یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۱
شرح گفت‌وگو با پژوهشگری که خود را تنها هندسه‌دان جهان می‌داند

حسن دینبلی معتقد است تنها هندسه‌دان دنیا است و تا کنون هندسه‌دانی وجود نداشته و هر فردی که در این علم اظهار نظر کرده است تنها یک جبریست بوده است و تمام. بشر تا کنون راه غلطی را در علم پیموده است و تمام دانشمندان ذهن فعال و مستعدی نداشتند.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)- مهتاب دمیرچی: خاطره و یاد من از عدد پی به همان سال‌های مدرسه در دروس ریاضیات دوران راهنمایی محدود می‌شود. متاسفانه و یا خوشبختانه به واسطه رشته و شغلی که انتخاب کرده‌ام هیچگاه با عدد پی یا 3/14 کاری نداشته‌ام. به جز همان امتحانات مدرسه، هیچ جای دیگر نه آن به درد من خورد و نه من به درد آن.
 
تا اینکه یک ریاضیدان و پژوهشگر در عرصه هندسه که خود را تنها هندسه‌دان دنیا می‌نامد با چند جلد کتاب درباره رد نظریات گذشتگان و ابطال عدد پی که اتفاقا نویسنده آن‌ها هم خودش بوده سراغم را می‌گیرد و می‌خواهد که کتاب‌ها و خودش را به جامعه علمی کشورش و حتی مجامع علمی دنیا مطرح و معرفی کنم. اینکه حال چه فکری درباره من (یک خبرنگار) کرده است که می‌توانم این فرد را به مجامع علمی دنیا مطرح کنم بماند... وی اعتقاد دارد تمام علم ریاضی و هندسه را زیر و رو کرده و هیچ مجمع علمی و دانشگاهی هم در داخل کشور حاضر به پذیرفتن او نیستند و حتی حاضر نیستند با وی به بحث و گفت‌وگو بنشینند.
 
دانشمندان علم هندسه ذهن فعالی نداشتند
حسن دینبلی پژوهشگری است که معتقد است با هندسه باید مغز خود را فعال کنید. وی می‌گوید تمام پژوهش‌های پیشینیان درباره هندسه باطل است و حتی دانشمندان امروزی و هم عصرش مرتکب اشتباه بزرگی شده‌اند چراکه آن‌ها تنها یک جبریست بوده‌اند. دینبلی می‌گوید تمام دانشمندان در تمام اعصار با نگاه جبری به هندسه می‌نگریستند و مغز و ذهن فعالی نداشتند. با توجه به گفته وی آن‌ها علم را در حد مغز و توان ذهنی خود پایین آورده‌اند و ظلم بزرگی به بشریت کرده‌اند. با توجه به ادعای خودش تنها روش درستی که در این امر وجود دارد، روشی است که درنهایت منجر به ابطال نظریات گذشته درباره عدد پی شده و  به جای 3/14 درواقع 3/15 عدد حقیقی است
 
 واضح است تشخیص صحت ادعای این ریاضیدان برای فردی که سروکاری با هندسه و عدد پی نداشته است و همیشه از ریاضیات و مباحثش فراری بوده امری غیر ممکن است و اصلا وظیفه‌ای هم ندارد.
 
اشتباه بزرگ بشر در راه علم
دینبلی در تمام طول گفت‌وگویش معتقد بود که بشر راه غلطی در رسیدن به مقصد علم رفته است و نتوانسته علم حقیقی را بیابد. وی می‌گوید تخصصی شدن علوم یکی از اشتباهات بشریت بوده چراکه در نهایت موجب تحلیل انرژی و جسم انسان شده است. دینبلی با توضیح مثالی می‌گوید اختراعات بشری زندگی را برای انسان‌ها راحت‌تر کرده اما در نهایت به ضررش تمام شده است. برای مثال امروزه دیگر لازم نیست برای رد شدن از رودخانه شنا کرد و یا از روی سنگ‌ها پرید و با رد شدن از روی پل و یا با قایق می‌توان به راحتی به مقصد رسید اما همین شنا نکردن و بی تحرکی باعث شده عضلات انسان کارکرد خود را نداشته باشند و ورزشی را ایجاد می‌کند به نام دو و میدانی ده‌ گانه.

 
من در دفاع از اختراعات و پیشرفت‌های بشری می‌گویم این پیشرفت‌ها و تخصصی شدن علوم بزرگترین دستاوردش علاوه بر راحتی امور، صرف زمان اندک برای کارهایی است که پیشینیان زمان بسیار زیادی را صرف انجام آنها می‌کردند. همچنین رسیدن به تولیدات انبوه یکی دیگر از نتایج ارزشمند این پیشرفت‌ها است که معضلات بسیاری را توانسته حل کند.  
 
دینبلی در پاسخ به من می‌گوید فرقی ندارد زمان شما در جای دیگری به هدر می‌رود... اینکه من موافق صحبت‌های حسن دینبلی باشم یا نه اهمیت چندانی نمی‌تواند داشته باشد. اما سوال اینجاست که فردی طبق گفته‌های خودش شبانه روز درباره موضوعی تلاش می‌کند و به یک نظریه و ادعایی می‌رسد و آن ادعا این است که علم را زیر و رو کرده و هیچ یک از دانشمندان از ارشمیدس و غیاث‌الدین کاشانی و گالوای فرانسوی راه درست علم را نرفته‌اند. حال چرا منکر پیشرفت‌های بشری می‌شود و با تخصصی شدن علوم مخالفت می‌کند؟ مگر نه این است که همین تخصصی شدن علوم بود که باعث شد صنایع گوناگون به کار گرفته شوند تا انسان‌ها در راحتی و آسایش بیشتری زتدگی کنند.
 
هندسه: مادر تمامی علوم
وقتی از وی درباره این ادعایش می‌پرسم که چگونه و بر چه اساسی این ادعا را می‌کنید؟ می‌گوید ریاضیات به طور کلی دو جنبه دارد یکی از آن دو جنبه هندسه است که کامل‌ترین علوم است و همه علوم به آن محتاج هستند. این علم به هیچ چیزی محتاج نیست. علم دوم، محاسبه است که این علم هم زیر مجموعه هندسه است. درواقع  قبل از هندسه حساب و جبر هیچ مقامی ندارد. در واقع تمام افرادی که پیش از من در علم هندسه پژوهش می‌کردند نگاه جبری داشتند و نتوانستند به عدد  دقیق 3/15 به جای 3/14 برسند.
 
در نهایت حسن دینبلی من را نصیحت می‌کند که حتمن ریاضیات به ویژه هندسه را بیاموزم چراکه مادر تمامی علوم است و من به یاد روزهایی می‌افتم که چگونه در بند این علم لحظات خوش کودکیم تبدیل به شب بیداری‌های پر استرس شده بود که حتی بعد از  گذشت بیست و چند سال نمی‌خواهم یادآور آن لحظات دشوار شب‌های امتحانی درس ریاضی باشم.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • مهدی کاکولی ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۵
    واقعا چرا چنین مطلب بی اساس و چرندی را منتشر کرده اید؟!
  • ایرنا علیجانی ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۶
    گزارش جالبی بود. کنجکاو شدم این ادم را بشناسم. مطلبی از او پیدا نمی کنم. یاد همسایه مان افتادم. پیرزنی است که ریاضی دان است. کسی تحویلش نمی گیرد. کتاب هم دارد.
  • حسن دینبلی ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۷/۱۹
    ایکاش قدری تحریف در ان وجود نمی داشت
  • ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۵
    وقتی کسی که هیچ سررشته‌ای از ریاضیات ندارد به مصاحبه با یک متوهم می‌رود نتیجه از این بهتر نمی‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها