چهارشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۴۲
امنیت اجتماعی با رویکرد اسلامی در کتابی بررسی می‌شود

اصغر افتخاري، معاون پژوهشي دانشگاه امام صادق(ع) نگارش کتاب «امنیت اجتماعی شده؛ رویکردی اسلامی» را در حوزه مباحث اجتماعی و فرهنگی به پایان رسانده است. در این کتاب امنیت اجتماعی در گفتمان اسلامی بررسی شده است.-

دکتر  افتخاري، محقق حوزه سیاسی و اجتماعی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در این باره بیان کرد: «امنیت اجتماعی شده» موضوعی است که در غرب متداول بود و در دو دهه اخیر به فرهنگ اجتماعی ما راه یافته است و این اثر در حوزه مطالعات ایرانی اسلامی در زمینه «امنیت اجتماعی شده» به شمار می‌آید.

نویسنده کتاب «الگوی جنگ روانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران» یکی از ابعاد پژوهشی این اثر اجتماعی را استناد به رویکردهای قرآنی در حوزه مطالعات اسلامی امنیت اجتماعی شده دانست و در تعریف «امنیت اجتماعی شده» گفت: این امنیت ناظر بر هویت و خرده هویت‌ها در هر جامعه‌ای است و با مقوله امنیت ملی که با مفاهیمی مانند سرزمین، تاسیسات و فرهنگ در ارتباط است، تفاوت دارد.

عضو هيات علمي دانشگاه امام صادق(ع) در پاسخ به این سوال که چرا معتقد است، پژوهش او نخستین اثر در حوزه امنیت اجتماعی شده به شمار می‌آید؟ گفت: با وجود آن که حدود دو دهه از طرح این مبحث در ایران می‌گذرد، همواره این مساله، بحث جدیدی به شمار می‌آید چرا که از زمان طرح آن بر آثار «بری بوزان» مانند «چارچوبی تازه برای تحلیل امنیت» توجه شده است و تقریبا تمامی مطالب منتشر شده اعم از مقالات، پایان‌نامه‌ها و کتاب‌های حوزه امنیت اجتماعی شده بر اساس آثار و اندیشه‌های او تدوین شده و در حقیقت ترجمه‌ای از آرای او بودند و به‌گونه‌ای به شرح و تفسیر مکتب کپنهاک می‌پرداختند، از این روی توجه به بعد اسلامی آن مغفول می‌ماند.

وی ادامه داد: کوشیدم در این کتاب موضوع امنیت اجتماعی شده را به شکل انتقادی در گفتمان اسلامی مطرح کنم. از این حیث معتقدم این اثر کتاب جدیدی در این زمینه است که برای نخستین‌بار از نگاه اسلامی به مقوله امنیت اجتماعی شده می‌نگرد و اثری کاملا تخصصی محسوب می‌شود.

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تا دو هفته دیگر کتاب «امنیت اجتماعی شده؛ رویکردی اسلامی» را در 500 صفحه منتشر خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها