پنجشنبه ۸ فروردین ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۰
پیشنهاد شاه‌آبادی به نوجوانان شاد بودن و درک بهار است

حمیدرضا شاه‌آبادی، نویسنده کودک و نوجوان، رمان‌های «فصل پنجم سکوت» محمدرضا بایرامی و «گردان قاطرچی‌ها» داوود امیریان، را کتاب‌های مناسبی برای مطالعه نوجوانان در تعطیلات نوروز دانست. البته این نویسنده معتقد است که بچه‌ها نباید تمام زمان خود را در روزهای عید صرف مطالعه کنند. وی گفت که بهتر است در این روزها شاد باشند و بهار را درک کنند.-

شاه‌آبادی به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: نوروز فرصت مناسبی برای بچه‌هاست تا به بسیاری از کارها بپردازند. حیف است  آن‌ها تمام زمان خود در روزهای سال نو را صرف مطالعه کنند. به بچه‌ها توصیه می‌کنم در این روزها شاد باشند و بهار را درک کنند. به دیدن اقوام بروند و در صورت امکان سفری نوروزی را تجربه کنند. در سفرهایشان آدم‌ها را ببینند و با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. به نظر من این بهترین راه برای رشد آن‌هاست. 

مسوول طرح «رمان نوجوان امروز» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان افزود: بعد از انجام این کارها، اگر فرصتی بود،‌ می‌توانند به مطالعه بپردازند. ادبیات و داستان، چکیده نگاه بشر است و مطالعه می‌تواند نگاه تازه‌ای در تفکر بچه‌ها به وجود آورد.

شاه‌آبادی درباره کتاب‌هایی که برای مطالعه به بچه‌ها توصیه کرد، توضیح داد: «گردان قاطرچی‌های» نوشته داوود امیریان و «فصل پنجم سکوت» اثر محمدرضا بایرامی و دیگر رمان‌های طرح رمان نوجوان امروز، کتاب‌هایی هستند که از دیدگاه من مطالعه آن‌ها برای بچه‌ها مفید است. بیشتر آثاری که در این مجموعه منتشر شده‌اند، آثاری فکر شده هستند و پیش از انتشار، بحث‌های مختلفی درباره آن‌ها صورت گرفته است. این کتاب‌ها با آگاهی وسیع خلق شده‌اند و فضای این طرح به گونه‌ای بوده که نویسندگان آن به دنبال رفع نیازهای اساسی نوجوانان بوده‌اند.

نویسنده رمان «وقتی مژی گم شد»، درباره آثار ترجمه پیشنهادی به نوجوانان نیز، گفت: آثار «دیوید آلموند» بسیار قوی هستند و من پیشنهاد می‌کنم نوجوانان آن‌ها را بخوانند. «از بوته‌زار کیت» عنوان رمانی از این نویسنده است که خواندن خالی از لطف نخواهد بود.

 شاه‌آبادی متولد 1346 در تهران است. در هفده سالگی دیپلم گرفت و معلم مدرسه راهنمایی شد و با شاگردانی که به قول خودش، هم‌سن او بودند. در کنار کار، ادامه تحصیل داد. سال 1367 به دانشگاه تبریز رفت و در آنجا تاریخ خواند. همزمان تجربه‌های پراکنده‌ای هم در حوزه سینما و تئاتر از سر گذراند. اولین داستان کوتاهش، با نام «قبل از باران» سال 1368 در یک مجله فرهنگی منتشر شد. از آن پس کار داستان‌نویسی را ادامه داد.

نام برخی از کتاب‌های او عبارتند از «چشم های روشن»، «دایره زنگی»، «افسانه تیرانداز جوان (داستان نوجوان)»، «باران و تابستان (داستان نوجوانان)» و «مقدمه بر ادبیات کودک و تاریخ فکر ایرانی در دوره مشروطیت(ویژه نوجوانان)».

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط