پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۰
نشست «رويكرد جامعه‌شناختي به شرق‌شناسي، پست مدرنيسم و جهاني‌شدن»

سراي اهل قلم كه هر هفته ميزبان عده‌اي از صاحب‌نظران عرصه‌هاي فرهنگي و توليد محتواي مكتوب است، شنبه(19 آذر ماه) در قالب نشستي با عنوان «رويكرد جامعه‌شناختي به شرق‌شناسي، پست مدرنيسم و جهاني‌شدن» ديدگاه‌هاي عده‌اي از مولفان و محققان اين حوزه را به بررسي مي‌نشيند._

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، «رويكرد جامعه‌شناختي به شرق‌شناسي، پست مدرنيسم و جهاني‌شدن» عنوان اثري در حوزه جامعه‌شناسي است كه «برايان ترنر» آن را در موضوع فراتجدد و جنبه‌هاي اجتماعي به رشته تحرير درآورد.

اين كتاب كه در حوزه دين و جامعه‌شناسي، بررسي آراي روشنفکران و تقابل آراي شرق و غرب دسته‌بندي مي‌شود، با ترجمه «محمدعلی محمدی» منتشر شده است.

این اثر با بررسي سه گفتمان «شرق‌شناسی»، «پست مدرنیسم» و «جهانی‌شدن» به بررسی تاثیر و ارتباط هر گفتمان با دیگری مي‌پردازد. نویسنده در مبحث شرق‌شناسی، مساله‌ اسلام و جهان اسلام را مي‌كاود و به پاره‌ای از انتقادهای مستشرقین درباره نگاه سطحی به اسلام پاسخ می‌گوید. 

«ترنر» در این باره به کتاب «شرق‌شناسی» اثر ادوارد سعید اشاره‌ای ویژه داشته و به روش‌شناسی او که برگرفته از نظریه‌ «قدرت و معرفت و رابطه‌ متقابل این دو بر هم دیگر» اثر میشل فوکو است، اعتقاد دارد. البته در پس اندیشه‌‌هاي فوکو نیز آرای مارتین هایدگر نهفته‌اند. 

«برایان ترنر» در اين نوشتار واکنش اندیشمندان شرقی به ويژه اسلامی را براي مقابله با شرق‌شناسی نقد كرده، با نفس طرح اسلامی کردن معرفت یا روش‌شناسی اسلامی، آن را نوعی تقابل معرفت بومی در مقابل معرفت‌جهانی ياد مي‌كند که در نتیجه منجر به مقابله‌ فرهنگی روشنفکران در عرصه‌ جهانی خواهد شد.
 
ترنر اگرچه معتقد است که اسلام با طرح نوسازی سازگاری دارد، اما بيان مي‌دارد که اسلام نمی‌تواند تعامل قابل قبولی با پست مدرنیته داشته باشد. در نظر ترنر، پسانوسازی در بسیاری از جنبه‌ها یک فرایند عرفی‌شدن نیز هست، چرا که برای ادیان مشکل است که خود را از نقد فرهنگ پست مدرن که همه‌ تفاسیر دینی جهان را تنها نوعی فرا روایت تلقی می‌کند، در امان نگه دارند. 

در دوره‌ جهانی شدن به گفته ترنر، نمی‌توان با مشکلات اجتماعی نظیر جرم و بزه، بیکاری و بیگانگی متناسب با معیارهای محلی برخورد کرد، زیرا این‌ها نتایج تغییرات جهانی‌اند. 

در نشست روز شنبه سراي اهل قلم، دكتر محمدعلي محمدي، مترجم كتاب، دكتر بيژن عبدالكريمي، دكتر غلامرضا غفاري و دكتر سعيد مدني، به عنوان كارشناسان حوزه انديشه و جامعه‌‌شناسي در كسوت منتقدان ادبي و محتوايي آراي ترنر حضور دارند و به سخنراني خواهند پرداخت.  

نشر يادآوران كتاب «رویکردی جامعه شناختی به شرق شناسی، پست مدرنیسم و جهانی شدن» اثر برایان ترنر با ترجمه محمدعلی محمدی را فروردين سال جاري در 368 صفحه رقعی  به بهاي 95000 ریال منتشر كرده است.

نشست نقد «رويكرد جامعه‌شناختي به شرق‌شناسي، پست مدرنيسم و جهاني‌شدن» با همكاري مركز ملي جهاني‌شدن 19 آذر از ساعت 15 تا 17 در سراي اهل قلم خانه كتاب به نشاني خيابان انقلاب،‌ خيابان فلسطين جنوبي، كوچه خواجه نصير، شماره 2 برگزار مي‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها