شنبه ۲۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۳
پژوهش در تاریخ و روانشناسی دین به قلم هایلر

کتاب «نیایش: پژوهشی در تاریخ و روان‌شناسی دین» اثر فریدریش هایلر، توانایی این نویسنده را در تشریح استقرایی به عنوان یکی از پدیده‌های اصلی دین نشان می‌دهد.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «فریدریش هایلر» الهیات‌دان، مورخ و پژوهشگر آلمانی معتقد است که «نیایش» زمینه‌ای مهم و اساسی برای جست‌وجو در ژرفای ادیان و زمین حاصل‌خیزی برای بارور ساختن نهال‌های انس و مودت میان انسان‌ها و شناخت بیشتر یکدیگر است. این کتاب نیز شرح و تبیین پدیدارشناسانه‌ای را نه‌فقط از ادیانی غیرمسیحی، بلکه از کلیساهای مسیحی و رهبران‌شان نیز ارایه می‌دهد و هایلر شخصیت‌شان را در چارچوپ تاریخ و پدیدارشناسی عمومی دین تفسیر می‌کند. 

هایلر کتاب حاضر را در 13 فصل نیایش بدوی، ‌نیایش آیینی،‌ ‌نیایش در دین تمدن یونانی، ‌نقادی و کمال مطلوب ‌نیایش در اندیشه فلسفی، نیایش در تجربه شخصیت‌های دینی بزرگ، ویژگی‌های عمومی عرفان و دین‌پیامبرانه، نیایش در عرفان، تنوع نیایش عرفانی،‌ نیایش در دین پیامبرانه، نیایش شخصی بزرگان، ‌نیایش در پرستشگری همگان، ‌‌نیایش شخصی و ذات ‌نیایش به رشته تحریر درآورده است.

در بخشی از این کتاب نوشته شده است: «نیایش عرفان آیینی معطوف به عشای ربانی نیز در ساختارش، طرز بیانش و اندیشه‌ها و احساس‌هایش، سراسر، نیایشی عرفانی است. فرق آن با عرفان محض فقط در این است که در همه مراحل، ‌از مراقبه تا منتهای اتحاد عرفانی، پیوندی درونی با یک شیء قابل رویت مربوط به پرستشگری دارد و این‌که تجربه‌ها و حالت‌های عرفانی والا در تماس نزدیک با ادراکات بیرونی‌اند. در نیایش حس کردن حضور خدا بستگی به این اعتقاد دارد که خدا شیئی محسوس تجسد یافته است. تجربه اتحاد عرفانی،‌ بر برخورداری محسوس از غذا و نوشیدنی‌ای مبتنی است که به باور پرستشگر مومن به خود خدا اختصاص دارد.»

کتاب «نیایش: پژوهشی در تاریخ و روان‌شناسی دین» را شهاب‌الدین عباسی به فارسی برگردانده است. نخستین چاپ این اثر با شمارگان یک هزار نسخه در 544 صفحه و به بهای 160 هزار ريال به تازگی از سوی نشر نی راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط