پنجشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۳
کتاب «جامعه‌شناسی تاریخی سلطه‌پذیری ایرانیان» به نمایشگاه رسید

کتاب «جامعه‌شناسی تاریخی سلطه‌پذیری ایرانیان» نوشته ساسان طهماسبی کهیانی به نمایشگاه کتاب آمد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) کتاب «جامعه‌شناسی تاریخی سلطه‌پذیری ایرانیان» نوشته ساسان طهماسبی کهیانی در سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: «سیری از حوادث تلخ تاریخی و ظلم و ستم حکومت‌ها به مردم ایران یاد داد که چاره‌ای جز اطاعت و تحمل رنج ندارند، اما باید رنج و نارضایتی خود را پنهان کرده و در مقابل عاملان ظلم و ستم ساکت و مطیع باشند. این اطاعت و سکوت، سلطه‌پذیری نام دارد و یکی از ویژگی‌های بنیادی تاریخ ایران است. سلطه‌پذیری ایرانیان، به‌منزله اطاعت از قانون نبود، چون اصولاً قانونی وجود نداشت. سلطه‌پذیری ایرانی را باید تحمل رنج تعبیر کرد که قرن‌ها با زندگی مردم عجین شده بود. 

در بخش بزرگی از تاریخ ایران، قدرت در دست اقوام بیگانه بود که به ایران حمله کردند و با توسل به زور و خشونت مردم را زیر سلطه نگه داشتند. در تاریخ ایران پیش از اسلام، سلوکی‌های یونانی برای دوره کوتاهی بر ایران حکومت کردند و با یک قیام ملی بیرون رانده شدند، ولی در تاریخ ایران بعد از اسلام، اعراب، تُرک‌ها و مغول‌ها قرن‌ها بر ایران حکومت کردند و مردم ایران هرگز نتوانستند این بیگانگان را از کشور خود بیرون کنند. علاوه بر حاکمیت بیگانه‌ها، بسیاری از فرمانروایان ایران اعم از ایرانی و بیگانه حتی مطابق معیارهای سنتی ایرانی مصداق ظلم و بی‌عدالتی بودند. بااین‌وجود قرن‌ها بر ایران حکومت کردند و مردم ایران تا پیش از انقلاب مشروطیت هرگز نتوانستند نظام سیاسی را به چالش بکشند. 

مجموعه متنوعی از عوامل، راه را برای سلطه‌پذیری مردم ایران هموار می‌کرد. بخشی از این عوامل برخاسته از جغرافیای ایران و منش ملی ایرانیان بود و بخشی با سیاست‌های حکومتی ارتباط داشت...»

کتاب «جامعه‌شناسی تاریخی سلطه‌پذیری ایرانیان» نوشته ساسان طهماسبی کهیانی با همکاری انتشارات جامعه‌شناسان و روش‌شناسان به چاپ رسیده و در نمایشگاه کتاب در دسترس مخاطبان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها