یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۸
روند تئوری‌ها از فیزیک باستان تا فیزیک نوین

پیام طیبی‌زاده در کتاب «تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» به بررسی تئوری‌های موجود در فیزیک باستان تا فیزیک نوین می‌پردازد و مطرح می‌کند که برای طرح و وضعیت هر مسئله‌ای در فیزیک نوین، نیاز به یک ملاک و معیار ثابت و تغییرناپذیر است.

پیام طیبی‌زاده مولف کتاب «تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره روند نگرش فیزیک‌دانان نسبت به عالم هستی گفت: از دوران قدیم تاکنون فیزیکدانان درصدد کشف معیارهای ثابت پدیده‌های موجود در عالم هستی بوده و هستند.
 
وی افزود: اگر نگاهی گذرا به سیر تحول مفاهیم و کشفیات فیزیکدانان داشته باشیم؛ می​بینیم که آن‌ها جهت کشف این پدیده‌های طبیعی نخست باید با فراگیری الفبای کتاب طبیعت، یعنی قوانین حاکم بر علم فیزیک، حقایق لطیف و ثقیل عالم را از ذرات تا کهکشان‌ها مورد تحقیق قرار داده و در نهایت با بکارگیری این قوانین و واقع شدن در مرتبه‌ای خاص، شاخصیت پدیده‌های موجود در طبیعت را که هنوز مورد کنکاش قرار نگرفته، کشف کنند.
 
طیبی‌زاده گفت: درواقع هدف اصلی این پژوهش برقراری ارتباط مابین دانش‌های دیگر و علم فیزیک نوین بوده است و تا حد زیادی هم به علم زیست‌شناسی کوانتومی پرداخته شده است. نویسنده در این اثر معتقد است که تا حدودی توانسته تحقیقات فیزیکدانان مکانیک کوانتومی را از یک‌سو و تئوری کوانتومی را از سویی دیگر، آنطور که شایسته است بازگو کند.
«تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» نخست به بررسی تئوری‌های موجود در فیزیک باستان تا فیزیک نوین می‌پردازد و سپس با تحلیل تئوری‌های مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت تا نظریه ریسمان مشخص می‌سازد که نظریات فیزیک در هر برهه از زمان تحت تأثیر از محدوده‌های ابعادی آن دوره بوده است و علوم فوق نیز بازتابی از علوم طبیعی آن دوره هستند. این بعد محدود مکانی و زمانی در فیزیک نوین که تلفیقی از نظریه کوانتومی و نظریه نسبیتی است، تا حدودی برداشته شده و در جریان همین مطالب نیز به نظر می‌رسد که نظریات جدید همواره با نگرشی عمیق‌تر اجزای ذرات بنیادی و کیهان را مطرح می‌کنند.
 
کتاب «تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» تالیف پیام طیبی‌زاده به پاسخ‌گویی پرسش‌های بنیادی و معضلات عمیق علمی می‌پردازد و بینشی نامحدود در فیزیک نوین را ارائه می‌دهد.  

با این حال در طول تاریخ علم فیزیک شاهد آن هستیم که میزان و سطوح متغیرات نظریات فیزیک در هر دوره‌ای، بعد تازه‌ای بخود گرفته و بنیان‌های فیزیکی و نگرش فیزیکدانان دستخوش تحولات جدیدی می‌شود. آنچه که در تمامی این تحولات و تکامل نظریات علم فیزیک مندرج است پدیده‌های موجود در جهان است. آیا یک تئوری فیزیکی می‌تواند با وجود تغییر و تحولات دائمی در محیط گسترده طبیعت دارای ثبات و بقای همه جانبه باشد؟ و آیا اساساً کدام بینش است که معیاری ثابت و قابل اتکا از برای نظریات موجود در علم فیزیک را می‌تواند ارائه دهد که تمامی پدیده‌ها را شامل شود؟ و در نهایت آیا می‌توان تئوری وحدت بزرگ را متصور بود و برای مرکزیت همه ذرات و امواج عالم آن‌را بکار گرفت؟
 
 «تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» ضمن پاسخگویی به این پرسش‌های بنیادی و معضلات عمیق علمی بینشی نامحدود در فیزیک نوین را ارائه می‌دهد. در این کتاب فیزیک، پلی مابین علوم و دانش‌ها معرفی می​شود که گویای یک طرح خلاقانه برای موجودیت هر موج – ذره است و قوانین ثابت وجودی را برای آن عنوان می‌کند.


نویسنده در این کتاب اعلام می‌کند که برای طرح و وضعیت هر مسئله‌ای در فیزیک نوین نیاز به یک ملاک و معیار ثابت و تغییرناپذیر است؛ معیاری که متغیرات فیزیکی، اعم از مکان و زمان، در آن تأثیری نسبی ندارند.

مروری بر فصل‌ها
«تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» در هفت فصل تنظیم شده است و منطبق بر رهیافت‌های گوناگون فیزیک کوانتومی است.
فصل نخست به مروری بر تکامل و مفاهیم بنیادی علم فیزیک می‌پردازد.
فصل دوم سرآغاز نظریه فیزیک کوانتومی است. فصل سوم اصل عدم قطعیت را که توسط هایزنبرگ مطرح شده را مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد.
 
فصل چهارم «اصل مکملیت» نیلز بوهر را عرضه می‌کند. فصل پنجم و ششم به‌ترتیب به نظریات اینشتین و دیوید بوهم پرداخته است. فصل هفتم مربوط به نتایج و جمع‌بندی ما از مکانیک کوانتومی است.
 
در فصل هفتم، ضمن بررسی نظریه دیوید بوهم و کارل پریبرام و همچنین بهره‌گیری از نتایج آن‌ها پیرامون جهان هولوگرافیک، به ارائه یک چارچوب نوین در تئوری کوانتومی پرداخته‌ شده است. از طرف دیگر، با طرح دوازده اصل بنیادی در تئوری کوانتومی، آن‌ها را در مدل تئوری ذره نیز وارد کرده و با تأکید بر اصول اساسی مکانیک کوانتومی معادلات شرودینگر و کلین – جوردن را نیز نتیجه گرفته‌ایم.

در بخش آخر فصل هفتم نویسنده به ارتباط مکانیک کوانتومی و اصول بنیادی مطرح شده با دیگر علوم و دانش‌ها، از قبیل شیمی، زیست‌شناسی و... پرداخته‌ است و محوریت مکانیک کوانتومی را با یک دید جامع به «فیزیک، پلی مابین علوم و دانش‌ها» اختصاص داده‌ است.
 
کتاب «تئوری کوانتومی: بینشی نامحدود در فیزیک نوین» تالیف پیام طیبی‌زاده به پاسخ‌گویی پرسش‌های بنیادی و معضلات عمیق علمی می‌پردازد و بینشی نامحدود در فیزیک نوین را ارائه می‌دهد.  

این کتاب از سوی انتشارات شاملو به کتابفروشی‌ها رسید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سید امیرعلی میرشریفی ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۳۱
    به نظر من استاد طیبی زاده یک تحلیل گر حرفه ای است
  • گلناز شامبیاتی ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
    ایشان یک انسان عالم در زمینه‌های مختلف علمی اعم از فیزیک، نجوم، کوانتوم و . . . هستند.
    • ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
      ایشون استاد هوبی هستند ولی اساتید بسیار بهتری از ایشون داریم
  • آیدا آهنچیان ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
    استاد طیبیان واقعا عالی هستن،فن بیانشون زیبا و سوادشون بسیار بالا هستش 😍
  • متیم محمدی ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
    معلمی بسیار با علم توانایی تحلیلگری قوی در فیزیک که هرکس جلوی او در فیزیک کم می اورد.😃😃😃😃ممنون .متینم در پایه نهم مدرسه دبیرستان زمانی.🙋🙋این چیزهایی که بیان نمودم تنها بخشی از این مرد با علم است.دوستدار استاد طیبی متین.
  • آهو داودى ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
    كتاب "تئورى كوانتومى" نگرش مخاطب را نسبت به دنياى درونى و بيرونى تغيير ميدهد . با مطالعه عميق كتاب ، خواننده متوجه به مركزيت كوانتومى ثابت و لايتناهى هر ذره بنيادى در جهان ميشود. من توصيه ميكنم كه دانشجويان فيزيك اين كتاب را بعد از پاس كردن درس مكانيك كوانتومى ، مقطع ارشد ، حتما مطالعه كنند. استاد طيبى زاده در جايگاه تحليلگر مكانيك كوانتومى با شيوايى منحصربفردى ، بينشى نوين از نظريه هاى فيزيك نوين ارائه داده اند. متن كتاب حاوى تحليلهايى دقيق پيرامون ساختارهاى كوانتومى است. دوستار استاد طيبى زاده آهو داودى
  • نادر ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۵
    مکانیک کوانتومی به عنوان سرفصلی از دروس رشته فیزیک در همه مقاطع تحصیلی است که دانشجویان این رشته را با زوایایی جدید از پدیده های فیزیکی آشنا می نماید. در این میان مکانیک کوانتومی نگرش محدود رایج در فیزیک کلاسیک را کنار گذاشته و جامعیتی خاص به پدیده ها داده است. کتاب حاضر که در حوزه دانش بنیان فلسفه علم قرار دارد نه تنها نگرش دانشجو را نسبت به مکانیک کوانتومی تغییر می دهد بلکه به ارائه روشی جدید برای مطالعه و تحقیق در این علم می پردازد. این روش که مؤلف آن را سیر از خود تا خود نامیده است در همه پدیده های موج - ذره حاکم است. مؤلف این سیر را در معادلات موج شرودینگر و کلین جوردن به بحث کشانیده و نهایتاً با دیدی جامع به ارائه ساختاری جدید از مکانیک کوانتومی پرداخته است. مطالعه این کتاب را به همه دانش پژووهان عرصه فیزیک پیشنهاد می کنم و برای مؤلف محترم امید فرداهایی روشن در مکتب علم و معرفت خواستارم.
  • مجید ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۱۶
    پس از مطالعه کتاب پیشین موسوم به تئوری ریسمان (بازدم) و کتاب حاضر (تئوری کوانتومی) ، از استاد طیبی زاده که به نظر اینجانب هر دو اثر دانش بنیان نقطه عطف و آغازی نوین بر نحوه خاص تحقیق و تدریس تئوری ریسمان و کوانتوم میباشد ، بدون اغراق خود را با دانشمندی ژرف نگر و شیفته کشف راز و رمزهای عالم خلقت بر اساس علم و معرفت روبرو دیدم . مطالعه هر دو دفتر در دیدگاهها و مطالعات اینجانب در خصوص ذرات بنیادی و برداشتهای بنیادین علمی از خلقت ، تاثیر عمیق توام با مسرّت داشت و همچنین توجه بیشتر و عمیقتر مرا به آثار حکما و دانشمندان گرانقدر مشرق زمین معطوف داشت. امید آنکه جامعه علمی بالاخص دانشجویان عزیز با مطالعه دقیق آثار استاد طیبی زاده که تلفیقی از فیزیک نوین و حکمت و فلسفه علم میباشد بهره کافی برده و روش تحقیقی ایشان را که واجد جاذبه خاص علمی است سرلوحه تحقیقات خود قرار دهند. موفقیت روز افزون مشار الیه و امثال ایشان را در خلق هر چه بیشتر آثار دانش بنیان از حضرت حق مسئلت مینمایم.
  • گلشن زاده ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۴/۰۲
    کتابی است بسیار ارزشمند و در خورِ تفکر که با نثری بسیار روان و گویا، ذرات بنیادی را به تفسیر می‌پردازد و موجب آشنایی بیشترِ ما با جهانِ پیرامونمان میگردد. ضمن تشکر از استادِ گرانقدر و پرتلاش، «دکتر طیبی زاده» بخاطر این کتابِ گرانبها، آرزوی موفقیتهای روزافزون برای ایشان دارم
  • مونا.د.ب ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۱۰
    استاد ای کاش میشد سر کلاس راجب تئوری کوانتومی سر کلاس بیشتر صحبت کنید تا ما از اطلاعاتتون بیشتر بهره مند بشیم. اکثرا وقتی که در مورد پژوهش های مختلف با بچه ها حرف میزنم نتیجش به همین موضوع برمیگرده ولی متاسفانه ما خیلی راجبش اطلاعات نداریم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها