار کتاب شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها