چهارشنبه ۵ مهر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰
«مردم‌داری در حکومت اسلامی» در کلام امیرالمومنین (ع)

کتاب «مردم‌داری در حکومت اسلامی» در 30 فراز، مفاد نامه 53 نهج‌البلاغه موسوم به «عهدنامه مالک اشتر» را تبیین و تشریح می‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «مردم‌داری در حکومت اسلامی» به قلم علی تقوی دهکلائی، ترجمه، شرح اجمالی و دسته‌بندی مفاد نامه 53 نهج‌البلاغه موسوم به «عهدنامه مالک اشتر» است. 

نویسنده این کتاب، موضوعات و مباحث این نامه را در 30 فراز با عنوان‌های «معنویت، پایه اصلی حکومت»، «اخلاق رهبری»، «پرهیز از غرور و خودپسندی»، «مردم‌گرایی و حق‌گرایی»، «ضرورت رازداری مردم»، «جایگاه صحیح مشورت در اسلام»، «رابطه حاکم و زمامدار با وزیران و کارگزاران حکومتی»، «توصیه امام علیه‌السلام به چند امر»،‌ «شناخت اقشار مختلف اجتماعی»، «جایگاه نظامیان»، «ویژگی‌های نظامیان شایسته حکومت اسلامی»، «اهتمام به امر سپاه و لشکر»، «حل مشکلات در شبهات حکمیه»، «ملاک انتخاب قضات»، «مراقبت همه‌جانبه و قانونمند از کارگزاران» و «راه‌های صحیح گرفتن مالیات (اسلامی)» تنظیم کرده است.

«امور مربوط به منشیان مخصوص و حافظان قراردادها و نامه‌های محرمانه»، «ساماندهی بخش تجارت و صنعت»، «سفارش امام به قشر مستضعف و مظلوم جامعه»، «دو دستور امام برای تشکیل مجلسی عام، جهت رسیدگی به کار مردم»، «سفارش‌های کلیدی به مالک برای انجام امور شخصی و جمعی»، «خدامحوری حاکم اسلامی»، «لزوم اعتدال‌گرایی زمامدار حکومت اسلامی»، «رعایت عدالت و انصاف»،‌«جایگاه ارزشمند صلح و دوستی در اسلام»، «پرهیز از ریخته شدن خون بی‌گناهان»، «هشدارها...!»، «یادآوری چهار مطلب بسیار مهم و اساسی در حکومت اسلامی»، «چند کلام پایانی با مالک» و «بهترین آرزو برای دنیا و آخرت» دیگر بخش‌های کتاب را شامل می‌شود.

در صفحه 20 کتاب حاضر، «حقوق بشر در کلام امام» این‌گونه تبیین شده است: «معیار سنجش حکومت‌ها از نظر عدل و جور را، امام (ع) افکار عمومی توده مردم می‌داند. امروزه در دنیا، مخصوصا قدرتهای سلطه‌گر از این موضوع دم می‌زنند و به دروغ در تمام دنیا از آن سخن می‌گویند. این حامیان حقوق بشر در کشورهای عراق، افغانستان، سوریه، بحرین، فلسطین مظلوم و بزرگترین زندان جهان یعنی غزه و یا هر کشوری که منافع قدرت‌های شیطانی‌شان در آن باشد، به قتل و غارت می‌پردازند و ملت‌ها را وحشی قلمداد می‌کنند؛ اما امام عارفان، زبان توده‌های مردم را، قلم حق بیان می‌کند و قضاوت عمومی و هوش جمعی را، معیار و ترازوی مناسبی برای سنجش ارزش حکومت‌ها و رعایت حقوق بشر در آن حکومت‌ها، بیان می‌فرماید. جا دارد تمام توانِ بشریت صرف جملات گوهربار نهج‌البلاغه شود تا حقایق اسلام ناب، به گوش جهانیان برسد... دستورالعمل «اسلام سیاسی» در کتاب «نهج‌البلاغه» که کلامی در پرتو نور کلام خدا است، وجود دارد؛ پس یقینا این کلمات آسمانی، باید به مردم ابلاغ گردد.»

کتاب «مردم‌داری در حکومت اسلامی» در 116 صفحه با شمارگان سه هزار نسخه به بهای 6 هزار تومان از سوی انتشارات نگاه تعالی راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها