یکشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۳
ناشران الکترونیک از معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای بهره‌مند می‌شوند

حسن احمدی با اشاره به پیامدهای نشست هم‌اندیشی ناشران الکترونیک و خانه کتاب گفت: اکنون اتحادیه ناشران و کتاب‌فروشان می‌تواند تمام ناشران الکترونیک را تحت پوشش خود قرار دهد و ناشران این حوزه به همین واسطه از معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برخوردارند شوند.

حسن احمدی؛ دبیر مجمع ناشران الکترونیک در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با اشاره به لزوم برگزاری نشست‌های تخصصی در حوزه‌‌های مختلف نشر گفت: یکی از پیامدهای جدی تعامل دست‌اندرکاران نشر الکترونیک با مسوولان معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه خانه کتاب این بود که بالاخره تکلیف نشرالکترونیک در کشور مشخص شد.
 
وی افزود: همیشه یکی از دغدغه‌های ناشران الکترونیک و دیجیتال این بود که متولی رسیدگی به فعالیت‌‌های این گروه مشخص نیست و خوشحال هستیم که اکنون معاونت فرهنگی متولی این موضوع خواهد بود و این یکی از پیامدهای مهم این دیدار به شمار می‌آید.

احمدی با بیان اینکه بخش خصوصی می‌تواند در حوزه نشر الکترونیک سرمایه‌گذاری کند، عنوان کرد: از این به بعد بخش خصوصی به عنوان هماهنگ‌کننده بخش بیرونی کار می‌تواند با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رایزنی داشته باشد و دیگر نیازی نیست که به معاونت‌های دیگر این وزارتخانه مراجعه کند.
 
وی با اشاره به این نکته که اکنون ناشران الکترونیک نیز مانند ناشران سنتی تحت پوشش حمایت‌های معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار می‌گیرند، گفت: علاوه بر آن با توجه به وجود رسته ناشران الکترونیک در اتحادیه ناشران و کتابفروشان، این اتحادیه می‌تواند تمام ناشران الکترونیک را تحت پوشش خود قرار دهد و ناشران به این واسطه از معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای برخوردارند شوند.
 
متولی یک ضرورت جدی
دبیر مجمع ناشران الکترونیک با بیان اینکه نبود متولی همچنان یکی از آسیب‌های جدی نشر الکترونیک بوده است، گفت: بحث جدی که سال‌ها است در حوزه نشر الکترونیک وجود دارد؛ مبحث متولی اصلی این حوزه است. در نشست هفته گذشته با حضور مسئولان معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب، موسسه رسانه‌های دیجیتال و اصناف مربوط به تامین محتوای نشر الکترونیک این موضوع به عنوان یک مطالبه جدی مطرح شد.
 
احمدی افزود: در این نشست موضوعات مختلفی مطرح شد که مهمترین آن‌ها تعیین تکلیف متولی اصلی بحث نشر الکترونیک در کشور بود. در این زمینه ابتدا نشر الکترونیک تعریف و مشخص شد که در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی اصلی معاونت فرهنگی است.
 
وی همچنین به مصوبه‌ای که سال گذشته از طریق دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به موسسه رسانه‌های تصویری ابلاغ شده بود هم اشاره کرد و یادآور شد: طبق این مصوبه تمام فعالیت‌های مربوط به نشرالکترونیک باید به معاونت فرهنگی منتقل شود زیرا در اصل این معاونت بر اساس تعاریف متولی حوزه نشر الکترونیک بوده است.
 
دبیر مجمع ناشران الکترونیک در بخش دیگر صحبت‌های خود درباره اقدامات پیش روی معاونت فرهنگی برای ناشران الکترونیک، توضیح داد: در این نشست معاونت فرهنگی قول داد که تا شهریور ماه مباحث مختلف درباره تغییر و تحول از رسانه‌های دیجیتال به این معاونت انجام شود و بخش خصوصی شامل اتحادیه و مجموعه‌ای از فعالان نشر الکترونیک نیز قول دادند در تدوین آیین‌نامه اجرایی مباحث مرتبط با حوزه نشر الکترونیک همکاری داشته باشند.
 
احمدی به تشکیل کارگروهی متشکل از دست‌اندرکاران نشر الکترونیک اشاره کرد و گفت: مسئولیت این کارگروه با بنده است و از حوزه اصناف و بخش دولتی در این کارگروه برای تدوین آیین‌نامه دعوت کرده‌ایم تا بتوانیم ضوابط مرتبط با حوزه نشر الکترونیک را در روند نشرالکترونیک بهبود ببخشیم.
 
به گفته وی، در سال‌های اخیر متاسفانه با توجه به اینکه بحث نشر الکترونیک در زیرمجموعه رسانه‌های دیجیتال کار می‌کرده عملا بسیاری از شرکت‌های این حوزه ورشکست شده‌اند یا به دلیل پروسه طولانی مجوزهای لازم از دور خارج شده‌اند.
 
احمدی با بیان اینکه عموما صدور مجوز در طول این سال‌ها با مشکلات زیادی روبرو بوده است، توضیح داد: اکنون با توجه به اینکه معاونت فرهنگی متولی کار شده است برای سرعت بخشیدن به کارهای نشرالکترونیک اقداماتی انجام شود که یکی از مباحث جدی در این حوزه تسریع صدور مجوزها به دلیل حساسیت و به‌روز بودن آثار الکترونیکی در این حوزه است.
 
وی تاکید کرد: ما عموما در حوزه صدور مجوز برای نشر الکترونیک با مشکلات زیادی روبرو هستیم و همیشه ماه‌ها طول می‌کشد که مجوز آثار صادر شود. همچنین در زمینه تامین محتوا نیز مشکلات زیادی داشتیم که قرار شده است سامانه‌ای تعریف شود تا به سرعت در این حوزه کمک کند.
 
لزوم حضور پررنگ در نمایشگاه کتاب
احمدی همچنین درباره لزوم حمایت و تقویت فعالیت ناشران الکترونیک به عنوان یکی از اجزای اصلی حوزه نشر در این سال‌ها، گفت: از زمانی که کار حوزه نشر الکترونیک در دست رسانه‌های دیجیتال بوده است، در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران  این حوزه مغفول باقی مانده بود اما خوشبختانه قرار است در تعامل با اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نشر الکترونیک به صورت قوی و قدرتمند در نمایشگاه کتاب سال آینده حضور داشته باشد.
 
وی افزود: از سوی دیگر افرادی که در حوزه نشر الکترونیک فعالیت می‌کنند این دغدغه را دارند که چرا کتاب سنتی شابک و شناسنامه معرفی دارد اما نشر الکترونیک ندارد و در این زمینه موسسه خانه کتاب زمینه‌ای فراهم کرده است که ناشران الکترونیک نیز می‌توانند شابک دریافت کنند و تحت چتر حمایتی حوزه معاونت فرهنگی قرار گیرند.
 
دبیر مجمع ناشران الکترونیک یادآور شد: همچنین در حوزه لزوم حمایت معاونت فرهنگی ارشاد از ناشران سنتی همواره معترض بودیم که چرا از ناشران الکترونیک حمایت نمی‌شود اما در این نشست قرار شد که از این پس از نشر الکترونیک نیز در قالب‌های مختلف حمایت شود.
 
احمدی با بیان اینکه برای موفقیت نشر الکترونیک دست‌اندرکاران بخش‌های مختلف نشر در دو حوزه دولتی و خصوصی باید با یکدیگر متحد شوند، عنوان کرد: توافق بر این شد که بخش خصوصی نیز در کنار یکدیگر متحد شوند و برای اینکه در آینده در حوزه نشر الکترونیک دستاوردهای خوبی داشته باشیم به همدیگر کمک کنند تا به نتایج خوب و مثبتی برسیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها