پنجشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۹
زنانی که برای هیتلر پرواز کردند

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مدت‌هاست به روال معمول خود از چهره‌های مطرح داخلی پیشنهاد مطالعه آخر هفته برای کتاب‌دوستان می‌گیرد. حال بر آن شدیم تا کتاب‌ها تازه که در جهان منتشر شده، نقدهای مثبت زیادی گرفته اما به هر دلیل پرفروش نشده و به فارسی ترجمه نشده‌اند را معرفی کنیم تا افرادی که به زبان انگلسی آشنا هستند از مطالعه آن‌ها لذت ببرند.برای این هفته کتاب کتاب «زنانی که برای هیتلر پرواز کردند» نوشته کلر مالی را انتخاب کردیم که شما را دعوت به خواندن معرفی آن می‌کنیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) -  هانا رایچ و ملیتا فون اشتفنبرگ، زنان مستعد، شجاع و به شدت جذابی بودند که با سنت‌ها جنگیدند، تا نام‌شان را در حوزه هواپیمایی آلمان در دهه ۱۹۳۰ که تحت تاثیر نگاه مردسالارانه بود، جاودانه کنند. با آغاز جنگ جهانی دوم، هر دوی آن‌ها پیشگام تست‌های خلبانی شدند و جایزه صلیب آهنی را به دلیل خدمت به رایش سوم دریافت کردند.

هانا یک آریایی سرزنده از طبقه متوسط بود، در حالی که ملیتا، از یک خانواده اشرافی پروسی بود. هر دوی آن‌ها قهرمانان میهن‌پرستی بودند، اما در حالی که هانا می‌کوشید زندگی هیتلر را نجات دهد و التماسش می‌کرد تا اجازه دهد در آوریل ۱۹۴۵ پروازی امن برایش رقم بزند، ملیتا در خفا، برای ترور پیشوا تلاش می‌کرد. زندگی در هم پیچیده این دو زن، چشم انداز خوبی درباره آلمان نازی و دیدگاهش درباره زنان، طبقه اجتماعی و نژاد فراهم می‌سازد.

کلر مولی، نویسنده مشهور کتاب‌های زندگینامه‌ای، زیر پوست این دو زن متمایز و غیرمعمول، گزارشی از مقایسه زندگی‌های موازی آن‌ها در برابر پشت پرده اتفاقات المپیک ۱۹۳۶، جبهه شرقی، کلوب هوایی برلین را نشان می‌دهد.

شاید فکر کنید که این دو زن که پس از جهانی اول در آلمان بزرگ شدند و عشق پرواز داشتند و تمام تلاش‌شان را معطوف پرواز کردند، باید با هم دوست باشند. اما هانا رایچ و ملیتا فون اشتفنبرگ، رقبای بدی برای یکدیگر شدند.مساله فقط رقابت بین دو زدن در هواپیمایی آلمان نبود. این دو زن اساسا ایدئولوژی‌ها و اعتقادات متفاوتی داشتند و به همین دلیل دو مسیر مجزا را پی گرفتند.

هانا رایچ و ملیتا فون اشتفنبرگ از دوران کودکی پرواز را دوست داشتند. هانا از درخت‌های بلند به زمین می‌پرید و ملیتا هواپیمایی آلمان را به فکر هواپیماهای تک‌نفره انداخت. پس از آنکه در عهدنامه ورسای، آلمان از توسعه هواپیماهای جنگی جدید منع شد، آلمان مشغول ساخت هواپیمای بدون موتور شد و این نخستین مسیر برای پرواز این دو زن بود. هر دوی آن‌ها به باشگاه هواپیماهای بدون موتور پیوستند. هر دوی آن‌ها خلبان‌هایی ماهر شدند که ذره‌ای ترس به خود راه نمی‌دادند و خیلی زود آن‌ها مورد توجه قرار گرفتند.

هیتلر به هر دوی آن‌ها علاقمند شد. هر دو زن سمبل‌های آلمان نوین شدند و در مجلات درباره آن‌ها می‌نوشتند. ‌هانا در بین عموم ظاهر شد و نه تنها خودش را، بلکه هیتلر و رژیم نازی را تبلیغ می‌کرد. ملیتا در این میان ترجیح داد در سایه بماند و در انیستیتوی تحقیقات هوانوردی آلمان کار کند.

«زنانی که برای هیتلر پرواز کردند» کتابی است که شما را تا پایان همراه خود می‌برد. مولی داستان این دو زن را در موازات هم برای‌مان تعریف می‌کند و به همین دلیل ما می‌توانیم زندگی، اعتقادات و دستاوردهای هانا و ملیتا را با هم مقایسه کنیم. مولی فقط به داستان زندگی این دو زن شجاع اکتفا نمی‌کند، بلکه به آدم‌های دوروبرشان نیز می‌پردازد.

جنگ جهانی دوم به عنوان بزرگترین جنگ قرن بیستم پیچیدگی‌های زیادی داشت و به همین دلیل است که هنوز خواندن کتاب‌هایی درباره این جنگ برای مخاطبان جذاب است.

کتاب «زنانی که برای هیتلر پرواز کردند» را جولای امسال، انتشارات سنت مارتین در ۴۹۶ صفحه و با قیمت ۲۰ دلار  منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها