یکشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۱
مجموعه شعر کردی فریاد شیری منتشر شد

مجموعه اشعار کردی فریاد شیری در دفتری با عنوان «له مانگ ته‌نیاترم» (تنهاترم از ماه) و چاپ چهارم، سومین دفتر شعر این شاعر با عنوان «امضای تازه می‌خواهد این نام» از سوی نشر داستان منتشر و راهی بازار کتاب شد._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) «امضای تازه می‌خواهد این نام» عنوان سومین دفتر شعر شیری و در برگیرنده سروده‌های این شاعر از سال 1381 تا 1383 است.

این مجموعه در دو دفتر گردآوری شده است. دفتر نخست 15 قطعه شعر سپید و سه شعر ضمیمه و دفتر دوم 15 قطعه شعر همراه با هفت شعر کوتاه با عنوان «وصیت» را شامل می‌شود.

شیری موضوعات و مضامین فلسفی و اجتماعی را دست‌مایه سرایش این شعرها قرار داده است. همچنین در نگارش آن‌ها گاهی از نشانه‌های تصویری، حروفچینی ویژه یا طرح‌هایی بهره گرفته است.

این مجموعه نخستین‌بار سال 1383 به چاپ رسیده است.

نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «وصیت»:
«برای روز مبادا
که مرگ ممکن است
شعری سروده‌ام
پنهان در جیب پیراهنم
می‌دانم
دوباره در بازی کودکان
از اسب می‌افتم
و پیراهن پاره‌ام نصیب تن لاغر باد
تا فراموش نکنید
در سطرهای آن شعر
عاشق کسی بودم
که سوار بر اسب چوبی‌ام
بر کف دست‌های مادر عروس می‌شود.»

دفتر شعر «له مانگ ته‌نیاترم» (تنهاترم از ماه) در برگیرنده 20 قطعه شعر به زبان کردی است. در بخش دوم کتاب نیز ترجمه گزیده‌ای از این شعرها آمده است. به‌طور کلی شاعر در این بخش ترجمه 10 قطعه شعر را ارایه کرده است و در میان سروده‌هایش، شعرهایی برای پدر و مادرش نیز دیده می‌شود.

نمونه شعری از این مجموعه با عنوان «رویا» که شیری آن‌را برای پدرش سروده است:
«آرزو داشتم به خانه‌ام بیایی
بیدارم کنی با عصایت
از رویای هزار ساله
تا زمان را از تو بپرسم
حالا اما تو نیستی و
عصایت در گوشه اتاقم
خواب دستانت را می‌بیند
و ساعت جیبی‌ات
هنوز به جیب خالی من
عادت نکرده است.»

فریاد شیری شاعر، مترجم و منتقد، متولد 1350 است و تاكنون توانسته جوایزی چون «جایزه شعر امروز ایران»، مقام نخست «جشنواره سراسری شعر و قصه» و مقام نخست «جشنواره قصه‌نویسی غرب کشور» را به‌دست آورد. همچنین مجموعه شعر «آغوش من از سفر پر است» برنده سومین دوره جایزه «شعر امروز ایران» (کارنامه) بوده است.

«پاسپورت لبخند و آرزو»، «آدم‌های سیاه، آدم‌های سفید»، «شیته گورانیه کانی باران»، « کلماطرح»، «داستان نقطه سر راهی»، «عاشقانه‌های سرزمین بلوط»، «مناظره‌ها»، «زنی آهسته گفت»، «ما در عکس زیر باران گم شده بودیم» و «مانیفیست یک نفره» از دیگر آثار او هستند.

چاپ چهارم مجموعه شعر «امضای تازه می‌خواهد این نام» در 88 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت دو هزار و پانصد تومان و چاپ نخست «له مانگ ته‌نیاترم» (تنهاترم از ماه) در 64 صفحه، شمارگان هزار نسخه و قیمت سه هزار و 500 نومان از سوی نشر داستان منتشر و راهی بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط