سه‌شنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷
متن كامل شاهكار جك كرواك را سرزمين اهورايي منتشر كرد

متن كامل شاهكار جك كرواك با ترجمه محمد رزازيان را سرزمين اهورايي منتشر كرد

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، متن كامل رمان «در جاده» جك كرواك در انتشارات سرزمين اهورايي با ترجمه رزازيان منتشر شد. از اين رمان به عنوان شاهكار نويسنده‌اش ياد مي‌كنند. باب ديلن هم درباره اين رمان گفته است: اين كتاب زندگي مرا تغيير داد.

از رزازيان همچنين مجموعه اشعار آلن گينزبرگ شاعر نامدار نسل بيت را در انتشارات سرزمین اهورایی منتشر شده است. 

بخشي از متن رمان در جاده: «اتوبوس رسیده بود هالیوود. در یک سپیده‌ی‌خاکستری و غبارگرفته، مثل سحری که جوئل مک‌کرئا توُ یک ناهارخوری ورونیکا لیک را دید، توُ فیلم سفرهای سولیوان، سرش را گذاشت توُ دامنم و خوابش برد. با حرص و ولع از پنجره بیرون را تماشا می‌کردم: خانه‌های گچ‌کاری شده و نخل‌ها و رستوران‌ها و سینماهایی که لازم نبود به خاطرش از ماشین پیاده بشوی، تمام آن دنیای دیوانه، سرزمین موعودی درهم ‌و ‌برهم، پایان فوق‌العاده‌ی آمریکا. توُ خیابان اصلی از اتوبوس پیاده شدیم، فرق چندانی با جایی که ممکن بود توُ کانزاس‌سیتی یا شیکاگو یا بوستون از اتوبوس پیاده بشوی نداشت آجر قرمزی، کثیف، دسته دسته جماعتی که می‌رفتند و می‌آمدند، ترامواهایی که در سحری بی‌فروغ خرخرکنان دور می‌شدند، بوی فاحشه‌وار شهری بزرگ...»

بر اساس رمان معروف «در جاده» فیلمی با عنوان «در جاده» به كارگرداني والتر سالس ساخته شده‌است. فیلمی دیگری نيز با عنوان «عزیزانت را بکش» در سال ۲۰۱۳ درباره پایه‌گذاران «نسل بیت»، جک کرواک، ویلیام اس. باروز و آلن گینزبرگ توسط جان کروکیداس ساخته شده‌است.

جک کرواک (۱۹۲۲-۱۹۶۹) نویسنده‌ و شاعر امریکایی، متولد ماساچوست. استعداد زیادی در ورزش به‌خصوص فوتبال داشت و در دانشگاه کلمبیا در رشته‌ی فوتبال تحصیل کرد، اما به دلیل مصدومیت نتوانست به فوتبال ادامه دهد و از دانشگاه اخراج شد. در این دانشگاه او با آلن گینزبرگ و ویلیام اس. باروز آشنا شد و این سه تبدیل به اعضای مرکزی نویسندگان نسل بیت شدند. یکی دیگر از دوستان کرواک در آن دوران نیل کسدی بود که با هم سفرهای جاده‌ای زیادی کردند و این سفرها الهام‌بخش بزرگترین کتاب کرواک به نام «در راه» شد. انتشار این کتاب موفقیت عظیمی بود و شهرت فراوانی برای او به ارمغان آورد. 
سبک کرواک تحت تأثیر موسیقی جَز بود و بعدها ایده‌هایی وارد آثار او شد که از مطالعاتش در مورد آیین بودایی و ذن می‌آمد. او که معمولاً بر مبنای اتفاق‌ها و انسان‌های واقعی پیرامونش می‌نوشت، سبک نوشتاری خود را نثر خودانگیخته می‌دانست؛ نوعی بداهه‌نویسی‌ بدون ویرایش.

کرواک در ۴۷ سالگی بر اثر خونریزی داخلی درگذشت. او یکی از محبوب‌ترین نویسنده‌های زمان خود بود و از نظر بسیاری از منتقدان ادبی، یکی از شاخص‌ترین چهره‌های ادبی قرن بیستم به شمار می‌رود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها