سه‌شنبه ۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۴
چطور کتاب‌های بیشتری بخوانیم/اعتیاد به گوشی و سیستم دهدهی

بسیاری از افراد موفق در خاطرات خود از مطالعه زیاد کتاب گفته‌اند و به دیگران نیز توصیه می‌کنند تا جای ممکن کتاب بخوانند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از اینک، از ایلون ماسک و بیل گیتس گرفته تا جف بزوس و دیگر افراد موفق همگی بر این نظر توافق دارند که مطالعه بیشتر کتاب آنها را به این جایگاه رسانده است. بسیاری از این افراد موفق در خاطرات خود از مطالعه زیاد کتاب گفته‌اند و به دیگران نیز توصیه می‌کنند تا جای ممکن کتاب بخوانند. البته این روزها کتاب‌خوان‌ها کمتر از کسانی هستند که به جای کتاب عادت دارند مطالب موجود در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های موجود در فضای مجازی را بخوانند که در اغلب اوقات ارزش محتوایی چندانی نیز ندارند. در این مطلب سه نکته به نقل از نیل پاسریچا نویسنده کانادایی آورده شده است تا بتوانیم کتاب‌های بیشتری مطالعه کنیم. پاسریچا در کشورش به خاطر ارائه نظریاتی درباره مثبت گرایی و مثبت اندیشی مشهور است. مجموعه کتابش با عنوان معادله شادی در کانادا بسیار معروف است.
 
1. زیاد به گوشی اعتیاد نداشته باشید.
خب این توصیه کمی کلیشه‌ای و برای بسیاری شاید تکراری باشد ولی به توصیه پاسریچا درباره این اعتیاد کمی پیچیده‌تر باید فکر کرد. مثلاً به جای شعارهای کلیشه‌ای باید به طور کابردی با این اعتیاد برخورد کرد. یک راه عملی برای این کار این است که از صفحه اصلی تلفن همراه اپلیکیشن‌های غیرضروری را پاک کنید تا هر دقیقه مجبور نباشید به آنها نگاه کنید. هنگام خواب یا استراحت تلفن را در حالت خاموش بگذارید تا پیام‌های رسیده تمرکز شما را از بین نبرند.
 
2. کتابخانه شخصی‌تان را با سیستم دهدهی دیوئی طبقه‌بندی کنید.
رده‌بندی مشهور علوم کتابداری و اطلاع‌رسانی (DDC) برای تعیین موضوع اصلی کتاب است. این رده‌بندی جهانی در سهولت انتخاب، تحقیق، تعیین مکان، فهرست نویسی علمی کتاب‌ها نقش مؤثر دارد. این رده‌بندی در سال ۱۸۷۶ میلادی به وسیلهٔ ملویل دیوئی، یک کتابدار آمریکایی ابداع و بکار برده شد که هر رده در نوبت دوم به ده رده دیگر (صد عنوان موضوعی) و در نوبت سوم باز هر رده به ده رده دیگر (هزار عنوان موضوعی) تقسیم می‌شود. اگر رده‌بندی بهتری سراغ داشتید از آن استفاده کنید. مهم اینجاست که بتوانید وقت خود را برای پیدا کردن کتاب مورد نظر کاهش دهید.
 
3. کتاب بعدی را از میان کتاب‌های صوتی انتخاب کنید.
پاسریچا در کنار نویسندگی به تولید کتاب‌های صوتی نیز مشغول است. وی اعتقاد دارد گوش کردن به کتاب صوتی باعث بالا رفتن انگیزه افراد در مطالعه کتاب‌های بیشتر می‌شود. با اینکه کتاب‌های کاغذی و صوتی هرکدام جای خود را دارند ولی احتمال دارد کسانی که کتاب صوتی گوش می‌کنند، اگر این کتاب‌ها تولید نشود اصلا کتاب نمی‌خوانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها