جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۴
توصیه‌های همینگوی، فاکنر، اشتاین‌بک، و تولستوی به نویسندگان جوان

سال جدید میلادی آغاز شده است و به زعم مجله «گاردین» افراد زیادی در سال جدید تصمیم می‌گیرند بالاخره کتابی بنویسند و به آرزوی دیرینه خود جامه عمل بپوشانند. این مجله برای کمک به نویسندگان جوان توصیه چند نویسنده شناخته‌شده را منتشر کرده است که خواندنش برای نویسندگان تازه‌کار ایرانی نیز خالی از لطف نیست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین، نویسندگان شناخته‌شده در دنیا روش‌های مختلفی برای نوشتن دارند و هر کدام کلیدی ویژه برای باز کردن درب‌های موفقیت در بازار کتاب در دست داشته‌اند. قرن‌هاست نویسندگان و تئوریسین‌ها به افراد تازه‌کار می‌آموزند چگونه بنویسند. در این مطلب به توصیه چند نویسنده معروف می‌پردازیم:
 
ارنست همینگوی: در اوج نوشتن را متوقف کنید.
نویسنده «پیرمرد و دریا» و «وداع با اسلحه» معتقد بود: «وقتی به اوج احساس خود رسیدید نوشتن را کنار بگذارید و روز بعد به سراغش بروید. در این حالت ناخودآگاهتان بر روی موضوع تفکر می‌کند اما اگر آگاهانه به موضوع داستانتان بیندیشید یا نگرانش باشید از بین می‌بریدش و پیش از اینکه داستان را به اتمام برسانید مغزتان خسته می‌شود.
 
هیلاری منتل: کمی غرور برای نویسندگان مفید است.
نویسنده کتاب برنده جایزه بوکر، «تالار گرگ‌ها» معتقد است: «بهترین ویژگی یک نویسنده خوب اعتماد به نفس است. غرور هم اصلاً بد نیست؛ به شرطی که بتوانید آن را به کنترل خود در بیاورید. شما می‌نویسید تا خود را به دنیا تحمیل کنید بنابراین باید به توانایی خود باور داشته باشید. در غیر این صورت دنیا هیچ علاقه‌ای به شما و عقایدتان نشان نمی‌دهد.»
 
لئو تولستوی: زمانی را انتخاب کنید که خودتان دوست دارید.
تولستوی تأکید ویژه‌ای به شروع کار نویسنده داشت: «من همیشه کارم را صبح‌ها آغاز می‌کنم. اخیراً بسیار خوشحال شدم که فهمیدم ژان ژاک روسو نیز پس از بیدار شدن کمی قدم می‌زد و سپس شروع به نوشتن می‌کرد. ذهن انسان در آغاز روز تازه است. بهترین افکار انسان صبح‌ها به سراغش می‌آید؛ چه در حال پیاده‌روی باشد یا در رختخواب به فکر بلند شدن از جای خود باشد.
 
ویلیام فاکنر: بخوانید تا بنویسید.
«بخوانید، بخوانید، همه چیز بخوانید: آثار کلاسیک، کتاب‌های آشغال، خوب یا بد و سعی کنید کشف کنید که نویسنده چگونه جملاتش را نگاشته است. درست مانند نجاری که دوره کارآموزی را می‌گذراند و کار استادش را زیر نظر می‌گیرد. بخوانید زیرا با خواندن کلمات را جذب خود می‌کنید. سپس شروع به نوشتن کنید. اگر نوشته‌تان خوب باشد خواهید فهمید. اگر خوب نبود از پنجره به بیرون پرتش کنید.
 
جان اشتاین‌بک: هر روز یک صفحه بنویسید.
خالق «موش‌ها و آدم‌ها» معتقد بود: «از یاد ببرید که باید نوشته را تمام کنید. به 400 صفحه نیندیشید. هر روز یک صفحه بنویسید. این کار بسیار مفید است.»
 
زادی اسمیت: آفلاین شوید.
کامپیوتر خود را آفلاین کنید و سپس شروع به نوشتن کنید.
 
چارلز دیکنز: داستانتان را بلند برای خودتان تعریف کنید.
داستان خود را با هیجان و از زبان شخصیت‌ها برای خود تعریف کنید تا دریابید داستان جذابی نوشته‌اید یا نه.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها