سه‌شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۳:۳۱
رمان‌های نوجوانانه از «اتاق تجربه» می‌آيند

شش رمان به قلم نويسندگان نوجوان با عنوان مشترك «اتاق تجربه» زیر نظر فریدون عموزاده خلیلی در انتشارات چکه و شهر قلم منتشر می‌شود.

ايبنا نوجوان: «عموزاده‌ خليلي» اين رمان‌ها را تجربه‌ي تازه‌اي در حوزه‌ي‌ كودك و نوجوان دانست و گفت: در اين آثار شخصيت‌هاي داستاني عميق به همراه زبان طنز مناسب براي كودكان و نوجوانان شكل گرفت.

اتاق تجربه تجربه‌ي‌ تازه‌ای در رمان و داستان بلند برای نوجوانان است که به شیوه‌ي‌ سرویراستاری نشرهای بزرگ دنیا نوشته شده و در آن نویسندگان مراحل مختلف اثرشان را با فریدون عموزاده‌خليلي طی کرده‌اند.

در اين طرح، عده‌اي از نويسندگان نوجوان و جوان تازه‌كار شروع به نوشتن رمان كردند و مرحله به مرحله اين داستان‌ها را مانند كارگاه داستان‌نويسي با نظارت سر ويراستار اين اثر پيش بردند.

فريدون عموزاده‌خليلي درباره‌ي «اتاق تجربه» گفت: «رویکرد ما این بود که کمک کنیم ذوق رمان‌نویسی شركت‌كنندگان در اين طرح تقویت و تبدیل به رمان شود

وی در پاسخ به چگونگی مراحلی که نویسندگان طی آن رمان‌هایشان را نوشتند گفت: «در گام اول هر کدام باید با یک طرح وارد دوره می‌شدند؛ این طرح‌ها را روی میز می‌گذاشتیم و با بحث خود بچه‌ها محک می‌خوردند تا معلوم شود آیا استعداد رمان شدن دارند یا خیر. بعد پای بحث‌های تجربی به میان می‌آمد، باید با بحث و کنکاش کمک می‌کردیم تا این جنین رشد کند و آماده‌ي تولد شود. بیش‌تر تلاش می‌شد ترسشان از نوشتن بریزد، چون باور داشتم بچه‌هایی که براي مشاركت در اين طرح آمده‌اند، نوشتن را بلدند، روایت رمان را کم و بیش می‌شناسند و خواسته‌ي‌ خودشان را هم می‌دانند.» 

اين نويسنده‌ي پيش‌كسوت افزود: «در پایان دوره شش رمان متولد شد که کاملا با هم متفاوت‌اند، هیچ کدام رنگ و بوی آن دیگری و حتی رنگ و بوی رمان‌های چاپ شده دیگر را ندارد؛ این اتفاق خوبی است که در این اتاق تجربه‌ي رمان نوجوان افتاد. تمام تلاش مسوولان این دوره، معلم و ناشر این بود که یک سری از نویسنده‌های جوان که علاقه و ذوق و پشتکار و تمرین دارند ولی تا به حال ننوشته‌اند، رمان بنویسند.»

او درباره‌‌ي موضوع و فضای این رمان‌ها اضافه کرد: «در این دوره رمان‌های متفاوتی خلق شد، هم در زمینه‌ي‌ مضمون و حال و هوا، هم فرم، هم روایت و هم مخاطب. در اين ميان، رمان‌هاي نوجوان‌ها در آمد که توانسته با نگاهی کم و بیش واقع گرایانه این مسايل را طرح کند. هم رمان‌های ماجرایی، هم رمان‌های مدرن از نظر فضا و فرم و پرداختن به پدیده‌های نو مورد توجه بچه‌ها كه هر يك ويژگي‌هاي منحصر به فردي دارد.» 

اين نويسنده‌ي حوزه‌ي كودك و نوجوان عنوان كرد: «دو تجربه‌‌ي رمان کودک هم در این دوره اتفاق افتاد که یکی از آن‌ها در حال و هوای رئال و دیگری فانتزی است.» 

وي از ايجاد زبان طنزی مناسب حال و درک بچه‌ها و ساخته شدن شخصیت‌های داستانی عمیق که با نمونه‌های موجود متفاوتند به عنوان دو نکته‌ي بارز این دوره یاد کرد.

عموزاده خليلي گفت: این رمان‌ها با نام‌های «جشن خاکستر»، «زندگی جدید جناب دایناسور»، «آخر بازی»، «سین سینا کارآگاه می‌شود»، «یادداشت‌های درخت ته کلاس» و «باغ وحشت» به‌زودی منتشر می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها