سه‌شنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
اگر غدیر را قدر می‌دانستیم عاشورایی رخ نمی‌داد/ عیدالله الاکبر غدیر است

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل دست‌افکن می‌گوید: اگر ما غدیر را قدر می‌دانستیم عاشورایی به وجود نمی‌آمد و هم اکنون وظیفه ما این است که اصل غدیر را قدر بدانیم، البته چندی قبل این موضوع مغفول شده بود، اما با رهنمودهای مقام معظم رهبری افراد جامعه آگاه شده‌اند.

حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل دست‌افکن، دبیر اجرایی بنیاد غدیر اصفهان و غدیرپژوه در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، غدیر خم را عامل افتخار شیعیان عنوان کرد و گفت: از روز عید غدیر تا بیست و پنجم ماه ذی‌الحجه در مدت یک هفته، 8 آیه که ارزش هر آیه از آنچه در دنیاست بیشتر است برای شیعیان نازل شده است. در روز بیست و پنجم نیز یک سوره درباره اهل بیت(ع) به نام سوره انسان با 31 آیه نازل شد و تقریباً 40 آیه در این هفته برای شیعیان نازل شده است که این موضوع منحصر به گفته شیعیان نیست، بلکه مورد قبول اهل سنت نیز هست.

وی اظهار کرد: مرحوم علامه امینی در رابطه با غدیر خم، 500 سند نقل می‌کند که تقریباً نصف این سندها مربوط به اهل سنت و از کتاب‌های معتبر اهل سنت نقل می‌شود، برای هر آیه که شأن نزولش امام علی(ع) است بیش از 70 سند از اهل سنت و شیعه آمده است.

او با بیان اینکه شیعه از نظر اعتقادات شجره طیبه قرآن است گفت: عید غدیر بالاترین اعیاد امت پیغمبر، یعنی عیدالله الاکبر است و عیدی مهمتر از عید غدیر نداریم. طبق حدیثی در بزرگی غدیر از منظر امام هشتم(ع) این چنین آمده است که در غدیر دو برابر ماه رمضان و شب عید فطر، خداوند جهنمیان را می‌بخشد و اگر مردم قدر غدیر را می‌دانستند، ملائکه روزی 10 بار با انسان‌ها مصافحه می‌کردند.

حجت‌الاسلام دست افکن افزود: دو حادثه مهم در تاریخ اسلام رخ داد، یکی رسالت پیامبر(ص) و دیگری امامت بود. روز غدیر و امامت به اندازه رسالت اهمیت دارد و بزرگداشت غدیر به منزله بزرگداشت توحید و ارج نهادن به رسالت انبیاء از آدم تا خاتم است، همچنین بزرگداشت اقامه حق و معرفی دین خالق و نشانه عزت‌خواهی مسلمانان است. بزرگداشت غدیر، تجدید میثاق الهی و بیعت با ولی و برگزیده خدا، دفاع از حق و شمشیرکشیدن به روی غاصبان ولایت، یاری کردن مولا علی(ع) در تنهایی و رساندن پیام حیاتبخش محمدی بر لب تشنگان حقیقت است.

او ادامه داد: بنابر فرموده معصوم، بزرگترین اعیاد امت پیغمبر(ص)، عیدالله الاکبر، همان عید غدیر است که امید است توفیقی برای همگان حاصل شود تا در برنامه‌هایی که در سطح کشور انجام می‌دهند، کار غدیری نمود بیشتری داشته باشد، همانطور که محرم نهادینه شد و مردم در ماه‌های محرم و صفر در جلسات پی در پی، عزاداری و اطعام انجام می‌دهند امید است این فرهنگ نیز نهادینه شود که مردم روز جشن غدیر نیز دور هم جمع شده و اطعام بدهند.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده توسط این بنیاد در استان اصفهان به مناسبت ایام عید غدیر، عنوان کرد: استان اصفهان در این زمینه پیشگام شده و به مناسبت عید غدیر، در شهر اصفهان، 300 هزار پرس غذا پخش می‌شود و برنامه‌های متنوع شامل مسابقه غدیرخوانی، حفظ خطبه غدیر، تقسیم اقلام فرهنگی به صورت رایگان، توزیع 6 هزار جلد کتاب و پوستر و بنر و مبالغ نقدی توسط دفتر آیت‌الله طباطبایی، امام جمعه اصفهان به عنوان رئیس بنیاد غدیر و اینجانب با حفظ سمت در دفتر امام جمعه به عنوان دبیر بنیاد غدیر انجام شده است. همچنین 150 جشن با همکاری شهرداری اصفهان در حال برگزاری است، جشنی در باغ فدک با حضور 5 هزار نفر برگزار شد و جشن ویژه برادران با حضور 4 هزار نفر در شب عید غدیر در اصفهان برگزار می‌شود. کمک‌های نقدی توسط کانون مساجد استان انجام شده و به 88 امام جمعه به عنوان رئیس بنیاد غدیر حکم داده شده و مسابقه‌ای هرشب با میلیون‌ها جایزه با عنوان همنفس فضای مجازی با همکاری بخش رایانه حوزه علمیه و بنیاد غدیر اصفهان برگزار می‌شود. همچنین در شب عید غدیر، جشن امامه گذاری 250 طلبه جوان بدست آیت‌الله العظمی مظاهری و آیت الله طباطبایی در اصفهان انجام می‌شود.

دبیر اجرایی بنیاد غدیر اصفهان گفت: از جمله کتاب‌هایی که به مناسبت عید غدیر منتشر شده است، کتاب‌های «عید محبت» و «یاعلی» با تیراژ پنج هزار جلد است که کتاب عید محبت، اعمال و روایات عید غدیر در آن جمع‌آوری شده و  کتاب‌های مختلف از جمله خطبه غدیر، زیارت غدیر، نماز عید غدیر، اطعام و غیره از جمله کتاب‌هایی هستند که به همت بنیاد غدیر اصفهان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

او ضمن معرفی مکتوباتی که درباره غدیر خم نوشته شده و نسبت به تألیفات دیگر قابل تأمل‌تر است، اظهار کرد: کتاب «خطبه غدیر» و کتاب «الغدیر» اثر علامه امینی که 500 استدلال برای خطبه غدیر در این کتاب می‌آورد از جمله کتاب‌هایی هستند که خواندن آنها توسط علما سفارش شده است. کتاب‌هایی که بیشتر مورد توجه است خطبه غدیر و زیارت غدیریه(یادگار امام هادی(ع)) است.

حجت‌الاسلام دست افکن با تأکید بر قدردانستن واقعه غدیر خم عنوان کرد: وقتی از حضرت زهرا(س) سؤال می‌شود که آیا پیغمبر(ص) در رابطه با امامت علی(ع) اشاره‌ای کرده‌اند؟ حضرت زهرا(س) فرمودند: «واعجبا از یوم الحدیق» و اگر ما غدیر را قدر می‌دانستیم عاشورایی به وجود نمی‌آمد و هم اکنون وظیفه ما این است که اصل غدیر را قدر بدانیم، البته چندی قبل این موضوع مغفول شده بود، اما با رهنمودهای مقام معظم رهبری افراد جامعه آگاه شده‌اند و رسالت ما این است که همه با هم خطبه‌ای که پیغمبر(ص) فرمودند را نفس به نفس برسانیم و این قفل را باز کنیم و همانند اینکه در عاشورا و تاسوعا عزاداری می‌کنیم، عید غدیر را هم ارج نهیم.

او در پاسخ به این سؤال که آیا درباره غدیر خم کتابخانه تخصصی وجود دارد، بیان کرد: در کتابخانه علامه امینی، بسیاری از کتاب‌های غدیری جمع آوری شده و طی جلسه‌ای که اخیراً با مسئولان کتابخانه‌های اصفهان برگزار شد، طبق آمار ارائه شده، چندصد کتابخانه فعال هستند که همه در این دهه در رابطه با کتاب‌های غدیری کار کرده‌اند و در برخی حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها پیشنهاد پایان‌نامه کارهای غدیری داده شده است. باید درباره غدیر بیشتر مانور داده شود تا شبهات برطرف شود البته با ارائه سند معتبر زیرا مردم تشنه حقیقت هستند در این زمینه نیز بنیاد غدیر به صورت گسترده در ایران و سراسر جهان از جمله کشورهای بلژیک، آلمان، هلند، افغانستان، پاکستان، سوریه و نجف نمایندگی‌هایی را راه‌اندازی کرده است.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها