چهارشنبه ۲۹ آذر ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۵
طرحی برای جلوگیری از خاک خوردن اثر مولفان

مدیرمسوول نشر «نویسنده» در استان مرکزی گفت: افزایش بهای کاغذ باعث شده بسیاری از مولفان برای انتشار آثار خود تلاشی نکنند. ما هم با مشاوره رایگان به مولفان، آثارشان را به شکل‌های گوناگون با شیوه‌های نوین چاپ و نشر و صرفه‌جویی در هزینه‌ها روانه بازار کتاب خواهیم کرد.-

علی فرهادی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: این طرح را با هدف حفظ سرمایه ملی، حمایت از اثر و منافع پدیدآورندگان آثار اجرا خوهیم کرد، زیرا  برخی کتاب‌ها با شمارگان زیادی منتشر می‌شوند، بدون آن‌که مخاطبانی داشته باشد. ‌این در حالی است که هزینه‌های فراوانی برای انتشار آن‌ها صرف شده است.

وی نحوه شرکت در اين طرح توضيح داد: این طرح به شکل جشنواره زمستانه اجرا خواهد شد. موسسه «نویسنده» در فرخوانی به مراکز فرهنگی و دانشگاهی از مولفان برای شرکت در این طرح دعوت کرده است. همچنین مولفان می‌توانند از طریق سامانه‌های الکترونیکی و پیام‌کوتاه در این طرح شرکت کنند.

مدیرمسوول نشر «نویسنده» ادامه داد: در گام نخست برای حفظ حقوق مادی و معنوی مولفان شرکت‌کننده در این طرح، اثر آنان را در کتابخانه ملی به ثبت می‌رسانیم و سپس این آثار را در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ ثبت و مجوز آن‌ها را اخذ می‌کنیم. در گام‌های بعدی کتاب را در 50 نسخه منتشر می‌کنیم تا میزان استقبال از آن سنجیده شود. ‌با توجه به میزان بازخوردها، کتاب را با شمارگان مختلف دوباره روانه بازار نشر خواهیم کرد. هدف از این کار علاوه بر جلوگیری از هزینه‌های زیاد انتشار کتاب و سرمایه ملی، کمک به مولفان است. 

وی گفت: موسسه «نویسنده» شامل بخش‌های چاپ، لیتوگرافی، صحافی، تصویرگری و تبلیغات است و برای این موسسه چهار چشم‌انداز پنج ساله تعیین کرده‌ایم. تاکنون دو چشم‌انداز پنج ساله نخست را پشت‌سر گذاشته‌ایم.‌ در نظر داریم در چشم‌انداز پنج سال سوم تعداد عناوین منتشر شده در این موسسه را افزایش دهیم، به طوری بالاترین رکورد کشور را در تولید مکتوبات به دست آوریم. سپس با ناشران برجسته در سطح کشور به تولید کتاب‌های مختلف با شیوه‌های نوین و استاندارد در سطح دنیا بپردازیم.

فرهادی افزود: برای برنامه چشم‌انداز پنج سال چهارم، چاپ و نشر کتاب‌های مکتوب و الکترونیکی در خاورمیانه و کشورهای غرب آسیا را اجرا خواهیم کرد.

وی بیان کرد: اکنون دو نماینده در کشورهای عراق و افغانستان داریم تا وضعیت بازار کتاب، چاپ و نشر در این مناطق را ارزیابی و نیازسنجی کنند تا برای اجرای چشم‌انداز چهارم نقاط ضعف و قدرت بازار نشر را نیازسنجی کنیم.

این ناشر استان مرکزی عنوان کرد: تولید کتاب‌های الکترونیکی بخشی از چشم‌اندازهای این موسسه است. البته تاکنون رعایت نکردن قانون کپی‌رایت ضربه‌هایی را به ناشران،‌ مولفان و صنعت نشر وارد کرده است. برای اجرای اهداف و چشم‌اندازهای موسسه «نویسنده» خواهیم کوشید تا حقوق و منافع پدیدآورندگان با ضمانت اجرایی حفظ شوند. این روند به همکاری ادارات فرهنگی،‌ سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف نیاز دارد.

فرهادی اظهار کرد: علاقه‌مندان به شرکت در این طرح می‌توانند از ابتدای دی‌ماه تا اسفند امسال فرم‌ این موسسه را در نشانی پایگاه‌های اینترنتی www.nevisande.org تکمیل کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط