شنبه ۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۳
چرا تراجنسیتی‌ها به انتخاب بین مرگ و زندگی می‌رسند؟

ترانس‌سکسوال‌ها هرچند که در ابتدا بنا به علل فرهنگی ـ اجتماعی و خانوادگی، سعی بر پنهان‌کاری و مخفی نگه داشتن راز خود می‌کنند اما بعدها به‌ناچار به انتخاب بین مرگ و زندگی می‌رسند چرا که توان تحمل تناقض خود و زندگی خود را ندارند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «من پنهان: تراجنسیتی‌ها (تی‌اس‌)ها را بیشتر بشناسیم» تالیف حسین‌رضا میرزایی سعی کرده تا نگرشی جامع و محتوای همه‌فهم را در حوزه تراجنسیتی‌ها ارائه کند.

نویسنده ابتدا تراجنسیتی‌ها را اینگونه تعریف می‌کند: «افراد مبتلا به اختلال هویت جنسیتی، از لحاظ فیزیکی از یک جنس هستند یعنی در اصل XX یا XY هستند. اما افراد دارای این اختلال از زمانی که خود را می‌شناسند، احساس می‌کنند به جنس مخالف تعلق دارند و در قالب جسمی اشتباه به دنیا آمده‌اند. به عبارتی جنسیت مغز این بیماران با جنسیت فیزیکی آن‌ها در تضاد است. پدیده نوظهوری که از آن صحبت می‌شود در ادبیات علمی در قالب واژه‌های متفاوتی همچون تراجنسیتی، ملال جنسیتی، دگرجنس خواهی و ... معرفی و شناخته می‌شود.»

نویسنده سپس توضیح می‌دهد که «خانواده و جامعه همواره از این افراد انتظار دارد که نقش‌های متناسب با جنسیت فیزیولوژیک خود را بپذیرند و آن‌ها را به خاطر انجام حرکات و رفتارهای جنس مخالف سرزنش می‌کنند و تحت فشار قرار می‌دهند. این فشارهای بیرونی و تضادهای درونی بحران‌های شدیدی را در فرد به وجود می‌آورد. با بالا رفتن سن افراد دارای اختلال هویت جنسی همزمان با ورود آن‌ها به مدرسه و اجتماع این بحران‌ها بسیار مخرب‌تر می‌شوند و در دوران بلوغ و رسیدن به تضادهای خاص این برهه، آسیب‌های ناشی از این وضعیت را به اوج خود می‌رساند.»


به گفته مولف اثر، ترانس‌سکسوال‌ها هرچند که در ابتدا بنا به علل فرهنگی ـ اجتماعی و خانوادگی، سعی بر پنهان‌کاری و مخفی نگه داشتن راز خود می‌کنند اما بعدها به‌ناچار به انتخاب بین مرگ و زندگی می‌رسند چرا که توان تحمل تناقض خود و زندگی خود را ندارند. بسیاری از آن‌ها در مسیر تغییر جنسیت خود از خانواده رانده می‌شود، دوستان و نزدیکان از آن‌ها فاصله می‌گیرند، با برخوردهای تند، بد، ناموجه و غیرمنطقی بسیاری از پزشکان و روان‌شناسان مواجه می‌شوند. انگ وبرچسب‌هایی که به دلیل ناآگاهی به این افراد به عنوان منحرف زده می‌شود بعضا حتی منجر به اخراج و محرومیت آن‌ها از تحصیل شده و در نتیجه شرایط رشد اجتماعی را هم از دست می‌دهند.

نهایتا میرزایی به مسئله سردرگمی پس از عمل تراجنسیتی‌ها اشاره کرده و می‌نویسد: «تبدیل‌خواهان جنسی حتی بعد از رهایی از سردرگمی جنسیتی روال عادی زندگی را طی نمی‌کنند بلکه بعد از تغییر جنسیت هم با فرازونشیب‌های بی‌شماری در ابعاد مختلف حیاتشان دست‌وپنجه نرم می‌کنند. هرچند بسیاری از این افراد حتی امکان تهیه هزینه مالی خرید داروها و قرص‌های هورمونی را ندارند و هزینه عمل جراحی تغیر جنسیت هم اساسا بسیار بالاست.»

مهم‌ترین تبعات تغییر جنسیت آن است که بعد از این عمل، دیگر آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسند، یا به‌گونه‌ای ممکن است همسایه‌ها یا اقوام و بستگان به رفتار نامناسب با آن‌ها برخورد کنند. بنابراین مهمترین مشکل افراد تغییر جنسیت داده، عدم پذیرش اجتماعی است.

البته او تاکید می‌کند که ایران تنها کشور جهان است که پس از انجام جراحی برای این افراد، شناسنامه آنان را بدون کوچکترین اشاره به هویت پیشین تغییر داده و شناسنامه‌ای جدید با هویت جدید برایشان صادر می‌کند. با این حال بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که از جهت قانونی تاکنون هیچ اقدام موثری در زمینه تصویب قوانین حمایتی از این افراد برای تغییر جنسیت و قانونمند کردن شرایط عمل مربوطه انجام نشده است و یک خلاء قانونی شدیدا در این زمینه آشکار و ملموس است.

کتاب «من پنهان: تراجنسیتی‌ها (تی‌اس‌)ها را بیشتر بشناسیم» تالیف حسین‌رضا میرزایی در ۲۵۹ صفحه، شمارگان ۵۰۰ نسخه و به قیمت ۴۴۰۰۰ تومان از سوی انتشارات اندیشه احسان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها