دوشنبه ۸ مهر ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۱
دانستنی‌‌هایی از بیماری‌های کلیوی و مجاری ادرار در کودکان

کتاب «بیماری‌های نفرولوژی و اورولوژی در کودکان» با بررسی علت، نشانه‌ها و تشخیص بیماری‌های نفرولوژی و اورولوژی در کودکان می‌پردازد، درباره گزینه‌های مختلف درمانی موجود، اطلاعاتی به خواننده می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کلیه‌ها، اُرگان‌هایی شگفت‌انگیز هستند که با دفع ضایعات ناخواسته و مواد سمی، نقش مهمی در پاکیزه نگهداشتن سلامت بدن ما ایفا می‌کنند. گرچه عملکرد ابتدایی کلیه‌ها، دفع مواد سمی بدن است، اما عملکرد کلیه‌ها به این مورد محدود نمی‌شود. کلیه‌ها در تنظیم فشار خون و حجم مایعات و الکترولیت‌ها در بدن نیز نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند. این رخداد درک و آگاهی بیشتری از بیماری‌های کلیوی پیشگیری و درمان زودهنگام آن‌ها را می‌طلبد.
 
کتاب «بیماری‌های نفرولوژی و اورولوژی در کودکان» در 12 فصل به بررسی علت، نشانه‌ها و تشخیص بیماری‌های نفرولوژی و اورولوژی در کودکان می‌پردازد و درباره گزینه‌های مختلف درمانی موجود، اطلاعاتی به خواننده می‌دهد. «الکترولیت و اسید - باز»، «کلیه و عملکرد آن»، «علائم و تشخیص بیماری‌های کلیوی»، «نارسایی کلیه»، «پیوند کلیه»، «عفونت دستگاه ادراری»، «برگشت ادرار از حالب به مثانه (ریفلاکس)»، «انسدادهای مجاری ادراری»، «سندرم نفروتیک»، «هماچوری»، «پروتئینوری» و «سنگ‌های دستگاه ادراری» فصل‌های دوزاده‌گانه کتاب هستند.
 


عفونت ادراری در کودکان
«عفونت‌های ادراری، جزو عفونت‌های شایع در کودکی می‌‌باشند. عفونت‌های دستگاه ادراری در 0/1 درصد نوزادان تازه متولدشده رخ می‌دهد. شیوع این عفونت در نوزادان با وزن تولد پایین، بسیار بالاتر است. در جنس مذکر 3 برابر شایع‌تر از جنس مونث است. از ماه دوم زندگی تا بزرگسالی، عفونت‌های دستگاه ادراری در جنس مونث شایع‌تر است. در دختران اولین عفونت ادراری اغلب تا سن 5 سالگی رخ داده که پیک آن در طی شیرخوارگی و سن آموزش توالت است. در پسران اکثر موارد عفونت ادراری در سال اول زندگی رخ می‌دهد. نوزادان پسر ختنه نشده، نوزادان مبتلا به ناهنجاری‌های مادرزادی کلیه و مبتلایان به رفلاکس مثانه‌ای – حالبی، درصد بالاتری از شیوع عفونت ادراری را دارا می‌باشند. عفونت نوزادی ممکن است از طریق صعودی کسب گردد، یعنی عفونت اولیه مثانه را گرفتار نموده، سپس سیستم حالبی لگنچه‌ای و کلیه و از آنجا به گردش خون راه می‌یابد. نژاد از دیگر عوامل مستعدکننده است به‌طوری‌که عفونت ادراری در سفیدپوستان شایع‌تر از سیاه‌پوستان است. عوامل ژنتیکی نیز ازجمله مواردی است که باید به آن توجه شود، چون کودکانی که منسوبین درجه یک آن‌ها سابقه عفونت ادراری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به عفونت ادراری هستند.»
 

سندرم نفروتیک
«سندرم نفروتیک، یک بیماری رایج کلیوی است که با مقادیر بالای پروتئین در ادرار، سطح پایین پروتئین خون، کلسترول بالای خون و ورم بدن مشخص می‌شود. این بیماری در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما در کودکان بیش از بزرگسالان دیده می‌شود. سندرم نفروتیک از روی چرخه پاسخ این بیماری به درمان مشخص می‌شود که با کاهش تدریجی و قطع دارو، دوره‌های بدون دارو همراه با بهبودی و عود مکرر، منجر به تورم می‌شود. از آنجا که چرخه بهبود و عود در طولانی‌مدت تکرار می‌شود (سال‌ها)، این بیماری هم در کودکان و هم خانواده‌ها موجب نگرانی می‌شود.»
 
نخستین چاپ کتاب «بیماری‌های نفرولوژی و اورولوژی در کودکان» در 215 صفحه با شمارگان 500 نسخه به بهای 35 هزار تومان از سوی انتشارات هاویر راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها