دوشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۲
معرفی خلبانان ورامینی دفاع مقدس در «مردان آسمان»

کتاب «مردان آسمان: خاطرات خلبانان منطقه ورامین در دقاع مقدس» به قلم محسن شیرمحمد منتشر شده است. وی استقبال از اثرش را مطلوب توصیف کرد و گفت: بسیاری از ورامینی‌ها اطلاعی درباره خلبانان شهرشان نداشتند و از این رو اثرم مورد توجه قرار گرفت.-

محسن شیرمحمد درباره اثر تازه منتشر شده خود به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، گفت: با مطالعاتی که پیش از تالیف این کتاب انجام دادم پی بردم که بیش از سی خلبان از ورامین به دفاع مقدس اعزام شدند و از این تعداد 6 نفر به شهادت رسیده‌اند. در طرحی که برای معرفی نخبگان ورامین انجام می‌شد، من به سرگذشت 16 خلبان پرداختم که با عنوان «مردان آسمان» منتشر شد.

وی درباره ویژگی‌های مشترک این 16 خلبان توضیح داد: تمامی این خلبانان از سطوح پایین جامعه رشد کرده بودند و در واقع از بچه‌های روستا محسوب می‌شدند. آن‌ها از سال 1346 تا 1355 در آموزش‌های پروازی هواپیماهای جت و جنگنده در کشور آمریکا شرکت داشتند و تجربه پرواز با هواپیماهای جنگی و ترابری را دارند.

شیرمحمد در این‌باره اضافه کرد: از میان این خلبانان به نوابغی مانند شهید سرلشکر منصور ستاری و امیر سرتیپ محمود کنگرلو هم پرداخته‌ام.

وی درباره پژوهش‌هایش برای کتاب «مردان آسمان» توضیح داد: برای نگارش این اثر با خلبانان، هم‌رزمان و خانواده‌هایشان و درباره خلبانان شهید علاوه با خانواده شهیدان گفت‌وگو کردم.

این نویسنده درباره انگیزه‌اش برای پرداختن به کتابی درباره خلبانان گفت: برای پایان‌نامه‌ام در رشته علوم سیاسی، جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را مورد مطالعه قرار دادم و در این میان موضوع خلبانان ورامینی نظرم را به خود جلب کرد.

وی درباره مشکلاتش برای تالیف کتاب «مردان آسمان» افزود: یکی از مشکلات شناسایی خلبانان بود که حتی ساکنان ورامین هم از اعزام 30 خلبان به دفاع مقدس مطلع نبودند. مشکل دیگر اعتمادسازی برای خلبانان در بیان خاطرات بود. تالیف این نوشتار از سال 1386 آغاز شد و سال 1390 پایان گرفت.

شیرمحمد در پایان با بیان این‌که «مردان آسمانی» را با همکاری شورای شهر ورامین و شهرداری این شهر منتشر کرده است، استقبال از اثرش را مطلوب توصیف کرد و گفت: بازخورد خوبی را از انتشار کتابم دریافت کردم، زیرا بسیاری از ورامینی‌ها اطلاعی درباره خلبانان شهرشان نداشتند و از این رو اثرم مورد توجه قرار گرفت. 

نویسنده «مردان آسمان» پس از زندگینامه هر خلبان، خاطرات را از زبان راوی (اول شخص) آورده است. علاوه بر تصاویر سیاه و سفید در لابه‌لای متن کتاب، عکس‌هایی رنگی هم بر صفحه‌های گلاسه در پایان کتاب منتشر قرار گرفته است. بر فراز زندگینامه هر خلبان تصویری از او دیده می‌شود. 

در بخشی از خاطرات مربوط به شهید امیر سرلشکر منصور ستاری از زبان مرحوم سرتیپ خلبان حبیب‌الله صادق‌پور می‌خوانیم: «طبق رسم دیرینه، دانشجویی که اولین‌بار پرواز مستقل خود را انجام می‌دهد، پس از پرواز توسط دوستان خودش خیس می‌شود... آن روز جمعی از خلبانان قصد داشتد این رسم را در مورد تیمسار هم اجرا کنند، ولی حجب و حیای بین آنان و تیمسار، توان انجام چنین عملی را از آنان می‌گرفت. وقتی دیدم آن‌ها این کار را انجام نمی‌دهند، گفتم: «آقا این جا فرمانده من هستم. آب بریزید.» آب را روی تیمسار ریختند و با انجام این مراسم همه به ایشان تبریک گفتیم.» 

کتاب «مردان آسمانی» با حمایت کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری ورامین، از سوی انتشارات آفرینه ورامین در قطع رقعی و 168 صفحه، با شمارگان هزار نسخه و به بهای 50‌ هزار ریال منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط