سه‌شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۵
اهداف و توانمندی‌های آموزشی انجمن‌های علمی ایران

کتاب «توانمندی‌های آموزشی انجمن‌های علمی ایران» که به‌تازگی از سوی نشر نزهت منتشر شده است، ضمن ارائه اهداف و توانمندی‌های شورای انجمن‌های علمی ایران، برنامه‌های در دست اقدام این شورا را نیز در اختیار قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شورای انجمن‌های علمی ایران تشکلی مردمی است که آمادگی تعامل لازم برای اخذ تصمیم‌های تخصصی در تمام حوزه‌های اجرایی و قانونی کشور را دارد. از آن‌جایی که کمیسیون انجمن‌های علمی با رسالت اشاعه علم و گسترش دانش و دستیابی به آخرین دستاوردهای نوین جهانی، ضرورت این تشکل را به خوبی دریافته بود، شورای انجمن‌های علمی با رویکرد هم‌یاری، نظارت و حمایت انجمن‌ها و اتحادیه‌های علمی در سال 1382 تشکیل شد. این شورا از نظر ساختاری تشکلی به صورت NGO بوده که سازمانی غیرتجاری، غیرسیاسی، علمی و تخصصی است. این شورا با مجوز علوم، تحقیقات و فناوری تأسیس شده است و از نظر فعالیت‌های علمی و اجرایی کاملاً مستقل است.
 
کتاب «توانمندی‌های آموزشی انجمن‌های علمی ایران» در دو فصل مستقل، زمینه آشنایی بیشتر با شورای انجمن‌های علمی ایران و توانمندی‌های آموزشی این شورا را فراهم کرده است.
 
تاریخچه شورای انجمن‌های علمی ایران، اهداف شورا، رؤسای شورا از بدو تأسیس تاکنون، اسامی اعضای هیأت‌‌مؤسس شورا، اسامی اعضای هیأت‌مدیره شورا در دوره اول، اسامی اعضای هیأت‌مدیره شورا در دوره دوم، اسامی اعضای هیأت‌مدیره شورا در دوره سوم، اسامی اعضای هیأت‌مدیره شورا در دوره چهارم، اسامی اعضای هیأت‌مدیره شورا در دوره پنجم، اهم فعالیت‌های دوره پنجم هیأت‌مدیره شورا؛ اقدامات انجام‌شده، برنامه‌های در دست اقدام و برنامه‌های آتی از جمله مباحث این اثر به شمار می‌آیند.
 
مخاطبان با مطالعه این اثر با دوره‌های آموزشی انجمن‌های گروه علوم پایه، انجمن‌های گروه علوم فنی و مهندسی، انجمن‌های گروه علوم انسانی، انجمن‌های گروه کشاورزی، انجمن‌های گروه هنر و انجمن‌های گروه بین‌رشته‌ای آشنا می‌شوند.
 
بر اساس محتوای این کتاب، ایجاد هماهنگی و وحدت‌رویه میان انجمن‌های علمی ایران، اتحادیه‌ها و کمک به ارتباط آن‌ها با دانشگاه‌ها، مؤسسات فرهنگی، اجتماعی، آموزشی و پژوهشی، صنعتی، کشاورزی، تولیدی و خدماتی و مجامع ملی و بین‌المللی و همچنین شناساندن جایگاه واقعی انجمن‌های علمی به دولت، مجلس و سایر نهادها از جمله اهداف شورای انجمن‌های علمی ایران به شمار می‌آیند.
 
«آلبرت اینیشتن می‌گوید: «به خاطر داشته باشید که هر آن‌چه امروز می‌آموزید، نتیجه کار نسل‌های بیشماری است که در اثر کوشش‌های آرزومندانه‌ همه کشورهای جهان به ثمر رسیده است.» کتاب «توانمندی‌های آموزشی انجمن‌های علمی ایران» نیز نتایج بررسی‌ها، تحقیقات، فعالیت‌های مختلف علمی و فناورانه در جهت رفع نیازهای انسانی در جهان، به‌ویژه در کشور جمهوری اسلامی ایران بوده که در قالب دوره‌های آموزشی و تخصصی علمی ـ کاربردی تهیه و در اختیار قرار گرفته است تا با انتخاب هر یک از دوره‌ها و برگزاری موفق آن، بتوان در جهت تسهیم دانش در دوره کنونی، که کشورمان شاهد تحولات متعدد بین‌المللی بوده، به‌ویژه آماج حملات مختلف سیاسی ـ اقتصادی قرار گرفته است، با تجهیز به توانمندی‌های تخصصی و نوآورانه و بر اساس شعار «اطلاعات قدرت است» بتوان با کسب اطلاعات و دانش‌های جدید بر قدرت علمی و عملی خویش بیش از پیش افزود...» این جملات برگرفته از پیشگفتار اثر به قلم حسین مهریان است.
 
کتاب «توانمندی‌های آموزشی انجمن‌های علمی ایران» به همت سازمان اسناد و کتابخانه ملی، گردآورنده: شورای انجمن‌های علمی ایران، به کوشش حسین مهریان، با ویرایش سیدکمال طبائیان و تنظیم و اکرم رحیمی، با شمارگان 1000 نسخه، در 1168 صفحه، از سوی انتشارات نزهت راهی بازار نشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها