دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۹
لباس رزم بر تن کلمات در شماره جدید «شیرازه کتاب»

شماره 30 و 31 ماهنامه «شیرازه کتاب» ویژه بهمن و اسفند 97، با پرونده ویژه درباره مسئله فلسطین و جزئیات جایزه جهانی «فلسطین»، منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، در تازه‌ترین شماره این مجله که مجمع ناشران انقلاب اسلامی آن‌را منتشر می‌کند، علاوه بر مرور اخبار و رویدادهای مربوط به نشر و بازار کتاب، مطالب متعددی در موضوع فلسطین درج شده است. پرونده ویژه این شماره از نشریه با عنوان «لباس رزم بر تن کلمات» با موضوع فلسطین و ادبیات آن پرداخته است. مطالبی درباره نویسندگان داخلی و خارجی که به مسئله فلسطین پرداخته‌اند، مرور آثار آن‌ها و جزئیاتی از جایزه جهانی «فلسطین»، در این پرونده گنجانده شده است.
 
«شیرازه کتاب» در قالب این پرونده، با چهره‌های مختلف و صاحب‌نظرانی همچون اسماعیل شفیعی سروستانی، محمدعلی آذرشب، مجید صفاتاج، یعقوب توکلی، مهدی شکیبایی، مصطفی رضایی، رضا اسماعیلی ذو حسن رویوران گفت‌وگوهایی انجام داده است. نگاه از پشت عینک حماسه، متأسفانه آنجا بهشت بود!، صلحی که هرگز فرا نرسید، تصویر فلسطینی‌ها در ادبیات کودک آمریکا، زوال حکومت ادبی اسرائیل بر جهان، سیر زندگی و آثار محمود درویش، بزرگ‌ترین شاعر فلسطین، برخی از عناوینی است که در این شماره «شیرازه کتاب» به چشم می‌خورد.
 
همچنین خوانندگان می‌توانند گزارش کاملی از نشست تخصصی «مسئله فلسطین و رژیم صهیونیستی» و نشست «هم‌اندیشی اتحادیه‌های نویسندگان و ناشران حامی مقاومت و فلسطین» را در این شماره مطالعه کنند و از جزئیات تأسیس جایزه جهانی ادبی فلسطین مطلع شوند.

در بخش «طعم کتاب» نیز کتاب‌های «بحثی کوتاه پیرامون خطبه فدک» اثر حاج آقا مجتبی تهرانی، «در طلوع آزادی» تالیف حمیدرضا شاه‌آبادی، «شکنجه‌گران می‌گویند» نوشته قاسم حسن‌پور، «گرگ‌سالی» اثر امیرحسین فردی و «موهای تو خانه ماهی‌هاست» به قلم محمدرضا شرفی خبوشان، همراه با بسته پیشنهادی شامل 24 عنوان کتاب با موضوع فلسطین به مخاطبان معرفی شده است.
 
در ادامه گفت‌وگوهای تفصیلی تاریخ شفاهی نشر ایران، گفت‌وگوی اختصاصی با حجت‌الاسلام علیرضا سبحانی‌نسب؛ مدیر نشر جمال و نقدی بر کتاب «احضاریه» به قلم فاطمه سلیمانی ازندریانی، بخش‌های پایانی این شماره از نشریه را به خود اختصاص داده‌اند.
 
در بخشی از این نشریه، درباره سیر زندگی ادبی و دیدگاه محمود درویش؛ بزرگ‌ترین شاعر فلسطین، می‌خوانیم: «از بسیاری جهات، زندگی محمود درویش چکیده سفر رنج‌آمیز مردم فلسطین است. او در فلسطین اشغالی متولد و توسط نیروهای اشغالگر این رژیم از کاشانه خود رانده شد. هنگامی که به فلسطین بازگشت یا بهتر بگوییم مخفیانه به محل زندگی پیشین خود مراجعت کرد، روستای او در میان صدها روستایی بود که توسط صهیونیست‌ها با خاک یکسان و از نقشه محو شده بود؛ چون اسرائیلی‌های اشغالگر، هزاران نفر از فلسطینی‌هایی را که اقدام به بازگشت کرده بودند، به شهادت رسانده بودند. او در محیطی رادیکال رشد نکرد؛ اما مانند بسیاری از فلسطینی‌ها، صهیونیسم او را به سوی سیاست‌های رادیکال سوق داد.» 

شماره 30 و 31 ماهنامه «شیرازه کتاب» به سردبیری حسین شاهمرادی، در 142 صفحه به بهای 20 هزار تومان به چاپ رسیده است.

برای دریافت فایل PDF نشریه
اینجا را کلیک کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها