چهارشنبه ۹ آذر ۱۳۹۰ - ۲۰:۲۸
ضرورت «نيازسنجي» با نگاه فرا ملي و فرا منطقه‌اي

اسماعيل شفيعي‌ سروستاني، يكي از ناشران حاضر در دومين نشست مجمع ناشران انقلاب اسلامي گفت: نيازسنجي از وظايف ماست و ضرورت دارد كه به آن نگاهي فرا ملي و فرا منطقه‌اي داشته‌باشيم. ضرورتي كه با هماهنگي، گفتمان مطلوبي را در جامعه ايجاد مي‌كند تا ناشر بتواند به موقع اثري را ارايه دهد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران (ايبنا)، دومين نشست ناشران انقلاب اسلامي عصر چهارشنبه (9 آذرماه) با حضور بهمن دري معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و ناشران عضو مجمع در هتل هويزه برگزار شد.

ميثم نيلي، مدير عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامي در اين نشست، اين مجمع را تشكلي غير دولتي و در مقام انجام امور عملياتي و اجرايي معرفي كرد و گفت: اين مجمع براي هدف بخشي به كار ناشران، بعد از تشكيل هيات امنا كار خود را به صورت رسمي آغاز كرد.

وي در ادامه با اشاره به تشكيل 5 دفتر براي انجام امور مجمع افزود: دفتر‌هايي نظير «بين‌الملل»، «امور فرهنگي و ترويجي»، «برنامه‌ريزي و مطالعات»، «تشكلات و منابع انساني» و «امور اجرايي» براي انجام امور اين مجمع تشكيل شده‌اند. طي 8 ماه گذشته تعريف ماموريت‌‌ها و برنامه‌هاي ساليانه مشخص شده‌اند و مجمع با انجام اين امور به فعاليت‌هاي خود ادامه خواهد داد.

نيلي گفت: برنامه‌ريزي براي تاسيس يك شركت هماهنگ توزيع از اساسي‌ترين امور مجمع ناشران انقلاب اسلامي است كه ناشران مي‌توانند به تناسب تجربيات خود در اين زمينه با ما همكاري كنند.

وي افزود: در بخش رسانه، هيات مديره و هيات امنا مذاكراتي را با سازمان صدا و سيما و معاونت صدا انجام داده‌اند كه بر اساس آن‌ها شبكه‌ راديويي براي مجمع ناشران انقلاب اسلامي راه‌اندازي خواهد شد.

نيلي انتشار نشريه «شيرازه» را يكي ديگر از اقدامات مجمع خواند و اظهار كرد: شماره نخست اين نشريه توسط مجمع منتشر و براي ناشران، اعضا، فروشگاه‌ها، گروه‌هاي مرتبط با نشر تاريخ و ادبيات انقلاب و عناصر فرهنگي فرستاده خواهد شد. در كنار آن برپايي جشنواره،‌ عضويت ناشران در دفتر تشكل‌ها و منابع انساني و توليد نر‌م‌افزار و اطلاع رساني فعاليت‌هاي مجمع به ناشران از طريق پيامك را خواهيم داشت.

مدير عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامي با اشاره به ظرفيت‌ بالاي اين مجمع براي عضو گيري ناشران بين‌المللي، گفت: ارتباط خوبي با ناشران كشور‌هاي اروپايي و اسلامي برقرار شده كه مي‌توان از اين ظرفيت‌ها براي ترجمه آثار و تبادل آن‌ها براي فرهنگي همسو با اسلام استفاده كرد.

وي ادامه داد: حضور در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي يكي از اولويت‌هاي كاري مجمع ناشران است و كشورهاي فارسي زبان و همسايه در اولويت قرار دارند اما بايد اين طرح در آينده به طور گسترده‌تر انجام شود. طرح ديگر سازمان دهي فروشگاه‌ها و استفاده از ظرفيت‌هاست زيرا دراين زمينه كاستي‌هاي وجود دارند كه با تشكيل 5 دفتر در مجمع آن‌ها را برطرف خواهيم كرد.

در ادامه دومين نشست مجمع ناشران انقلاب اسلامي، شريعت‌زاده به عنوان يكي از اعضاي مجمع گفت: بايد براي حل مشكلات، ناشران انقلاب وارد عمل شد و از زياده گويي و ارايه طرح در حد حرف فاصله گرفت و مشكل كتاب‌سازي را از ميان برد.

علي اكبر تورانيان يكي ديگر از اعضا مجمع افزود: مبارزه با تهاجم فرهنگي يكي از وظايف اصلي ماست. در اين حوزه نيز بايد تشكيلاتي در مجمع ايجاد شود و توسط كار گروه‌‌ها كار‌ها را به صورت جمعي انجام داد. ناشران مي‌توانند با برنامه‌ريزي هماهنگ از فرصت‌هاي ايجاد شده براي برطرف كردن مشكلات استفاده كنند.

محمدحسين شهري نيز به تشكيل اتاق فكر براي مجمع اشاره كرد و گفت: مي‌توان با توجه به توان مجمع و همفكري اعضا از حداقل امكانات به بهترين نحوه استفاده كرد. زيرا ما در بخش‌هاي مختلفي نظير اطلاع‌رساني و موازي كاري ناشران با مشكل مواجه‌ايم. مجمع مي‌تواند وظيفه اين اطلاع رساني را برعهده بگيرد.

شهري افزود: يكي ديگر از مشكلاتي كه ناشران امروز با آن مواجه‌اند آن است كه مخاطب خود را در جامعه نمي‌شناسند. مجمع مي‌تواند در اين نياز سنجي و بعد نياز آفريني مانند پزشك حوزه نشر به ناشران كمك كند.

عليرضا سبحاني، مدير نشر جمال نيز گفت: متاسفانه در حوزه نشر نويسندگان جدي گرفته نشد‌ه‌اند. مجمع بايد به اين مساله اهميت بدهد و مولفان، تصويرگران و محققان را گردهم بياورد. يكي ديگر از مباحث، تعلل ناشر براي چاپ آثار نويسندگان است كه مجمع مي‌تواند اصولي كاربردي و كارشناسي را براي همكاري بيشتر ناشر با مولفان ارايه دهد.

مدير نشر جمال ادامه داد: مشكل توزيع را بايد از زاويه توليد برطرف كنيم. مجمع مي‌تواند با نياز سنجي بر نحوه فعاليت ناشران نظارت كند تا آثار پر محتوا به نسبت نياز جامعه توليد شوند.

سپس اسماعيل شفيعي سروستاني، مدير نشر موعود گفت: يك نوع آشفتگي در مباحث فرهنگي ما وجود دارد كه حاصل نبود معيار، مبنا و حجتي قوي براي فعاليت‌هاست و آنچه هست با ترديد از سوي افراد انجام مي‌شود.

وي ادامه داد: مجموعه‌اي از بحران‌ها و آشفتگي‌ها در حوزه‌هاي متعدد فرهنگي به ناشران باز مي‌گردد. زيرا ناشران و نويسندگان در ارايه مباني قوي و مستدل ناتوان بودند و نتوانستند منابعي را در اختيار مردم قرار دهند كه معلمان و انديشمندان به اتكاي مباني آن‌ها درست عمل كنند.

شفيعي سروستاني افزود: مجموعه‌اي از ناشران مي‌توانند اين منابع را سامان دهند. همچنين ناشران براي انجام درست امور فرهنگي بايد شرايط تاريخي خود را به خوبي بشناسند و به واسطه آن شرايط واقعي را درك و درباره آن نظر ارايه دهند. اگر ناشران اين وقايع و شرايط تاريخي را درك نكنند حرفي براي گفتن ندارند.

وي گفت: نيازسنجي از وظايف ماست و ضرورت دارد كه به آن نگاهي فرا ملي و فرا منطقه‌اي داشته‌باشيم. ضرورتي كه با هماهنگي گفتمان مطلوبي را در جامعه ايجاد مي‌كند. البته اين حركت‌ها از طريق اسراف و تشريفات پيش نمي‌روند.

شفيعي سروستاني در پايان گفت: اگر با شناخت شرايط يك جامعه ناشر نتواند به موقع اثري را به مردم ارايه دهد، اثر توليدي‌اش سوخته محسوب مي‌شود. همچنين وظيفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است كه از توليد آثار با توجه به موضوع‌هاي روز حمايت و آن‌ها را در جامعه منتشر كند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها